2010

Den:2010-12-31 Kl:@ 13:37:34 | Allmänt | Kommentarer: 1
2010 sista dag idag. I morgon är det liksom 2011. Konstigt. Det här året har nog varit bland det häftigaste och roligast. Att få ha spenderat varje dag tillsammans med Benjamin, se hur han utvecklas. Det är magiskt. 

Jag har väl tänkt skriva en års krönika, men jag ska orka också. Kanske blir när vi åker hem till Järvsö, eller om det blir i dagarna i Borlänge. Vi blir då kvar här till måndag. Jag har blivit sjuk, är alldeles hängig och ont i halsen. Så om det blir värre stannar vi, för jag vägrar sitta på ett tåg och vara sjuk å ta hand om Benji boy. 


Kanske ett nyårslöfte. Jag ska börja träna.
Eller ska och ska, jag ska ge det ett försök iallafall.
G(R)ÅTT NYTT (H)ÅR PÅ ER!

BILDER FRÅN FÖRR

Den:2010-12-28 Kl:@ 01:54:24 | Bara Marie | Kommentarer: 0
Nu när man är hemma hos mamma och pappa hittade jag massvis med gamla bilder från när jag och mina syskon var små. Fotade mest bilder på mig, såklart. Hittade även bilder på Pontus, som är också är född i Januari, en vecka innan Benjamin, fast 14 år tidigare. Är roligt att se bilder på hur grymt lika dom är. Även hur lik jag och Benjamin är varandra. Många säger ju att det syns att Benjamin är en "Eriksson" Han är då mina öron iallafall ;)
Jag med Lady
På besök i Sillerön
'
Med min älskade tutte runt halsen
Vårat gamla hus på Kahnsgatan
Pia, du fick vara med du också ;)
Jag och Sofie på gymnastik tävling
Stiliga morsan
Sjuk liten Sofie
Pontus eller Benjamin?
Den här bilden tycker jag är mest skrämmande. Hur lika kan man vara? Å hur ung är inte farsan/morfar då?
Pontus första jul 1996
Jag och min fina bror
Min napp hängde med mig överallt, runt halsen tills jag var ca 8 år. Det här var julen -88
Sen är det säkert inte alla som håller med om att vi är lika hit och dit. men det får ni tycka vad ni vill, och jag får tycka vad jag vill. Bra va?

JULHELGEN

Den:2010-12-27 Kl:@ 14:56:54 | Allmänt | Kommentarer: 4
Julen är över, puuuh säger jag. Julen tillbringades hemma hos farmor och bonusfarfar hemma i Järvsö. Benjamin fick träffa tomten och fick många fina paket. Jätte mysig jul, och första gången man firade jul med någon annan än familj och ett annat julbord. Dagen var jätte trevlig, och flöt på smärtfritt.

Juldagen stack jag och Benji ner till Borlänge, blev hämtad av Sandra och Klara i Gävle. Vi trodde vi skulle vinna tid på det, men vi kom till Borlänge vid fyra och då var hela tjocka familjen här. Jag var stressad som ett cp, skulle befinna mig hos Jenny kl fem. Det var bara att kasta i sig julmat, öppna paket, göra ett försök att se duglig ut (lyckades inte) Kom hem till Jenny strax efter sex. Tjejerna där hur snygga som helst, och jag såg väl mest ut som ett lass skit. Kläderna mina dög inte, och Jenny och Tussan stylade om mig, fixade håret, la en snygg makeup och fick låna kläder av Jenny. Tror jag aldrig kännt mig så snygg som jag gjorde den kvällen. Kanske berodde på alkoholen, man svävade från golvet och hade ett leende hela kvällen. Tur att man inte gör sig sådär snygg varje dag, för då uppskattar man det mycket mer och att få känna sig snygg en kväll kan göra en glad hur länge som helst. Typ, till dagen efter när man är bakis och håret står åt alla håll och man alldeles svart unden ögonen.
Mina kläder innan


Ledhund, Jenny & Frida


Varför ser man inte ut sådär varje dag? Är det där ens jag föresten?

Hos Jenny spelade vi spel, geni tror jag. Å jag vann.. tjoohoo. Kan vara för att jag fick dom lättaste frågorna. "I vilket landskap ligger Siljan" & "Vilken stad förknippar man med falurödfärg och falukorv" 
Sen hamnade vi på fest på Bullermyren, och sen drog vi vidare ner på stan och krogen. Premiär för mig på Bolanche, jag tror jag aldrig varit där. Förutom gymnasiefest för hundra år sedan. Träffade gamla klasskompisar, gamla vänner från förr, gamla ragg.. ja jag träffade allt och alla.
Kvällen avslutade med svart-taxi med mohammed och driven på donken som avnjöts här hemma i soffan med pappas dagbok. Är så sjukt jäkla nöjd med kvällen, jag sa det flera gånger till Jenny och dom. TACK FÖR ATT NI GJORDE MIN KVÄLL TILL DEN BÄSTA ♥
Älskling i sina fina nya kläder

DAN FÖRE

Den:2010-12-23 Kl:@ 00:33:25 | Allmänt | Kommentarer: 1
Nu är klockan efter tolv, och det innebär att det bara är en dag kvar till julafton. Det blir min och Fredriks andra jul ihop, och våran första med Benjamin. Julklapparna är inslagna nu, det enda som är kvar är att fixa lite julmat i morgon. Kan ni gissa vad? Köttbullar och rödbetsallad. Jag tog åt mig att stå för det, och nu hoppas vi det smakar lika bra som i måndags.

Benjamin blir 11 månader idag, och nästa månad får jag skriva ett år. Det känns helt galet, det här året har sprungit iväg. Fast ändå känns det som hundra år sedan jag låg och krystade ut en slemmig klump.
På lördag, (juldagen) sticker jag och Benjamin ner till Borlänge, fira lite jul med mormor och morfar, och sen resten av syskonen på annandagen. På juldagen blir det fest hemma hos Jenny med massa tjejer. Jag håller på och längtar ihjäl mig, det ska bli så himla roligt. Var riktigt längesen man festade till det. Moster Sandra ska vara barnvakt. Nu är problemet vad man ska ha på sig? Jag är så urless på mina garderob, har knappt handlat kläder till mig själv sen man blev gravid. Samma gamla vanliga jeans och tröjor, heeeeeela tiden. Visst, jag skulle kunna ha klänningen från H&M som kom förra veckan, men den tänkte jag ha på julafton och då det känns det uttjatat å ha den igen på juldagen, lite halv skabbigt också. Haha! Nej, jag får nog gå igenom garderoben och försöka hitta något duglit till lördagen. 

Nu ska jag betala räkningar, och sen söva! Gonatt

RESTAURANG I VÅRAT VARDAGSRUM

Den:2010-12-21 Kl:@ 14:09:20 | Allmänt | Kommentarer: 1
Igår slog vi till på stort och bjöd hem massa vänner, och bjöd på julbord. Vi dukade upp i vardagsrummet, med köksbordet och stolarna. Vi blev sammanlagt 8 personer plus 2 barn. Jag gjorde min första rödbetssallad, som blev hur god som helst. Den ska göras till julafton igen. Gjorde egna köttbullar också, rullade nog 1 kilo köttbullar. Gött blev det och all mat tog slut. Vilket jag inte trodde det skulle göra. Jag har tyvärr inge bilder, tror min kamera fått fötter och sprungit iväg. Jag letade och letade igår, men vet inte var jag lagt den. Upptäckte precis att tv-dosan är borta också. Det är inte första gången något försvinner här. 
Kvällen igår var grym, alla var supernöjda och alla magar mättades. Vi avslutade kvällen med tårta, en av gästerna fyllde år. 

Ikväll är det smyg premiär uppe på Öjebergets restaurang. Fredrik gör sin första dag som kock. Spännande.
Det finns faktiskt en bit tårta kvar, kanske ska norpa den med en koppkaffe. Ja, det lät inte dumt.
Här kommer receptet på rödbetssallad
SIWANS RÖDBETSSALLAD    (ca 6 dl färdig)
2 dl majonäs =  165 g
4 msk creme fraiche    
1tk senap
1 krm salt
en knivsudd vitpeppar eller svartpeppar, mald (pyttelite)     
1 tsk strösocker


-blanda alltsammans och smaka av, kanske du vill tillsätta mer av något efter din smak   
-tillsätt sedan 
ca 2 dl hackat äpple, helst syrligt, inte mjöligt äpple     
1/2 liten röd lök hackad, ca 3/4 dl 
3,5 - 4dl hackade rödbetor
-häll på lite av rödbetsspadet för att få färg och smak, ca 1,5 msk, blir för blött med mycket.

Smaken kommer fram ännu mera när den stått å dragit nån timme eller dagen efter.
Löksmaken kommer fram mera.

Förvara i t.ex. urdiskade glasburkar med lock, de tar inte tar smak.

STÄDA?

Den:2010-12-18 Kl:@ 19:45:10 | Allmänt | Kommentarer: 0
‎"Att städa när man har småbarn är som att skotta medans det fortfarande snöar"

http://www.facebook.com/group.php?gid=87500194530
(Kopiera länken och kolla in sidan)

Det kändes otroligt skönt att kolla in alla dessa bilder på hemmen som finns runt om i Sverige. Man tror ju att varenda svensk har ett hem som är skinande rent, från golv till tak. Kan inte direkt påstå att varken jag eller Fredrik är sådär jätte hajpade på att städa. Diskar gör vi varje dag, det måste jag annars får jag krupp eller något. Men vi kommer aldrig till den gräns att det ligger travor med prylar över hela hemmet.
Bild från facebook gruppen.
Den dagen det ser ut så i vårat hem, skjut mig då!

SNÖÖÖÖ

Den:2010-12-18 Kl:@ 14:32:58 | Allmänt | Kommentarer: 0
Nu kräk-snöar det verkligen och det känns som det aldrig ska ta slut, inte vintern heller. Det är väl bara att gilla läget. Är bra avis på brorsan som är i Thailand, och har besökt stället vi bodde på för 2 år sedan. Är lite jobbigt och se bilder därifrån, jag vill också vara där. 
Mamma och pappa befinner sig på Gran Canaria och har det gött. Vi systrar fick vackert stanna hemma. 

Benjamin ligger och sover å Fredrik är uppe på berget och jobbar. Han har äntligen fått ett jobb, heltid. Som kock på en restaurang, som kommer öppna på juldagen. Är så jäkla glad för han skull, och dom som har restaurangen är hur sköna som helst, och gillar Fredrik rejält. Känns toppen bra. Nu väntar vi bara på att jag ska få ett jobb. Har faktiskt på en interjuv på ICA förra veckan, får se om dom hör av sig någon dag här framöver.

Snart är det jul också, 6 dagar kvar. Alla julklappar är inhandlade, men några måste slås in också. 

Ja, men det var väl allt.. Trevlig helg på er

BRA DAG

Den:2010-12-17 Kl:@ 20:37:54 | Allmänt | Kommentarer: 3
Den här veckan har gått riktigt fort, även fast vi inte gjort något speciellt. Idag har jag typ haft världens bästa dag, fram tills jag kom hem för någon timme sen. Dagen började med att farmor ringde och ville bjuda oss på lunch, vi stack dit och käkade å hängde med henne. Gick förbi "jobbet" och hämtade lönen, lite över femhundra, spelade på maskinerna där, stoppade i en tjuga och vann 300 kr. Katjing. Går vidare till ICA för att handla, blir sugen på att klippa mig, då jag inte har varit hos en frisör sen förra året i augusti tror jag. Fick sätta mig i stolen på en gång, samtidigt får jag ett sms att mina kläder från H&M har kommit. Kände bara, det här är nog världens bästa dag.Grejerna från H&M skulle inte komma förens nästa vecka, toppen! Klippte världens snyggaste frilla, och jag är hur nöjd som helst. Hämtar paketet, och går sen hem.. Klänningen jag beställde tog jag i strl 36, den var lite för stor. Hade velat haft den tightare. Halsbandet var perfekt och fleece jackan till Benjamin var hur cool som helst. Storleken var 86 och blir perfekt till våren. 
Innanför dörren hemma låg det ett brev från Skatteverket.
Slutlig skatt 2010. Det ska jag alltså betala senast 14 Mars 2011
(Klickbar bild) För er som inte minns så såg jag ut såhär innan jag klippte mig
Frisyren hette Bob nånting. Kortare bak och längre fram
Hon tunnade ur håret rejält, och fick nog ihop en hel peruk av hår. Jag har så extremt tjockt och jobbigt hår. Det vet väl du Tess? :)
"Pappa blåser håret på Benjamin"



BENJAMIN

Den:2010-12-14 Kl:@ 14:52:20 | Benjamin 9-12 månader | Kommentarer: 4
Trött liten tomte

...

Den:2010-12-14 Kl:@ 00:15:39 | Benjamin 9-12 månader | Kommentarer: 0
Hur upplevde jag min graviditet med Benjamin. Ganska enkel, utan något klagomål faktiskt. Helt ärligt har jag aldrig mått så bra som jag gjorde när jag var gravid. Det som jag upplever var som värst var dom första 20 veckorna, innan ultraljud. Osäker på om det fanns något i magen, 3 test behövde göras för att ens försöka övertyga mig själv att jag var gravid. Kräktes aldrig, mådde aldrig illa, kanske någon enstaka gång men aldrig att jag kände att spyan var på väg upp. Foglossning slapp jag, som man hör alla andra ha. Jag blev aldrig vattenfylld, gick upp 13 kilo som försvann lika snabbt vi lämnade BB. Sammandragningar fick jag tidigt, första gången i vecka 12 tror jag. Tror att det mest berodde på jobbet, stressen gjorde att magen drog i hop sig. Minns att första gången jag fick det fick jag världens panik och ringde mamma, och frågade om det skulle vara så. Trodde att hela magen drog i hop sig och ungen inte fick någon luft. Dom rejäla sammandragningarna fick jag 2 månader innan Benjamin kom. Ibland väldigt ofta, och jag trodde vi skulle få en 2009 bebis. På nyår, på torget i Åre stod jag med magen i vädret, ja innanför jackan då förstås och jublade inom mig att det blir ett 2010 Januari barn. Vi kunde städa ur Sibylla och lägenheten, på en vecka. Utan direkt någon hjälp från någon annan. Höggravid i vecka 37. Hade gärna velat se hur någon annan hade hanterat det. Fredrik gjorde ett toppen jobb, det han gjorde för mig då är helt makalöst. Vi hjälpte åt tillsammans, utan nå tjafs.
Två veckor efter flytten från Åre till Järvsö, kom världens finaste kille och förändrade vårat liv..

HELT OKEJ DAG

Den:2010-12-13 Kl:@ 23:30:12 | Benjamin 9-12 månader | Kommentarer: 1
Dagen i sig har varit ganska okej. Jag och Benji boy stack ner till kyrkis och hängde i ett par timmar. Massor med små-tomtar och små lucior sprang runt, hur söta som helst. Det var skönt att få komma utanför hemmet också, även för Benjamin också. Som behöver träffa andra "kompisar".

Vi har även bakat pepparkakor, inte så värst spännande. Knåda ut deg, kavla, göra figurer, lägga på plåt, in i ugnen 5 minuter, klart. Fast jag hade en liten grabb som hängde mig i benet och var lite sur, han hade bara sovit en halv timme innan kyrkis, vi kom till kyrkis strax före två och han kom i säng kl fem, han var lagomt trött. Var tvungen att väcka han efter en timme, för att huvudtaget kunna få han att somna senare. Därför blev det lite gnäll ikväll när han väcktes. Vi har kollat på Svenska hjältar, och jag grina som en dåre.. som vanligt. Fast värst är RosaBandet galan. Då hulkar jag som en liten bebis. 


Ska lägga mig och titta på film nu, Charlie St Cloud.

Fick tag i en kokos boll. Armarna är längre än vad man tror
Fredrik gjorde en så jäkla grymt god paj igår kväll. Mums, som Maria Montazami skulle ha sagt

ÅRE-JÄRVSÖ

Den:2010-12-12 Kl:@ 23:50:15 | Allmänt | Kommentarer: 1
Ett turbulent år. Flytta till en ny by, från en annan by. Ungefär lika stora, men den andra byn hade ungefär 10 gånger mer invånare, 140 restauranger mer. Fler nedfarter. Lite bättre, lite snyggare. Att ha flyttat från Åre till Järvsö var en ganska omtumlande resa. I Åre är du tvungen att skapa dig kontakter. 70 % av Åre-folket har en gång flyttat dit från en annan stad. Alla har en gång varit ny, och för att få ett umgänge är du tvungen att skaka hand med varje människa du träffar, och lära känna kontakter. Men att flytta till en by där alla känner alla och inte är i behov av nya umgänges kretsar. Hur gör man då? Hänger på föräldraträffar, alla känner alla där. Hänger i par/grupp.. gått igenom graviditeten tillsammans och hela baletten. Järvsö-bor är svåra. Hälsar man på någon, man träffat ett par gånger får man tillbaka ett svagt hej typ "bara för att vi pratat 2-3 gånger känner vi inte varandra och behöver inte hälsa" Sen kan jag väl inte direkt påstå att jag är sådär jätte driven och letar nya vänner varenda dag, och försöker knappt hitta någon att umgås. Har blivit så jävla bekväm här hemma, för bekväm. Vill inte ens gå ut och festa en kväll.. Då är det illa..
Jag är väl egentligen bara rädd, osäker och jävulsk dålig självkänsla. Någon jag måste jobba vidare med.. 

Svammel såhär på nattkvisten. Fattar knappt hälften vad jag skriver. Men det här är bara rakt ur, särskrivning på hög nivå.
Gammal bild från Åre Juni -09 med en pytteliten Benjamin i magen
Kolla här då.. Herregud! Gangster på högnivå

SAY WHAT?

Den:2010-12-12 Kl:@ 23:29:53 | Allmänt | Kommentarer: 0
Kass uppdatering här, jag veeeet. Vet inte riktigt hur jag ska göra med bloggen. Har inget sug, inget att skriva.. det mesta känns ganska meningslöst. Jag måste försöka ta tag i mig själv, försöka må bättre och skaffa mig ett socialt nätverk. Dagarna ser mest likadana ut, ingenting händer. Ja, jag är deprimerad. Som fan också.. Nästan så man blivit folkskygg och inte vill umgås med någon, bara sitta hemma och inte göra något. Jag drar mig för att umgås med någon, och att hitta på något. Får dåligt samvete för minsta lilla. Det räcker med att Fredrik diskar, så måste jag fråga 2-3 gånger om det är okej att han diskar. Kan inte riktigt slappna av och låta någon annan göra "jobbet"
Konstig är mitt förnamn..



SNÄLLA LÅT MIG VINNA

Den:2010-12-10 Kl:@ 12:13:13 | Allmänt | Kommentarer: 0
Som ni vet har jag ju världens bästa syskon. Igår på eftermiddagen fick jag ett samtal från Dolt nummer. Det gör mig alltid nervös.


-Hallå
-Hej, jag ringer från Mix-megapol
-Öhm, okej hej
-Du kanske undrar varför jag ringer dig
-Haha ja lite då
-Jo det är så att du nominerad till Drömjulen
-Okej, vad spännande
-Jo det är så att jag måste kolla med dig om du vill vara med i radio live, vissa vill inte det så därför ringer jag och kollar med dig
-Nja, det vet jag väl inte om jag vill. Det törs jag inte
-Det är inget farligt. Vi kommer ringa dig i morgon, om du vinner och berätta det och vi säger bara grattis
-Okej då, det kan jag ställa upp på
-Dragningen är kl ett i morgon, om du vinner ringer vi upp dig
-Vem har nominerat mig
-Brorsan?
-Nä det är din syster Sofie
-Ååååååh..


Dragningen är om 50 min, jag är så jäkla nervös och sitter här med radion live på internet.
Önska mig lycka till nu
Systrarna Eriksson
Update: Jag vann tyvärr inte =) men tack ändå Sofie för nomineringen

:(

Den:2010-12-07 Kl:@ 23:42:20 | Allmänt | Kommentarer: 6
Jag blir faktiskt himla ledsen när man läser saker på internet, som troligtvis handlar om en själv. Ni vet när man läser, hjärtat slår i tvåhundra och man känner hur svettig man blir. Det gör liksom ont i hela kroppen. 

Men om någon har åsikter ang Benjamin, och hans utveckling. Berätta det gärna för oss, och inte i något forum på internet. Tack..


BESÖK AV MOSTER

Den:2010-12-07 Kl:@ 17:43:59 | Allmänt | Kommentarer: 2
Moster Sandra & Johan har varit här i ett dygn, men har precis åkt hem till Borlänge igen. Benjamin fick sin första julklapp igår. Jag och Freddan fick en tv av Moster Sofie. Tack å tack. Den är inkopplad och funkar hur bra som helst.
Massa roliga saker på
Vi käkade även plankstek igår kväll, och det blev hur gott som helst. Jag var lite anti mot kött och potatismos. Men det blev kanon.
Ryggbiff
Duchess potatis(mos)
Baconlindad sparris
Bea
Svampsås
Majs



Har varit super mysigt att ha Sandra och Johan här, man ses ju inte allt för ofta längre. Och snart blir det ännu mindre när Benjamin börjar på dagis och vi jobbar. Påtal om jobb ska jag ner och träffa min jobbjoach i morgon, och han hade massvis med jobb till mig. Kanske inte dom yrken jag hade tänkt mig, sa han. Det låter spännande.
Får se om det blir nå mer på Järven här, där jag jobbade i helgen. Det blev både fredag och lördag. Första beställningen var en sex och the beach. Glöm det sa jag. Tur det var en vän till Fredrik. Dom fick en GT istället.

Lill kiddo ligger i sin säng och snackar, trodde han sov. Men icke. Funderar på att börja ta bort ett sovpass ungen dagen, för nu när man lägger han vid sju-åtta vaknar han igen efter en-två timmar och är vaken till tolv på nätterna. Visserligen sover han sen då till nio halv tio. Vilket är otroligt skönt. Igår sov han till halv elva. Fick en chock när Fredrik sa vad klockan var.



HURRA HURRA

Den:2010-12-06 Kl:@ 14:47:30 | Allmänt | Kommentarer: 0
Idag är det ingen vanlig dag, för det är kusin Teodors födelsedag idag, hurra hurra hurraaaaaaaa... Grattis Teodor på din 3 års dag.

Vi var ner till Gävle igår och firade kusinen, det bjöds på pizza och guddomligt god tårta. Farfar & bonusfarmor var också där, mysigt att träffas allihopa.
Teodor 3 år


Tårt tjuven


Mums med tårta


Snart får vi besök här hemma av moster Sandra & Johan. Vi ska göra plankstek här hemma, ala 90 talet. Jag har nog inte ätit det på flera år.
Hinner inte skriva så mycket mer, snart dör batteriet i datorn och jag orkar inte hämta sladden.
Ciao!

TIME TO WORK

Den:2010-12-03 Kl:@ 21:03:44 | Allmänt | Kommentarer: 1
Ja, dåligt med insperation och har inget att skriva direkt. Vi lever och mår bra iallafall. Benjamin har vi kastat ut ikväll, han var så himla bråkig. Nä då, han är hos moster Doris och ska sova där. Freddan är på hockey, och jag ska snart gå och jobba. Ja, ni läste rätt. JAG SKA JOBBA.. Tjohooo.. På en restaurang som ligger knappt 100 m härifrån. Var dit idag och frågade om dom behövde personal, och det behövdes. Meningen var att jag skulle prov jobba om någon dag, men jag tjatade till mig att få börja redan ikväll. Jag ska stå i baren, och det kan gå hur som helst. Hoppas alla beställer öl eller något enkelt. Börjar kl tio och slutar kl ett. Passar mig perfekt, nattmänniska och att få börja jobba med 3 timmar. 

I morgon ska vi hämta hem ungen, och sen gå på julmarknad på Stenegård. Och på söndag ska vi ner till Gävle och gratta kusin Teodor som fyller 3 år. Fullspäckad helg, så vi får se hur uppdateringarna blir. Ha en trevlig helg gott folk.

RSS 2.0