OVÄNTAT BESÖK

Den:2010-07-31 Kl:@ 20:39:19 | Vi har besök | Kommentarer: 0
Idag fick vi oväntat besök, av Benjamins farfar & bonus farmor som kom från Stockholm. Blev lite tagen, inte vad jag hade väntat mig. Dom var på väg upp till Ljusdal för att hälsa på Angelica & Hans bäbis. Benjamins sjätte kusin. Vi ska egentligen åka och hälsa på lille kusin i morgon, men jag kunde inte riktigt hålla mig. Lille Oliver är född 27 juli och är alldeles färsk. Farmor/mormor/morfar/farfar har nu 4st småpojkar. Bra jobbat av oss tycker jag.
Jag och Benjamin följde med till Ljusdal och fick träffa familjen. Men kära nån vad söt Oliver var, och pytteliten. Om man jämför med min vilde på sex månader. Det hinner hända så otroligt mycket på 6 månader. Benjamin ville gärna känna på kusinen men jag litar inte riktigt på Benjis händer.
Benjamin fick åka husbil till Ljusdal.


Benjamin och farfar


Vill inte publicera bilder på Oliver, så en liten fot får räcka
Olivers fot påminner om Benjamins ubåtar han hade till fötter
Snart börjar lotto, och jag ska kamma hem storvinsten. Jag hör av mig hur det gick

LÖRDAG

Den:2010-07-31 Kl:@ 13:05:18 | Bara Marie | Kommentarer: 1
Det blev ett snabbt inlägg igår. Tänkte berätta vad jag fick i present. Jag fick besök av farmor, Elsa och kusinerna. Teodor utforska hela lägenheten och testade Benjamins leksaker och Vilgot skrattade när farmor busade med honom. Finns det nå härligare än barnskratt. Tyvärr är Benjamin ganska snål med att spontan skratta, det blir mest när han är övertrött, han är mest bara en glad skit och ler hela dagarna istället.
Kusin Vilgot
Stencoola kusinen Teodor
Svärmor & Bonus svärfar:(lät lite halv konstigt) 300:- på Fifty Fifty. Klädbutik i Ljusdal
Fredrik 500:- på Fifty Fifty
Mamma & pappa: Matberedare
Sandra: Småstadsliv live biljett i Edsbyn på fredag
Sofie: Vattenkokare
Tusen TACK TACK TACK!
Är hel nöjd med presenterna, hade räknat med att typ inte få någonting. Det var en stor suprise att mormor & morfar kom upp. Meningen var att dom skulle komma på fredagen och sova här tills idag, men mamma ringde och frågade om dom fick komma en dag tidigare. Vi har varit i Ljusdal och shoppat, jag hittade 3 tröjor. Bara svarta, men det blir perfekt till hösten.
Mormor & morfar har åkt till Bollnäs, är trav där idag och vi hoppas morfar tar hem stor vinsten. Jag och Fredrik var och tippade en Lottorad, chans till 83 miljoner. Ja tack! Visas ikväll, så jag hoppas någon av oss vinner en liten slant. Det skulle vara behövligt! Benjamin ligger och sover just nu, och jag funderar på att göra lunch. Fredrik har precis åkt och jobbat ute på Torön. Jag har peppar biff i kylen, vet inte om jag ska äta det nu eller om jag ska äta det till kvällen. I-landsproblem!
Enda bilden jag tog på mamma och pappa

FREDAG

Den:2010-07-30 Kl:@ 13:20:03 | Allmänt | Kommentarer: 1
Jag hade en perfekt födelsedag, massor med paket. Jag har inte fått så mycket på flera år. Mamma och pappa kom upp igår kväll. Mys! Vi gick till Condis och käkade, hur gott som helst! Snart ska vi åka in till Ljusdal och shoppa, för jag fick 800:- i presentkort på en klädbutik. Wiiiho!

MY BIRTHDAY

Den:2010-07-29 Kl:@ 09:54:04 | Bara Marie | Kommentarer: 0
Nej det är ingen vanlig dag, för det är min födelsdag idag, hurra hurra hurraaa......

Jaha, 23 år då. Känns helt okej, jag är ju iaf närmare min födsel än 50 år. Det känns skönt iaf. Jag är ju sån som älskar att fylla år, för då är det bara min dag och det känns som man sträcker på sig minst 3 cm, bara just på sin egna födelsedag.
Jag ska börja dagen med att alldeles strax åka på massage i en timme. Mina axlar gör riktigt ont, så det ska bli väldigt skönt med lite massage.
Idag ska det bjudas på marängtårta, och ringde min mormor igår och fick receptet. Men om jag lyckas med den är en annan femma. Men äh, det går säkert ner.
Benjamin ligger här på golvet och smygfiser, och ålar sig fram. Man får passa sig för det går riktigt fort, och ena stunden ligger han i ena hörnet och andra in i tv-bänken.

LILL KORVEN 6 MÅNADER

Den:2010-07-23 Kl:@ 22:11:27 | Benjamin 3-6 månader | Kommentarer: 0
Nu har vi landat i Djurmo hemma hos Sofie och familjen. Vi har ätit super god mat som Thomas har gjort, wok.
Benjamin ligger och sover i Klaras säng, jag ska själv inta sängen snart och läsa Carolina Gynnings bok, Ego women.

Idag fyller Benjamin 6 månader.. Ja jag låter som en repig skiva och säger hela tiden.. Men tiden går fort



I morgon kommer mormor och morfar och hämtar oss. Sen på söndag bär det av på peace & love kryssning med alla vi som jobbade i öltälten. Roooooligt. Benjamin ska vara med Sandra på söndag, och hos mormor på måndag.

SOFIE & KLARA

Den:2010-07-22 Kl:@ 12:28:41 | Vi har besök | Kommentarer: 0
Vi har haft jätte mysiga dagar tillsammans med Benjamins moster och kusin. Hängt på byn, ätit god mat, kikat på film.. Varit ut till Torön där Fredrik jobbar. Idag ska vi hem till Gun och Sofie ska få bli masserad. Sen ska vi åka och in till Ljusdal och trosa runt där.
I morgon bär det av till Dalarna. Jag och Benjamin ska stanna hos Sofie en natt och vi ska äta wok på muurikkan. Mums!
Sofie på Lill-Babs Cafe


Klara ute på Torön


Benjamin också ute på Torön

Förmodligen kommer det bli dåligt uppdaterande här under helgen när vi är nere i Borlänge
Är tillbaka i Järvsö på tisdag.
Ha en fin helg
Kram från oss

MAT? NEJ TACK!

Den:2010-07-20 Kl:@ 16:44:26 | Benjamin 3-6 månader | Kommentarer: 0
Gav Benji precis mat, Pasta med broccoli. Tyckte själv att maten var världens sörja och Benji kan nog intyga det med, för han ville verkligen inte ha. Spottade ut allt och gjorde grimaser, jag själv höll på att dö av skratt när han höll på. Tänkte först att det kanske var ovanlig smak, men 5-6 skedar fick han. Men det gick inte hem hos herren
Värmde på en ny burk, lasagne. Det borde gå hem, för han fick spagetti och köttfärsås för någon vecka sen och det åt han. Men nix, ingenting dög och all mat åkte ut.
Det fick bli duschen för Benjamin, så som han såg ut
Nu ligger han nydsuchad under baby gymet och sover.. Älskade troll unge!

VÄGA & MÄTA

Den:2010-07-20 Kl:@ 15:39:36 | Benjamin 3-6 månader | Kommentarer: 0
Förra inlägget publicerades alldeles för sent märkte jag. Bvc gick jätte bra och sprutorna är hemska, tycker inte alls om det. Fredrik satt med Benjamin och jag satt brevid och tittade bort. Kanske ska ta och bli vuxen. Benjamin skrek till för varje spruta, men det gick över snabbt.
6 månader
VIKT: 7660 gram
LÄNGD 68,5 cm
HUVUD:  43cm
En tillväxt på 480 gram och växt 3,5 cm. Inte sådär jätte mycket i vikt, men förmodligen för att han rör sig kontant nu och sina situps han gör, när han försöker sätta sig upp har säkert en inverkan på hans vikt. Vanligt vis får Benjamin halv burk mat till lunch och resten till middag. Men nu ska vi försöka få han att äta en hel burk mat till varje måltid
Benjamins matschema 6 månader
Kl 7-8 Mild välling
9-10 Gröt
12-13 Lunch + fruktpure
16 Middag + fruktpure
19 Välling
Tack och godnatt
Annars fick vi jätte fint beröm av bvc-sköterskan om Benjamin. Känns tryggt att höra.
Om en timme ca annländer Sofie och Klara. Mys!
Fredrik åkte precis ut till Torön för att jobba som grill kock ikväll. Vi kanske skulle ha åkt ut dit ikväll och kika läget.

NEXT STOP BVC

Den:2010-07-20 Kl:@ 08:32:26 | Benjamin 3-6 månader | Kommentarer: 2
Benjamin ligger just nu på täcket på golvet och ålar/kryper sig fram. Det är ganska underhållande att titta på, för fram tar han sig och river ner filmerna i tv-bänken.
Vi ska snart iväg till  BVC för vaccination mot difteri, stelkramp, kikhosta, polio, pneumokocker och hemophilus influenzae.
Även väga och mäta stora pojken.
Sist vi var på bvc i maj, då var han 4 månader
100518
Vikt 7180g
Längd 65cm
Huvud omf cm 41,8

Det är alltså 2 månader sen sist, hur mycket tror ni han har växt sedan sist?
Vi kan ha en gissning här bloggen och ni får kommentera vad ni tror han väger nu 2 månader senare.
Idag kommer min äldsta syster Sofie hit med sina kids, Pontus och Klara. Det var sagt så igår kväll iaf, men vi får se vilka som kommer och inte kommer. Dom stannar iaf tills på fredag och då åker jag och Benjamin med till Borlänge. På söndag bär det av på peace & love kryssning för oss som har jobbat under festivalen.
En kopp kaffe och en macka på det här..


JAG TÄVLAR

Den:2010-07-18 Kl:@ 23:18:08 | Allmänt | Kommentarer: 0

BARNDOMSMINNEN

Den:2010-07-18 Kl:@ 00:25:48 | Allmänt | Kommentarer: 2
"Har du barn själv?" ....Ständigt återkommande fråga i alla diskussioner som rör barn.  Alla barn är olika, har olika behov och olika intressen. En sak har dock ALLA barn gemensamt. Nämligen behovet av en trygg vårdnadshavare. Och en sak har ALLA vårdnadshavare av barn gemensamt. Nämligen att vi alla har varit barn.
Jag minns särkilt kvällarna i källarn, framför brasan på en filt, och man somnade skönt där. När Loket hade Bingolotto och dansbanden spelade, jag och min syster rörde om i mammas garderob, tog på oss det finaste och dansa i källaren. Alla kvällar nere i gillestugan, tonfisksallad och baguett bröd.
Sommardagar hos mormor, plocka  blåbär i skogen (vi mötte Gunde Svan) jag och Sandra lekte inte nudda golv med alla mormors mattor och gjorde nå slags situps i hennes säng.
Alla grill fester på våran altan, då var det inte på tal om att vi skulle vara hos någon barnvakt. Nej vi skulle vara med. Även fast det drack alkohol. Vi fick vara delaktiga hela tiden.
Sommararna i Nås hos morbror Mutte. Vi syskonen lekte med fåren som fick namn av oss. Lukten av dass och sommarstuga. Sandra som klev rätt i en färsk koskit.
När jag går genom vårat gamla område går jag runt med ett leende på läpparna, det finns så mycket minnen överallt och bara positiva.
Varken mamma eller pappa har varit bra på att visa kärlek, vi aldrig kännt den här tryggheten, inte fått en kram bara sådär, eller blivit nattad eller fått en saga läst. Just därför känns det jätte viktigt för mig att bygga en trygg relation till Benjamin. Han ska veta att jag älskar honom, och jag ska kunna krama om honom oavsett ålder.
Min barndom är jag otrolig glad att jag har fått uppleva. Vi bodde på rätt sida stan, i ett tryggt kvarter och vi lekte överallt och pallade frukt från grannarna. Det fanns massor att göra och vi hade aldrig något problem att komma på vad vi skulle göra. Massiv med ungar fanns det och allihop gick bra ihop.
Min mamma & pappa har aldrig pratat killar, mens & sex med oss barn. Jag tycker det är jätte synd, man vill ha en förälder som finns där och pratar med en.
Jag älskar mina föräldrar oerhört mycket, dom har ställt upp för oss barn, skjutsat oss till träningar, tävlingar. Funnits för oss jämt, men kanske inte på det sättet man vill. Inte få den där kramen när man kommit hem, eller ett telefon samtal bara sådär.
När jag flyttade upp till Åre första säsongen ringde pappa mig minst 2 gånger i veckan. Man var inte van, helt plötsligt ringer ens förälder hela tiden, från att aldrig hört av sig. Jag minns att jag var väldigt glad att han hörde av sig och frågade hur allting gick med nya jobbet och hur det var uppe i Åre.
För mig är det viktigt att jag och Benjamin får en bra relation, att han ska kunna komma och prata med mig och även att jag ska kunna prata med honom. Det jag inte fick av mina föräldrar ska vi kunna ge honom.
Så. Vad behövde du som barn? Vad kommer du ihåg som du fortfarande tänker tillbaka på med värme och som du är glad att du fick ha i ditt liv?








HOME

Den:2010-07-17 Kl:@ 19:47:34 | Benjamin 3-6 månader | Kommentarer: 1
Hemma från Söderhamn, där vi har varit i 2 dagar. Benjamin har trivs rejält ute vid skogen och havet. Det har byggts och hamrats på nya stugan, och den är så gott som klart. Men jäklar vad dom jobbar på, duktiga farmor & faffa.
Egen plockade blåbär


Mumsig paj

Taaaada..

Men Mamma, sluta ta kort på mig hela hela hela tiden


Benjamin utvecklas hela tiden, och försöker från liggande ta sig upp till sittande, än kommer han inte riktigt upp men ett par rejäla magrutor kommer han få som han kämpar. Är sjövild och att sätta han vid ett bord med saker på, det är bara att ta bort. Allt han kan få tag på, ska han ha och in i munnen ska allt.




Total däckad efter middag & ett bad

Sommarstuggu

Den:2010-07-15 Kl:@ 17:05:12 | Resor | Kommentarer: 0
Nu befinner vi oss i Söderhman i sommarstugan. Gubbarna bygger och drar el, grejar och donar. Vi tjejor, dvs jag och farmor sitter mest och tittar på och dricker kaffe. Ganska mysigt faktiskt. Vädret är fantastiskt

Vi stannar här tills på lördag, då åker vi tillbaka till Järvsö



ROOTVÄLTA

Den:2010-07-13 Kl:@ 20:05:59 | Vi har besök | Kommentarer: 0
Vi har installerat hos farmor & faffa i ett par dagar och har bott här sen i fredags. Större lägenhet, diskmaskin och tvättmaskin. Moster Sandra kom på fredags kvällen och var här tills igår, måndag.
På lördags kvällen var vi till Stenegård och röjde loss till Rootvälta som spelade där, ett gammal reggae band från Borlänge. Jag har lyssnat på dom sen jag var liten, eller sen vi hade tunabro-fester hemma och sångaren Mattias spelade i Tunabro och var med på festen. Nu när dom spelade i Järvsö kände jag att vi bara var tvugna att faktiskt gå dit. Vi körde Benjamin hem till Fredriks moster Doris och han fick sova där över natten. Det hade gått jätte bra och hade somnat kvart över sju på kvällen och vaknade kl åtta på morgonen.
På Stenegård var det verkligen hur roligt som hellst, jag och Sandra var dom enda som kunde låtarna och röjde gärnet.
I söndags var vi ner till badstranden, men det blåste mest och det var mest mulet och vi lessnade och åkte hem istället. Slappade och käkade chips.
Kan sitta själv
Igår blev det en tur till Färila och kollade in second hand butiken Urväxt, säljer barnkläder och leksaker. Hittade en hoppgunga för 60:- som jag ska åka och köpa nästa vecka. Ska även lämna in lite kläder, om jag nu kan eller om jag får seperations ångest. Vi åkte vidare till Ljusdal och fikade, Sandra handla lite ljus.
Till kvällen kom Percy & Ann-Catrin med sin lilla Adele som är en månad. Lill skruttan. Så mycket hår, och alldeles mörkt. Vi gick bort till Doktorsdammen och spelade boul. Kände mig rejält vuxen, ungarna i sina vagnar och vi vuxna spelade boul. Jag tror det börjar bli pensionär varning på mig.
Idag trodde vi att vi skulle till BVC för 5 månaders sprutan, men när vi kom dit hade våran bvc-tant semester och vi hade uppfattat tiden fel. 30 juni skulle vi ha varit där, och inte 13 juli. Lätt att höra fel. Men vi fick en ny tid, 21 juli. Vi har inte varit och vägt Benjamin sen i maj så det ska bli spännade och se hur mycket han växt. Han har dragit på rejält med längden och känns hur lång som hellst.
På torsdag åker vi till farmor & faffas sommarstuga i Söderhamn och stannar där tills på lördag.
Nej nu väntar hamburgare och pommes, hemlagat is the shit!

UNDERBAR VECKA

Den:2010-07-09 Kl:@ 23:59:35 | Vi har besök | Kommentarer: 0
Veckan har varit fantastisk. Vi har haft besök hela veckan, och om någon timme annländer syster Sandra till Järvsö.
I tisdags kom Camilla hit och stannade i två dagar. Tiden har bara runnit iväg men samtidigt har vi hunnit med mycket. En hel del trattrandes på balkongen, stranden och solade våra halvbruna kroppar och givetvis grillat god mat. Fikat på Lill-Babs, det är ett måste när man kommer till Järvsö. Det har varit så mysigt att ha Camilla här. Tur att hon glömde en tröja här och måste komma hit på söndag igen när hon åker från Åre och ska åka vidare till Stockholm
Min fina underbara Camilla & Benjamin Skurt
Camilla åkte vidare till Åre och därifrån kom nästa besök
Lovisa och Martan var på väg hem till Östhammar från Åre och stannade till hos oss.
Vi har inte träffats sen Benjamin var 3 veckor så det var verkligen super roligt att ses.
Benjamin fick en lastbil med flak och ett par strumpor. Tack Lojsan!
Ännu ett besök på Lill-Babs cafe. Den här gången var hon inte Barbro där, tyvärr! Men ibland ser man henne glida runt i sin merca i byn
Lojsan som Lill-Babs
Fredrik är sur för att han måste vara med oss tjejer
Hon var iallafall glad
Mysisar
13 februari
Liten Benjamin med Lovisa och Barbro

Sandra borde vara här om någon timme, hon blev lite sen från Borlänge
I morgon ska vi på Stenegård och lyssna på Rootvälta som kommer spela där. Ett gammalt reagge band från Borlänge

FRED & KÄRLEK

Den:2010-07-05 Kl:@ 23:22:19 | Bara Marie | Kommentarer: 0
Hemma i Järvsö nu. Efter ha spenderat en vecka i Borlänge på Peace & love. Jag i öltältet i Fantasia och Fredrik som entrévärd på Venus.
Vi har jobbat 13-14 timmars pass från onsdag till lördag. Kan säga att vi är rejält slitna. En annan har ju inte jobbat på ett halvår så det tog rejält på krafterna. Men satan vad skoj det har varit. Underbar barpersonal, fantastisk barchef. Underbara besökare.. Jaa.. Ren kärlek!
Första kunderna på onsdagen. Norskar dessutom
Våran bar
Så mycket artister man satt på så få dagar
Hoffmaestro
Robyn
Jay-Z
John Foggerty
Mandio Diao
The Ark
The Hives
Lilly Allen
De lyckliga kompisarna
Billy Talent
Så jävla grymt. Att alla dom spelade i Borlänge. Där man själv är i från. Det är mäktigt tycker jag!
Jag saknar redan allt folk man jobbade med, vi var sånt jäkla bra team! Nej, nästa år ska vi jobba igen.
Vår alldeles egna fantastiska barchef Arya


4 dagars arbete så ser man ut sådär


Slut på det roliga


Nu ska jag bara njuta av sommaren och ledigheten å ta tillvara med bäbis tiden med Benjamin!
I morgon får vi storstads besök av Camilla som stannar i 2 dagar och sen drar vidare upp till Åre. Önskar jag också kunde följa, men det är pengarna som styr!
Slut som artist, knopp dax!

RSS 2.0