Summer

Den:2009-04-29 Kl:@ 23:42:37 | Allmänt | Kommentarer: 0
Säsongen börjar lida mot sitt slut, och jag välkomnar sommaren så gärna. Jag tillbringade hela förra sommaren i Åre. Många kan tro att det är helt dött här, men det är det verkligen inte. Sommaren är kung här, och det är massvis med folk som vandrar, fiskar, cyklar downhill, genom resa på väg till/från Norge.
Sibylla ligger dåligt till under vintern, det lockar inte riktigt dit folket från backen. Man är ju gärna bekväm och käkar något i backen istället. Men sommaren är dom flesta restauranger stänga, och jag som har öppet året om så kommer gärna gästerna till mig.
Jag älskar sommaren i Åre. Det är så lugnt och fridfullt, inte massa bussar och dumma turister i sina feta bilar.

På fredag är det ett år sedan jag tog över på Sibylla. Ett helt år har gått. Det är så sjukt. Jag önskar att det hade kunnat gått bättre där, säsongen har inte varit fullt lika bra som föregående år. Jag tror att det har mycket med finanskrisen att göra. Människor har fått sig en tankeställare vad man gör med sina pengar, och håller dom hårt. Det märks tydligt i hela byn. Det har inte varit en toppen säsong direkt.

Jag jobbade som sagt 70 dagar i sträck. Eller nej nu ljög jag, den 11 maj och 6 juni var jag ledig. Annars från 1 maj till 13 juli så körde jag på och jobbade stenhårt. När jag tänker tillbaka förstår jag inte hur fan jag orkade. Öppettiderna var 11-20. Claes på macken fick åka och handla mat till mig på ICA. Det var hemskt! Det är aldrig något jag kommer göra om iaf


Många kvällar var jag ute och gick. Favorit platsen var att gå ner till Holiday, satt där ofta och funderade. Jag var tvungen att röra mig utanför lägenheten och Sibylla. Vid sjön fanns min avlastning. Kameran var min bästa vän. Vi funkade bra ihop.










Längtar ordentligt till sommaren drar igång, sen ska jag bannimej ta med mig Fredrik varje kväll och gå ner till sjön..








En vecka senare

Den:2009-04-28 Kl:@ 01:20:59 | Allmänt | Kommentarer: 1
Jag kunde inte hålla mig borta från bloggen. Ständigt dyker det upp i huvudet. Åh det är måste jag skriva, det måste jag komma ihåg, den bilden ska jag lägga upp. Men det går ju inte?! Jag har ju lagt bort bloggen för en stund.

Jag är tillbaka, och hur ofta jag tänker uppdatera är en annan sak.

Säsongen här börjar lida mot sitt slut, bergstopparna börjas synas, fläckigt överallt, och dom flesta krogarna och restaurangerna har stängt igen. Snart går Åre i ide. Det ska bli så skönt

Maj månad kommer bestå av så mycke jobb som möjligt, nu är det att försöka dra in så mycke cash själv som möjligt. Jisses vad det är dyrt att ha någon anställd. Tacka vettja när man var anställd själv

Vad har hänt sen sist?
Kontrakt har skrivits på lägenheten, nu är det minsann bara 3 dagar kvar. På fredag lämnas nyklarna över till mig och Freddan

Förra tisdagen var det sista tisdags bygget. Hoffmaestro stod på scen, och alla säsongsarbetare befann sig på Bygget. Det var kopiöst med folk, men skoj var det. 

I lördags var det alldeles sista ute kvällen på Bygget, så jag och resten av folket trängdes i svetten och en gravid Linda Begtzing på scenen. Jag höll mig nykter. Jobbet kallade dagen efter. (Vuxen poäng till mig)

Haft lata dagar på jobbet, suttit ute på bänkarna med Camilla i alldeles för många timmar

Haft strålande solsken hela helgen


   
Jag och Camillas Fredrik i taxin på G till Bygget. Stört med folk!





Snart sticker Camilla hem till Stockholm och stannar i 2 månader. Usch, kommer bli så ensamt. Min trygghet i byn. Men hon kommer upp igen i Juli, och då är det hon och jag som ska sitta på min balkong och bara ha det mys!

Gone!

Den:2009-04-18 Kl:@ 18:56:08 | Allmänt | Kommentarer: 1
Jo, förresten, tänkte bara säga att bloggen kommer läggas på is.

Jag vet inte när jag kommer börja igen, i morgon, om en vecka, ett halvår? Jag behöver tid för mig själv, det finna alldeles för mycket ouppklarat i mitt huvud.

Ta hand om varandra, vi hörs förr eller senare!

Btw, en sak måste ni veta innan jag sticker.
I morgon ska vi skriva kontrakt på en lägenhet, det blev tvåan som jag ville.
Wiho! 13 dagar kvar till inflyttning





Försvinn!

Den:2009-04-15 Kl:@ 15:42:07 | Allmänt | Kommentarer: 1

Ständigt dyker ångesten upp, hjärtat slår frivolter, andningen blir svårare. Varför ska jag behöva må såhär? Denna ständiga oron jag har, jämt. Jag vill bara få riva den där jävla kontraktet i tusen bitar, flytta härifrån och aldrig mer se honom. Han har förstört mitt liv. Mitt liv som jag har byggt upp här. Vill han bara förstöra för mig? Vill han inte att det ska gå bra för mig. Är han avundsjuk. 
Vad jag än gör är fel, fel fel fel. Kan man inte glädjas av andra? 

Jag vill krypa in i fosterställning, ligga i en trygg famn, och aldrig mer behöva kliva upp. 

Jag är så rädd för honom, och jag är så konflikt rädd, och vågar inte säga i från. 

Det kanske är mitt eget fel att det blivit såhär? Jag tar inte tag i det, jag låter det bara runna ut, och hoppas att det ska bli bättre. 

Jag funderar stark på att stänga igen på Sibylla för idag, jag orkar inte mer.. 


Nöjd med helgen

Den:2009-04-14 Kl:@ 18:07:34 | Allmänt | Kommentarer: 0
Är otroligt nöjd med min helg jag hade i Borlänge. Jag lämnade Borlänge med ett leende och det kändes så bra att vara hemma över en helg

Jag kom dit på fredag kväll, Sandra och pappa kom och mötte mig vid tåget. Med Sandra bakom ratten åkte vi bort till Burger king, jag fick äntligen klämma i mig lite mat efter en lång och jobbig tåg resa. Jag hade nog tamefan världens största arsel i ansiktet. Jag har bild bevis, jag kunde inte låta bli å ta kort på den enorma röven!

På kvällen åkte vi hem till Sandra, gjorde absolut ingenting, båda var grymt trötta så vi somnade ganska fort.

På lördan var det det dax för mormors 80 års kalasi Vansbro. Hela tjocka släkten befann sig där. Vi åt massvis med påskmat, smällde i oss mormors berömda maräng tårta. Hel lyckad dag!

Vi kom tillbaka till Borlänge strax före nio, hem till Sandra och svira om till party kläder. Åkte sen hem till mamma och pappa, vi satt på altan hela kvällen. Jag dj:a med musik från youtube. Pappa höll låda inne, spelade hårdrock på tvn.
Leo kom och hämtade oss strax före tolv, vi fick oss en raggar runda på stan. Slirade in på S2, mötte massa ansiktet, men man är alldeles för feg för att våga heja! Musiken sög, så Annelie lurade med oss till flamingo. För musiken var ju bra där för ca 3 år sen?! Men nu.. Men fy fan! Man kunde tro att hela Tjärna ängar var där, jag blev nästan mörkrädd.
Men mitt upp allt det mörka, så dyker Tina upp. Jag och Tina har nog inte setts på snart 3 år, och jag blev såååååå glad så att jag till och med fällde ett par lyckotårar.. Tina och jag umgicks mycke när jag gick på Fornby folkhögskola..
Vi var ute och rännde var och varann helg. Det var tider det..

Efter flamingo skjutsade Emelie oss till donken för lite natt krubb, muuuums! På nattkvisten fick vi besök från Falun! Bosell och en kompis till han kom förbi. Var längesen jag träffade Bosell nu.. Så det var mycke trevligt!

I söndags ringde och pigg och glad Jenny och väckte en trött och bakfull Marie. Hon undrade om jag skulle med till Torsång och äta en glass. Självklart.. Jenny och Tommie kom och plockade upp mig och Sandra. Ute i Torsång var det som alltid, mycke folk. Det var mycke trevligt, och jag fick en hel del bilder.

Var sen senare till kupolen med brorsan, emmy & klara. Vi åt Thai mat, som smakade röv. Usch..
 Handlade lite trosor & så inne på H&M. Är snart uppe i 70 trosor.. Och fler kommer det bli. Kanske ska ha 100 jubileum. 

På kvällen spelade jag och Sandra bingolotto, och inte vann vi nånting. Var en ifrån att vinna resa till Thailand.. 


Mycket hann göras på så ynka dagar, men jag är såå nöjd..

Buss resan upp tog 10 timmar. Fy fan, hals bränna, illamående, alla fel!
Men när jag äntligen fick se Fredrik efter många dar, var resan som bortblåst.. Min älskade fina pojk!
Nu är det inte många veckor kvar tills vi blir sambos. 

Vi ska och kolla på två lägenheter på torsdag. Den ena på glasberget, en etta på 38kvm. Hyra på 3800:-
Den andra ligger rakt nedan för Sibylla. En tvåa på 59 kvm, balkong med kvälls sol, nybyggd. Hyra på 6300:-
Vi får vilken vi väljer. 

Hellst av allt vill jag ha tvåan, för den ligger så perfekt. Nära till allt. Och i båda två får vi bo tills vidare..



Den här t-shirten hittade jag på Carlings i Borlänge.. Jag var bara tvungen att köpa en till Fredrik 

Skärtorsdag

Den:2009-04-09 Kl:@ 22:09:12 | Allmänt | Kommentarer: 0
Nytt kassa rekord idag, weeejj! Det var behövligt efter en seg och lång vinter. Norskarna handlade som bara den idag. På skärtorsdagen tar sig dom flesta norskarna över sig till Åre för att handla, sprit, mat och allt nödvändigt. Dom proppar bilarna fulla med fulla pack, spelar den tyngsta musiken så hela Sibylla skakade idag, basen var rejäl. Dom flesta av dom var bra på arsele när dom kom in och beställde, fnittriga tjejer i kort kort, killar som stinker wonder baum. Nästan så man kände sig hemma för en stund.

Nu ska jag se till att umgås med Fredrik, eftersom jag sticker ner till Borlänge i morgon. Han kom nyss med en full tallrik med morötter och gurka och dipp. Muuuums!

Så nu ska kolla på film och mysa massor!


Fånt ja en körv

Den:2009-04-06 Kl:@ 19:46:09 | Allmänt | Kommentarer: 0
Nåja, ännu en gång försöker jag med att klottra ner här.

Tänkte bjuda på lite bilder från korv konferensen. Det tog sån tid å ladda upp dom så det blev bara två bilder


Halmstad och Ljusdal. Skit trevliga grabbar eller gubbar.


Jag och Christian som har 7an i Götet drog av Fånt ja en körv


Idag har det varit toooook mycke norskar som varit hungriga på Sibylla. Man blev så glad när det kom in en svensk helt plöstligt. Camilla höll mig sällskap i sisådär 5 timmar. Vi gjorde klar deklarationen, mycket bra!

Ikväll måste jag hem och tvätta, nu finns det inte mycke rena kläder. Först tänkte jag att jag skulle packa med allt ner till Borlänge och tvätta det i helgen. Men orka bära med sig en väska som väger tio kilo, och sen spendera mer tid vid tvätt maskinen än med folket. Nä!
Fredrik kommer inte följa med till Borlänge i helgen, såå trist. Men men, har man ett event som är om 3 veckor så räcker tyvärr inte tiden till. Han lovade att vi skulle åka ner någon annan gång. Hellst av allt skulle jag vilja åka till Järvsö en helg, hälsa på hans mamma och bara ha det mys.

Pappa ringde för en stund sen, med världens liv i bakrunden. Gissa vart jag är säger han. I Leksand gissade jag, och vad rätt jag hade. Jag hörde att vi skulle gå ut på lördag, det blir väl roligt kläcker han ur sig?! Jaaaha, ska du med också? Ja, det vore jätte skoj.
Ja visst, helt ärligt så vore det faktiskt jätte roligt.Men vart går man ut i Blge en lördag, med syskon och föräldrar, och vänner? Jag skulle hellst av allt inte vilja ha med mamma och pappa på S2, men det kanske funkar? Äh vad jag vet =)Vi får det säkert jätte roligt. Åååh jag längtar så mycket till helgen. Få träffa min älskade familj som jag inte sett på hela 3 månader.

Ta och göra lite nytta nu, typ ringa Sandra och ta en cigg!

Havet vågade, skummet yrde

Den:2009-04-02 Kl:@ 22:43:52 | Allmänt | Kommentarer: 0
Oj oj, vilken konferens det blev. Det var grymt jäkla roligt, och jag har lärt mig så mycke. Gubbarna som varit med Sibylla i 20 år fyllde mitt babage med massa bra info. Nu är jag rejält peppad, och hoppas det blir en framgång. Kvällen igår var mycket trevlig, vi sjöng kareoke och dansa till sent in på småtimmarna. Jag kom i säng klockan fyra, efter ha haft en dryg utlänning efter mig, bråkat med en rysk kvinna som dock pratade knacklig svenska, druckit alldeles för många drinkar.

Idag var det en hemsk dag, jag ville bara ligga i hytten och inte alls stå och ha redovisning för ca 45 personer. Det var hemskt!

Josefin kom och mötte upp mig vid terminalen, vi tog min stora tunga väska och tog bussen till in the big city, vi käkade kina mat, prata om det som hänt sen sist, juni -08. Lääängesen! Mina ögon hängde som nå jävla rått pittar så vi tog t-banan hem till Josefin. Utbildad massör som hon var hon bara tvungen att massera mig, och det var så grymt skönt. Det var jag så värd idag. Daniel kom hem med thai wok så vi smällde i oss lite mer mat. Sen skjutsa dom in mig till tåget för ca en timme sen.Ligger nu på natt tåget, tåget går inte förens om en timme. Men jag är ju så trött, så jag tänkte bara att jag skulle kolla över mailen och så, och sen välkomna John Blund.

Är framme strax efter åtta i morgon bitti, skulle egentligen ha hoppat av i Åre men jag flörtade med konduktören och fick åka med till Duved. Vill du ha något för det, frågade jag. En puss till påsk blir bra
Haha!
Längtar så mycket efter Fredrik. Ska bli så roligt å få ses i morgon. Massor med kärlek till dig

Hoppas jag får ha hytten för mig själv hela resan. Så får jag ligga här och smygfisa för mig själv, hihi!

Stockholm

Den:2009-04-01 Kl:@ 00:24:51 | Allmänt | Kommentarer: 0
Nu har jag tagit mig land och rike runt, känns det som. 7 timmar på tåg är fan inte roligt. Jag hann läsa halva boken, läsa 3 tidningar, sova en stund, prata i telefon, röka en cigg, klämma i mig en hel påse riesen och dricka en halv liter bon aqua.
Tillslut kom jag fram och möttes av min bäste vän Jenny. Löövly! Vi knallade bort till Burger king och jag fick käka lite mat.
Tog t-banan till Blåsut där Jenny är bosatt med sin Viktoorrrrr

Har tagit mig en varm och skön dusch, så nu är man fot for fight för korv konferensen i morgon. Blir en tidig uppstigning. Får se vem som är piggast i morgon bitti. Varken jag eller Jenny är speciellt morgon pigga. Kanske skulle ha ringt och försvarna morsan å ringa å väcka oss?! Men ja.. Vi är vuxna nu

nej en cigg på det här, sen blir det gonatt och i morgon kommer hela Östersjön gunga!

RSS 2.0