RESTAURANG I VÅRAT VARDAGSRUM

Igår slog vi till på stort och bjöd hem massa vänner, och bjöd på julbord. Vi dukade upp i vardagsrummet, med köksbordet och stolarna. Vi blev sammanlagt 8 personer plus 2 barn. Jag gjorde min första rödbetssallad, som blev hur god som helst. Den ska göras till julafton igen. Gjorde egna köttbullar också, rullade nog 1 kilo köttbullar. Gött blev det och all mat tog slut. Vilket jag inte trodde det skulle göra. Jag har tyvärr inge bilder, tror min kamera fått fötter och sprungit iväg. Jag letade och letade igår, men vet inte var jag lagt den. Upptäckte precis att tv-dosan är borta också. Det är inte första gången något försvinner här. 
Kvällen igår var grym, alla var supernöjda och alla magar mättades. Vi avslutade kvällen med tårta, en av gästerna fyllde år. 

Ikväll är det smyg premiär uppe på Öjebergets restaurang. Fredrik gör sin första dag som kock. Spännande.
Det finns faktiskt en bit tårta kvar, kanske ska norpa den med en koppkaffe. Ja, det lät inte dumt.
Här kommer receptet på rödbetssallad
SIWANS RÖDBETSSALLAD    (ca 6 dl färdig)
2 dl majonäs =  165 g
4 msk creme fraiche    
1tk senap
1 krm salt
en knivsudd vitpeppar eller svartpeppar, mald (pyttelite)     
1 tsk strösocker


-blanda alltsammans och smaka av, kanske du vill tillsätta mer av något efter din smak   
-tillsätt sedan 
ca 2 dl hackat äpple, helst syrligt, inte mjöligt äpple     
1/2 liten röd lök hackad, ca 3/4 dl 
3,5 - 4dl hackade rödbetor
-häll på lite av rödbetsspadet för att få färg och smak, ca 1,5 msk, blir för blött med mycket.

Smaken kommer fram ännu mera när den stått å dragit nån timme eller dagen efter.
Löksmaken kommer fram mera.

Förvara i t.ex. urdiskade glasburkar med lock, de tar inte tar smak.

Kommentarer
Moster Siw skrev:

Så kul att det gick bra med rödbetssalladen. Man kan korrigera lite på receptet efter smak, om man vill. T.ex. en msk mindre creme fraiche, eller ca en tsk mera strösocker.

Jag mäter ju aldrig ingredienserna annars och var ju tvungen att göra det nu för att du skulle få recept.Så nu har jag smaskat rödbetssallad varje dag sen helgen, den står sig ju inte hur länge som helst, med äpple i.

2010-12-21 @ 22:18:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0