MAT OCH POTATIS
Ingredienser
- 50 g jäst
- 5 dl ljummet vatten
- 2 tsk salt
- 1 dl rostade solrosfrön ca 60 g
- 12 dl vetemjöl special
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C.
Smula jästen i degbunken och rör ut den med lite av vattnet.
Tillsätt resten av vattnet, salt, solrosfrön samt vetemjölet lite i sänder. Arbeta degen kraftigt med degkrokarna - den blir något lösare än annan bröddeg.
Jäs degen övertäckt i ca 30 minuter.
Arbeta degen på nytt med degkrokarna i bunken och häll upp degen på bakpappersklädd plåt. Strö mjöl på degen och forma till ett runt bröd.
Låt jäsa i 20-25 minuter på plåten.
Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.
Tack för recepten, ska prova. Så blev jag glad att läsa att du låter mera positiv.
Du är så stark, som skriver öppet om det mest personliga, viktigaste o svåraste beslut en ung kvinna kan ha. Man ska egentligen inte behöva ta ett val, men nu är det ju så att man kan det, vi lever ju på 2000-talet. Man står sig själv närmast, även om man har ansvar o omtanke för sin familj.
Jag stöttar dig oavsett o vet att du väljer det rätta för er tre. Största kramen !!
Marie, jag behöver 4 st bilder på Benjamin som du tycker är fina (de får se ut precis hur som helst) samt all födelsedata som du tycker är viktig (datum, vikt, längd, klockslag och om det är nåt annat) Skicka det till min mejl (bifogar i kommentaren) och ställ inga frågor :) det är en hemlis!