BENJAMINS DOP

Den:2010-10-31 Kl:@ 23:25:25 | Allmänt | Kommentarer: 2
Dopet är avklarat och gårdagen var fantastisk. Dopet hölls i Järvsö kyrka. Dopet var otroligt fint, Benjamin skötte sig utmärkt. När vattnet hälldes över huvudet blev det lite kinkigt, men ingenting mer. Under hela dagen faktiskt. Han tjoade å grejade under akten. Vi sjöng 3 psalmer. Tryggare kan ingen vara, och Du vet väl om att du är värdeull, plus en till som jag inte kommer ihåg. Prästen var grym, och vi fick bara gott ord efter dopet. Benjamins gudföräldrar var med, och Samuel hällde i vattnet och Jenny tände dopljuset.
Benjamin Nicklaz Erik
Kusinera Emmy och Klara läste dikt

Gud som haver barnen kär,
se till mig som liten är.
Vart jag mig i världen vänder
står min lycka i Guds händer.
Lyckan kommer, lyckan går,
du förbliver, Fader vår.

Dom gjorde det riktigt bra, och vi är så stolta över er. Det gick över förväntan, och dom läste den sakta och bra. En annan hade försökt läsa den på 5 sek. Men dom gjorde det super bra.
Efter en stund ville Benjamin ner på marken, och fick sitta där, kusinen Teodor passade på att rymma upp dit han också. Dom satt där och bara vara hur söta som helst, man blir lixom lycklig hela kroppen när barn leker ihop och ser hur mycket dom tycker om varandra.
Stolt mormor & morfar
Morfar dopade sig också
Bus med prästen
Efter dopet åkte vi till Skästra bygdegård för lite mat och fika. Det bjöds på smörgåstårta och bullar å kaffe. Vi var ca 40 personer. Benjamin var vaken hela tiden. Han sov lite över en timme hemma innan dopet och var rejält laddad för en lång och intensiv dag. Benjamin fick smaka smörgåstårta och slukade en halv bit, plus en halv kok-korv. Benjamin fick massor med presenter. Även fast jag sagt till många att det absolut inte behövdes, då många reser flera flera mil.
Nu ska jag försöka komma ihåg allt

Gåvagn - mormor & morfar
Halsband med dalahäst - Stefan m familj
Dalahäst - Sofie m familj
Köks servis - Sandra & Johan
Köks servis, gosedjur & bestick - Pia m familj & Moster Siw å Ola
Min första tand ask- Gudmor Jenny
Ett nyöppnat konto, 2700: -Mormor, morfar, Sofie, Sandra & Stefan, Gammel mormor
Astrid Lindgren sagobok, halsband med namnbricka - Farfar & bonus farmor
Pulka med filt - Mattias, Niklas & Elin
Lasse Åberg tavla - Gammel farmor & farfar
Doftljus- Angelica m familj
Eget gjort fotoalbum - Elsa m familj
Tavla - Farmor & bonusfarfar
Tavla - My & Per
En rullande elefant - Ann-Catrin & Per-Anders, Adele
Armband med bokstav B - Sara, Simon & Molly
Dopklänning - Doris
Snowboard, när den hittas i rätt storlek - Gudfar Samuel
Nu hoppas jag att jag inte glömt något och får skämmas för det.
Presenterna var det bästa Benjamin kunde få, ni är helt fantastiska med att hitta på. Helt makalösa. Många gånger blev jag rörd, och hade lite svårt att prata.
TACK TILL ER ALLA SOM KOM OCH GJORDE BENJAMINS DOP DAG TILL DEN BÄSTA NÅGONSIN!


Benjamin tackade själv med en applåd.
Tack också till morbror Stefan som agerade dopfotograf och fångade ögonblicken.

KLOCKAN MITT I NATTEN

Den:2010-10-26 Kl:@ 01:32:48 | Allmänt | Kommentarer: 0
Att jag aldrig kan lägga mig i tid, men är man nattmänniska så är man. Jag har väl helt och hållet vändt på dygnet sen jag kom till Borlänge också. Man har blivit rejält bortskämd med sovmorgon varje dag. Benjamin busar med mormor jämt, och avgudar henne som leker med honom hela tiden, fixar å donar med mat hela tiden. Super mormor och vi kan inte ha det bättre.

Benjamin fyllde dessutom 9 månader i lördags. Utvecklingen går bara framåt och det känns som har lär sig något nytt varje dag.
  • Klappa händerna
  • Vinka
  • Resa sig upp mot möbler
  • Förstår enstaka ord
  • Göra grimaser
  • Dansa


Helgen bara rusade förbi. I fredags var jag och Benji upp på stan och fikade med en gammal vän, inte setts på år och dar. Efter det gick vi bort till Jenny och Doris, Jenny lurade med oss på att gå runt älven. Det brukar ta 40 min för Jenny. För oss tog det 1 tim & 30 min. Heja! Så går det när man går med barnvagn och har massa tjatter. När vi kom upp på Domnarvsbron trodde jag att jag skulle dö, jag var heeelt slut. Och vi  ska inte tala om när vi kom hem till Jennys mamma, jag har aldrig varit så slut och trött. Det tog på krafterna. Men skönt var det, kan jag faktiskt erkänna. 
I lördags åkte vi upp till Moster Sofie och hälsade på, vi hade med oss dillkött som mormor hade kokat ihop. (Mormor/mamma gör världens godaste mat) Vi blev kvar där i några timmar, fick se bilder på lägenheten dom har köpt i Borlänge. Nu blir Sofie och co Borlänge bor efter 14 år i Djurmo. Nu är det bara jag och brorsan som fattas. Vi fick med oss tjejerna hem, Klara och Emmy. Försökte göra kvällen så rolig som möjligt för brudarna, dom fixade efterrätt, banan kiwi och jordgubbar med riven chocklad, skjuts in i ugnen som sen serveras med glass. Dom övade dans på mitt rum som dom visade upp för mig, mamma och pappa. Vet inte om det var mer skratt än dans i numret. Fnitter brudarna. Undrar hur det ska gå å läsa dikten på dopet. Dom körde charader för oss och imiterade Sean Banan, jultomten, Körv-Åke, elak lärare och allt vad det var. Vi i publiken fick gissa oss fram. Efter allt flams lekte vi gömma nyckel. Fågel fisk eller mitt emellan. Det lekte vi jämt hos mormor när vi var små. Nu är det varmt, nu bränns det.. nej nu blir det kallt. Kort och gott, en väldigt mysig kväll med små brudarna. Vi avslutade kvällen med film i min säng, vi kollade inte mer än en halv timme innan Emmy somnade, Klara gick in till andra rummet och jag fick ligga och trängas med Emmy. Men jag somnade gott iallafall, när man vet att tjejerna hade haft en rolig kväll tillsammans med mig. Det blir lätt att man låter dom leka bara dom två, och dom frågar om man vill vara med. Nää.. jag orkar inte, nä gud vad tråkigt. Man vet ju själv hur man var när man var liten och frågade någon äldre om den ville vara med, oftast fick man nej men när man väl fick ja var man överlycklig och leken blev mycket roligare. 

På söndagen var jag & Benjamin till min gamla skola, och tittade när Emmy spelade match i handboll. Emmy med sina flamingoben var en riktig hejare på plan och gjorde 4 mål. Andra målet hon gjorde var så grymt snyggt, och jag blev sjukt imponerad. Särkilt när man inte tränat handboll mer än 3 gånger det här året och några gånger för 2 år sedan. Stolt faster satt på bänken med tårar i ögonen, man blir lixom så himla stolt. Benjamin var värsta brudmagneten och drog till sig halva Emmys lag, som satt med honom och sjöng "klappa händerna" och räknade fingrar och tår. Emellanåt var det lite kinkigt, trött och inte riktigt få röra sig som man vill. Inte få krypa en meter utan bara sitta i knä- Så fort jag lämnade hallen blev det stor tjut. Benjamin är lite rädd för morbror. Hihi =)
Blev det här lagomt skrivande brorsan? Jag får alltid en stor order att jag ska skriva i bloggen, när något särkilt har hänt.
Har ett fyllesamtal från min käre bror från 2008 då han säger. - Skriv inget dumt i bloggen (han var på fyllan och ville inte jag skulle skriva det såklart) - jag läser din blogg varje dag. - din blogg är det bästa som finns.
Hm, ja man ljuger mycket på fyllan. Men det där samtalet finns inspelat, och kan vara hemskt kul att lyssna på. HELLSTRÖM!

Mina syskon är det finaste som finns. Utan er vore jag inte den jag är idag. TACK
Idag var det dax för syskon 3 att umgås. Syster Sandra. Hon plockade upp oss efter jobbet och vi åkte hem till henne och Johans hem. Jag gjorde lunch, spagetti och köttfärsås. Även vad jag hade beställt. Får jag alltid som jag vill? Det kan stämma bra. Efter maten fick jag världens mat-koma och fick lägg mä på söfflöckä en stund. Sen blev det fika, men då tog det verkligen stopp.
Vi skulle egentligen ha åkt till gammelmormor i Vansbro och hälsa på idag, men vi fick ställa in det. Trökit!
I morgon blir det också en fullspäckad dag. När tar krafterna slut? Vi ska åka in till Falun och leka med en ett åring. Kan bli spännande se hur bra dom leker. Fan att min kamera är sönder, blir så tråkiga inlägg nuförtiden. Totalt bildlöst. Men om någon vill ge mig ett nytt objektiv är det helt okej. Ska passa till nikon bara. Har en d40 om någon undrar.
Nej jag lär väl avrunda den här kvällen, mellan mina sjuttioelva gäspningar. När ska man övertala sig själv att man faktiskt är trött? Jag lägger mig inte förens ögonen går i kors. Nej något jag måste bli bättre på.
Längtar ihjäl mig efter Fredrik också..

BOR-LÄNGE

Den:2010-10-22 Kl:@ 00:04:12 | Resor | Kommentarer: 2
Just nu befinner vi oss i Borlänge, igen. Vi åkte härifrån för senast 2 veckor sedan. Tiden går fort kan man säga. Pappa Fredrik har åkt till Stockholm för jobb, och då passade vi på att åka hit. Sitta och häcka i Järvsö solokvist kändes inte speciellt lockande. Vi kom igår på eftermiddagen, och överraskade mormor och morfar som inte hade en aning att vi skulle komma. Jag plingade på dörren och morfar öppnade och blev rejält överraskad. Mormor fattade ingenting, hon stod och rullade köttbullar som jag hade beställt genom moster Sandra. Sandra hade lura mamma att hon ville ha det och att hon och Johan åt 15 potatis ihop, koka mycket potatis blev hon tillsagd. Haha! Kul var det och dom blev glada att vi kom. Vi stannar här till onsdag, då kommer Fredrik hem igen och vi sticker hem också. Vi måste börja handla till dopet och göra klart allt. Vi har iallafall träffat prästen, i tisdags och bestämt vilka psalmer ska sjungas och Benjamins kusiner Emmy och Klara ska läsa en dikt tillsammans. Prästen är en kvinnlig sådan och hon gör sin premiär i Järvsö, och det blir hennes första dop i Järvsö. Tyckte hon kändes jätte bra, och inte sådär superduper kyrklig och gud hit och dit. Hon känns perfekt för Benjamins dop. Vattnet kommer tas från älven Ljusnan och fadder Samuel kommer att hälla i vattnet och sen är han dopad. Nu har jag ju berättat hela dopet, så ni behöver inte komma för nu vet ni hur allt kommer gå till. Nja, inte riktigt då. Benjamin kanske får frispel och vägrar bli buren i en halvtimme. Det gruvar jag mig mest för, sprattel killen som inte kan sitta still en sekund. Vi är iallafall fem stycken som kan bära honom, och det kommer hända så mycket under dopet att han kommer knappt vilja vara på markhöjd. Får man hoppas! 

Sådär, dop avklarat. Vad mer har hänt? Aborten såklart, eller vad man ska kalla den. Vi var till Hudiksvall i tisdags, och fick träffa en barnmorska och det gjordes ett VUL (vaginalt ultra ljud) Fy fan och lägga upp sig sådär och få in den största dildon i muttan - fy farao. Slappna aaaaav.. Det visade sig att jag var i vecka 8+5 och ett tickande hjärta. Hjälp, tårarna började rinna på mig och jag blev totalt nerstämd och var själv inte beredd på det. Fast samtidigt visste jag att det skulle vara jobbigt. Vi har varit ganska bestämda med att göra en abort, och jag har varit ganska cool med det och accepterat. Vi har världens finaste Benjamin och är otroligt nöjda med livet så. Och syskon kan få komma senare. Men att få veta att ett pickande hjärta, ett litet foster stor som en jordgubbe växer för var dag, att välja bort det. Att välja bort ett nytt liv. Det gör ont i mig. Eftersom jag var långt gången blir det ett kirurigskt ingrepp, och jag sövs ner och fostret skrapas ur. Vi har ett datum, och det blir efter dopet. Jag vill gärna vara i form under dopet. Jag fick med mig 3 tabletter jag ska svälja 3 timmar innan operation. Efter jag tagit dom tabletterna finns det ingen återvändo. FAN! Vi har fortfarande tid på oss att bestämma oss hur vi vill göra. Vi kan fortfarande avboka tiden och fortsätta den här graviditeten. Det är tusen tankar i huvudet, och jag vet varken ut eller in. När vi väl bestämt oss, hoppas jag vi väljer rätt beslut. Vi borde ha skyddat oss, och vi får vackert skylla oss själva som satt oss i den här sitsen. Fredrik är ett fantastisk stöd genom det här, vi pratar och diskuterar fram och tillbaka. Du är bäst, och världen finaste pappa


Något annat har jag väl inte att berätta. Nä, tack och gonatt!
Världens finaste skrutt ungar som ska läsa dikt på dopet
Bild tagen i Thailand 2008

BLAHA

Den:2010-10-15 Kl:@ 18:10:01 | Allmänt | Kommentarer: 2
Maten står på spisen, disken är diskad efter sjuhundraelva tallrikar, kläder ligger i tvättmaskinen och blir rena. Barnet ligger här i soffan och sörplar välling och är övertrött, min gubbe är världens bästa ♥ min rygg håller på och dör, det är fredag och det innebär IDOL , och sjuhelvetes fredags mys. Kan inte direkt klaga över mitt liv, det är väl ett vanligt vuxenliv.
Igår hade vi sjukstuga här hemma och både jag och Fredrik låg som två döda sillar i varsin soffa och mådde allmänt kasst. Idag mår jag bättre men Fredrik har legat i ryggläge i stort sett hela dan, jobbigt när man inte vet vad det riktigt är, ont i bröstet och allmänt risig. Jag mådde illa som tusan igår, och var på väg att lägga en pizza två gånger, men höll emot. Kändes som jag var riktigt bakfull. Antar att det har med graviditeten att göra. Vi ska iväg på tisdag och träffa abortkurator och se vad det blir för abort. Just nu känns det ändå okej, jag har som vanligt lite svårt att tro att jag är gravid igen. 


Helgen har ingenting planerat så vi får se vad den bjuder på, hörde rykten om att kusinerna & Elsa ska komma upp i morgon. 

Ska checka till maten, inte världens lyxigaste fredags middag men det blir kassler och ris. MUUUUMS!

ÅRE

Den:2010-10-12 Kl:@ 22:17:49 | Allmänt | Kommentarer: 1
Hemma från Åre nu. Kan säga att det är faktiskt väldigt skönt att få vara hemma, sova i sin säng å bara vara. Våran vistelse i Åre har varit underbar, när vi kommit på plats kändes det som vi aldrig lämnat byn. Det som mest var konstigt var att gå med barnvagn, det kändes lite halvt ovanligt. Jag och Benji bodde hos Lovisa från fredag till måndag. Fredrik bodde i Duved hos ett par vänner. Vi har knappt setts under dom här dagarna då vi var lite uppbokade på delade planer. Vad har vi gjort där? Mest hållt oss inomhus, vädret har varit som det alltid är i Åre. Regnar, blåser och allmänt grått och trist. Vi har träffat dom vi ville, skulle även träffa andra vänner men hörde inte ett ljud. Jag hörde iallafall av mig! Jaja, inte hela världen för mig och inget jag tänker haka upp mig på. 
Benjamin har gillat Åre, för uppmärksamhet har han fått av alla, och har busat gärnet med alla. 

I morgon fyller pappa Fredrik 26 år, det blir lite kalas till eftermiddagen. Jag ska försöka mig på att baka en tårta, har kollat lite recept men vet inte vad jag ska välja. Fredrik vill ha en prinsesstårta, men efter ha kollat hur man gör känns det som ett jäääävla projekt. Någonting blir det iallafall..
Åh, en annan sak jag måste berätta. Benjamin kan stå själv nu, utan stöd. Ja inte rekord länge men 7-8 sekunder innan han dimper ner på rumpan. Idag hemma hos Claes i Åre stod han i några sekunder, och tog ett pyttelitet steg fram. Man blir tårögd och vill inte att det ska hända, för nu går allting så himla fort.


Nu ska vi äta spagetti och bacon, hey tajkon familjen!

ÅRE, VI SES PÅ FREDAG!

Den:2010-10-06 Kl:@ 23:59:53 | Allmänt | Kommentarer: 3
Hem till lilla Jarse -sjunger på Lill-Babs låt. Det blev tågresa för oss, det gick hur smidigt som helst. Det blir vad man gör det till. Som tur var det inte perrongbyte i Gävle utan tåget från samma ställe. Fredrik kom och mötte oss vid tåget, kan säga att det varit underbart att träffas efter så lång tid från varandra. Hemma möttes jag av underbar matdoft, och ett om möblerat vardagsrum. I ugnen låg det en stek, och på spisen potatis och god svampsås. Kunde man komma hem till något bättre? Maten var fantastisk god och min karl kan laga mat, och vet precis vad jag vill ha. 

Vad har vi gjort dom här 2 dagarna här hemma? Absolut ingenting, och det har varit så jäkla skönt. Min trötthet håller på att ta död på mig. Jag skulle kunna sova hela dagen. Det är så skönt efter man varit i Borlänge och levt som en duracell kanin i en veckas tid, bara få komma hem. Slappna av, det finns inge måsten. Det är lite rehab att komma hem till Järvsö. 

Hallååå, vet ni vaaaaaad? Jag är så lycklig, vet inte vart jag ska ta mig till, hoppar upp och ner som en gummiboll.
VI SKA ÅKA TILL ÅRE PÅ FREDAG! Äntligen säger jag, efter åtta lååånga månader ska vi äntligen ta oss upp. Det blev lite spontant. Borde döpa om mig till Spontan, tror jag. Det blev iallafall bestämt idag, Fredrik har velat åkt länge och nu har vi faktiskt skjuts upp & tillbaka. Yes, vi slipper tåg. Jag och Benjamin bosätter oss hos Lovisa, och Fredrik skickar jag ut till Duved. Helt ärligt kan jag knappt förstå, att vi faktiskt ska dit. Det känns så overkligt, och Benjamin ska få se denna underbara by. 

I morgon kommer chauffören, Henke aka HB Björnfot. Han ska komma till lunch, och jag tänkte slå på stort och göra en god gryta. En sån där god höstig gryta, som ska koka i 2 timmar och få det där alldeles perfekta möra köttet.
Tror att det blir ett enkelt recept
Nötkött
Morötter
Buljong
Lök
Koka lååååång time. Med potatis och svartvinbärs gelé. Nu vill jag bara det ska bli morgon dag och jag får stå i köket hela dagen, med långkok och en vild 8 månaders unge på golvet.

Skutan, torget, Sibylla, macken.. Hela Åre. VI SES PÅ FREEEDAG!

SO LONG BORLÄNGE

Den:2010-10-04 Kl:@ 00:12:59 | Allmänt | Kommentarer: 0
Statestiken stiger och stiger, och mina inlägg bara minksar. Brukar oftast vara klent med inlägg när jag är nere och hälsar på i Borlänge. Vi har nu varit här i 9 dagar, och i morgon åker vi hem till Järvsö. Jag saknar Freddan, och Freddan saknar oss. Såhär länge har vi aldrig varit i från varandra. Ibland behövs det lite saknad, för att mer uppskatta varandra. Det lutar att vi åker tåg hem i morgon, det får kosta vad det kostar. Jag har sån jäkla packning, bilstol, vagn, stor reska och väska på ryggen. Om jag ska åka buss blir det 2 byten och lite över en timmes väntan i Bollnäs. Tåget innebär ett byte i Gävle, 30 min väntetid. Men sen går tåget raka vägen till Järvsö. 

I fredags var jag och spådde mig och fick lite vädledning, vet inte om jag gick klokare därifrån. Lite råd, och framtidsplaner har jag framför mig. 

Och igår var det loppis på stan, jag och min kusin Pia stod med varsit bord. Jag sålde även iväg brorsans saker, som sålde mest. Jag fick iväg lite böcker och en lampa från mitt. Pia sålde en bok, endast. För 1 kr. Inte blev hon rikare på det. Trevligt var det, med 3 termosar med kaffe, en mumsig frukt paj. Bitande kyla, fast jag stod med 2 tröjor, vinterjacka mössa & vantar frös jag som ett as. Sandra agerade barnvakt till Benjamin och det gick super bra. 
När loppisen var slut köpte jag med mig kinamat hem, slängde i mig den, sen tog jag och Benji en siesta i en timme. Och en timme till för mig, när mormor & morfar hade kommit hem från Rättviks marknad. Jag var helt slut efter dagen. Det blev en svår natt att somna till, och somnade nog inte förens kl tre.
Benjamin sover i eget rum här hemma hos mormor & morfar. Vilket har gått super bra, nemas problemas. En gång har han sovit med mig, han vaknade när vi tjoade till Idol. Ska bli roligt att se hur mycket han har gått upp i vikt efter den här vistelsen, vi ska iväg på bvc på fredag. Tycker han inte har gjort något annat än att äta när vi varit här. Ätit mycket av mormors mat. Jag gjorde lax häromdagen till honom, som faktiskt blev hur gott som helst. Jag var lite skeptisk till maten, med han åt 2 stora portioner. Han äter allt den ungen, å det är så skönt. Snacka om att ungen blivit vild på senaste tid, är både högt och lågt. Nu går det inte att vända ryggen till en sekund, för nu kryps det snabbt och ena sekunden är han vid ett ställe och andra gången man tittar kan han vara 3 meter bort. Dessutom lärt sig klappa händerna, vi har  väl sjungit "klappa händerna när du är riktigt glad" sen han var 3-4 månader, och nu klappar han med. Han började med knytna nävar, men han har nu öppnat dom och klappar på riktigt. Frågar man vart lampan är tittar han efter lampan. Galet hur mycket dom lär sig första året.

OM 16 TIMMAR FÅR VI ÄNTLIGEN TRÄFFA PAPPA ♥

RSS 2.0