Ljusare tider

Den:2010-04-30 Kl:@ 00:14:10 | Benjamin 3-6 månader | Kommentarer: 2



Saker och ting har börjat hända, och det ser ut som kommer lösa sig med pengarna. Vilket känns otroligt skönt, men jag kommer kunna sova gott när ALLT är betalt. Vilket det kan vara redan nästa vecka.

Som sagt var vi till Hudiksvall igår med farmor. Vilket var super trevligt, vi hittade kläder som hon var så snäll å betalade. TACK FARMOR! ♥ Det var super mys och bara strosa runt i affärer, och Benji skötte sig galant. Han sov, skrattade, flörtade med Gösta och fick ett nytt gosedjur som nu heter Gösta.

Idag har vi varit och tagit 3 månader sprutan. Äntligen går vi på bvc i Järvsö. Tidigare har vi varit i Ljusdal. Här ligger bvc bara 200m från oss. Nice! Ja, åter till sprutan. Fredrik fick hålla i Benjamin, jag klarade inte riktigt av det och det gjorde så ont i mamma hjärtat när han röck till när sprutan sattes. Ett i vardera knubbiga lår.
Vår nya bcv-tant kändes jätte bra och vi är jätte nöjda med henne. Hon frågade om Benjamin alltid var så där glad och nöjd. Ja, alltid med ett leende. Fantastiska skrot unge. Jag frågade om det fanns biverkningar på sprutan. Feber, som kan hålla i sig i veckor. Benjamin har inte visat något tecken på feber, än. Vi var iväg och köpte en febertermometer och jag tog tempen och den låg på 37,7. Han har iaf sovit nu från kl sju, och sover hela natten. LYX!

Vi vägde lill-prinse också som nu väger 6620g och är 63cm. Huvud 40,6
Han har gått upp 3070g sedan födsel. Växt 11 cm. Stora pojken!

Resten av dagen har jag tvättat, städat och gjort middag. Vi bjöd hem farmor på mat. Det bjöds på stek (rostbiff) hasselbacks potatis, svamp sås och sallad. Gudomligt gott var det och mycket fina beröm fick jag. Det tackar vi för.


I morgon är det valborg. Vi ska vara hundvakt åt Zebben hemma hos farmor. Det blir iaf ingen majbrasa för oss. Den tänds halv nio, och då sover lilleman. Condis skulle ha trubadur så vi får sitta på balkongen och lyssna därifrån.

Äntligen kan man börja se framåt..

PENGAR HIT OCH DIT

Den:2010-04-28 Kl:@ 04:12:08 | Bara Marie | Kommentarer: 2
Här sitter jag, mitt i natten/morgonen. Vet inte om det är på grund av fullmånen eller om det är jag bara som inte kan sova. Jag ligger mest bara och funderar och försöker komma på en lösning. Hur vi ska lösa allt med ekomomin. I Sverige ska man inte prata högt om pengar, och absolut inte om skulder, kronofogden osv.

Jag sitter rejält i skiten, det gick ju som sagt inte sådär jätte bra att driva eget företag i Åre, jag har åkt på en ganska hyffsad skattesmäll på 32,000 kr. Som skulle ha varit betalt i måndags. Var jag ska få dom pengarna ifrån har jag inte en aning. Har en skuld hos kronofogden på ca 20,000. Det är också efter Sibylla, pengar har inte räckt till för att kunna betala fakturor.
Föräldrapenningen kom igår. Kvar har jag 168 kr, efter ha betalat dom räkningar vi kunde betala den här månaden. Det ligger fortfarande räkningar som väntas betalas, bla mitt mobil abbonemang, datorn & mobila bredbandet, a-kassa. Säkert en massa mer.

Varför skriver jag sånt här? Jag blir less på mig själv, jag är en vuxen människa och borde lära mig vara ekonomisk. Vi försöker med det. Lagar alltid mat hemma. Kan räkna på mina två händer dom få gånger vi ätit "ute" sen vi flyttade till Järvsö. Lever på lånade pengar varje månad. Jag fick ut 8200 kr från försäkringskassan, då tog jag ut 7 dagar i veckan, hela dagar. Vi får pengar från soc, som inte ville vara givmilda den här månaden och gav oss 930 kr. Vad är det å hurra?
Idag är det tänkt att vi ska åka till Hudiksvall och handla kläder till Benjamin. Men för vilka pengar? Det finns inga. Kläder han har nu börjar bli för smått!

Jag försöker inte söka någon tröst hos er, jag vill inte att ni ska tycka synd om oss. Det är det inte, vi har tak över huvudet, mat på bordet, rinnande vatten och dator och tv. Det finns dom som har det värre, får tyvärr tänka så.

Det är dax att börja söka jobb för mig nu, det kommer inte gå ihop det här. Låg och funderade på vart och vad man kan söka. Det dök upp en del, så jag ska försöka knåpa ihop ett cv och lämna in det lite överallt. Tråkigt att det ska behöva bli såhär. Man vill vara föräldraledig, och tillbringa sin tid med Benjamin. Men ibland måste man prioritera andra saker och försöka rädda ekonomin.

Magsår nästa kanske?

Nu har iaf fått ur mig mina tankar, och kanske kan somna..

GRÄSÄNKA

Den:2010-04-25 Kl:@ 22:20:57 | Benjamin 3-6 månader | Kommentarer: 0
Äntligen är gubben hemma och livet blir som vanligt. Jag framför datorn, och Freddan vid tvn, och ungen sover i sin säng.

Jag och Benjamin har spenderat våra dagar med att hänga med My, i fredags var vi dit på födelsedags fika. Det bjöds på supergod smörgåstårta. Kan vara den godaste smörgåstårtan jag ätit. Vi kom hem strax innan åtta, kollade på Talang och käka chips. Det är ett måste på fredagar =)

Lördag förmiddag plockade My upp oss och vi for in till Ljusdal och tittade på en utställing, målningar, fotografier och diverse konst. Riktigt fina grejer.
Till kvällen var det dax för det stora kalaset för My. Grill kväll på altan. Benjamin var rejält uppklädd och trivdes i det stora sällskapet. Han somnade precis när vi skulle äta och sov sen hela kvällen. Fast det var mycket tjoande och stök. Vi kom hem strax efter elva, Benjamin låg och diskuterade bra länge i sängen innan han slog ihop sina blå.


Benjamin & Maja


Vi som grillade


Lilla My som fyller 20 idag


Idag har det inte blivit mycket gjort, Benji sov från tolv till halv fem. Bakis kanske? Vi gick iaf till ICA och handlade en påse mix med chili con carne, och en glass. Vi satt på balkongen hemma och njöt av att solen faktiskt värmde.





Blev himla sugen på att spela bingo lotto, mest för att fördriva tiden tills pappa Fredrik skulle komma hem. Stoppa i ungen i vagnen och gick till macken och köpte en lott. Perfekt. Sen spelade jag, och vann 100 kr. Wiihoooo! Grattis till mig

Tillslut kom Fredrik hem, äntligen. Min finaste älskade. Vi käkade chili con carne, utan bönor förstås. Hihi, inge gott med sånt i.

Får se vad veckan har att bjuda på. I morgon blir det Kyrkis iaf. På onsdag ska vi åka in till Hudiksvall med farmor och handla kläder. Benjamin har snart växt ur allting och det är massor som måste inhandlas. En jacka tex. Hittade även en 50 kr rabatt från H&M. Perfekt, och sen fick jag hem en lapp där jag kommer ha 50% på barnkläder strl 50 till 86. Perfekt tajming.


Nu ska jag gosa ner mig brevid gubben, och njuta av att han är hemma igen..

BESÖK

Den:2010-04-20 Kl:@ 00:18:00 | Vi har besök | Kommentarer: 0
Helgen har bestått av besök från Dalarna. Sandra och Klara kom hit i fredags. Jag hade precis bakat klart mina skorpor, som jag gjorde helt själv och dom blev super goda. Det tog säkert 4 timmar att baka dom, men  det var det värt. Vi grillade till kvällen, fläskfilé med potatisgratäng och sallad. Mums!
Helgen har bestått av barnvagns race runt byn, häng på Condis på lördags kvällen. Söndags häng på Condis och en guidad tur i Järvsö. Torön och Järvsö kyrka. Som verkligen var hur fin som hellst. Där kommer dopet att vara. Vi struntar att ha ett öppet dop, utomhus. Nu ska vi bara försöka luska fram ett datum som passar alla. Det datumet vi hade satt sket sig totalt. Får se om det ens blir ett dop. I sommar kan vi ju inte ha det. Men tanke på Fredriks event 18-19 juni
Peace & Love 28 juni- 3 juli
Göteborg 5 juli - obestämt
Vecka 30,31,32 är semester veckor och folk är inte hemma
Slutet på augusti funkar ej
September Kanske funkar



Det ska passa alla, men vi får skicka inbjudningar och dom som kan komma, får komma och dom som inte kan får vackert stanna hemma!

Benjamin blir snart 3 månader. Fatta TRE månader. Tiden går fort nu märker jag, och det har varit en fantastisk tid. Sover hela nätterna gör han, från sju på kvällen till allt från sex till nio på morgonen. Känner mig mycket piggare när jag vaknar, istället för att bli väckt i mitt i skönhetsdrömmen. Idag fick nog uppleva Benjamins första skratt. Jag sjöng en fin truddilutt för honom. Klapp i klapp i små händorna, små händorna och han skrattade som aldrig förr. Fredrik filmade så vi har det faktiskt på film, synd bara det att man inte kunde få bort mig när jag sjunger, haha!
Han rullar även från rygg till mage. Man lägger han på rygg när han ska sova, men han vänder genast på sig.
Han har även börjat skrika, inte för att han är arg eller ledsen. När man sitter och pratar med han, så pratar han lite också och skriker till och är hur glad som hellst.

Vill skriva en massa, men det raderas lika fort. Jag vill inte skryta, jag vill bara få skriva allt underbart jag får uppleva i våran nya lilla familj.


På tal om något helt annat blir jag gräs-änka i helgen. Fredrik sticker nämligen till Sundsvall på torsdag Han ska representera eventet på en mässa som ska vara där i helgen. Vad ska jag hitta på? Bara vara kanske.. Köpa mig lite god mat, njuta av tystnaden. Eller bryta isen och åka till Borlänge och stressa runt och träffa allt och alla. Eller bara umgås med familj. Det är ju omöjligt att få hit någon. Vi får se hur helgen slutar!

Vi hade planer på att åka till Åre, som det har varit bestämt sen länge. Men det här med boende är totalt omöjligt. Jag och Fredrik ringde runt till ALLA, men fick bara nej nej nej. Snart struntar jag fan att åka dit huvudtaget.


Raggar runda i byn


"Solen skiner alltid i Järvsö"


Go skiten


PLANER FÖR DOP

Den:2010-04-14 Kl:@ 22:56:14 | Vardag | Kommentarer: 1
Som sagt var jag, Benjamin och faster Angelica till kyrkis i måndags. Vilket var super trevligt, vi var inte så många där vilket var perfekt för mig som ny. Det var tre mammor och en mormor, och dom tre mammorna hade 2 barn var. Mormor hade med sig tre barnbarn. Lillemor som hade hand om Kyrkis är en fantastisk människa, hjärtat på rätt plats.
Jag frågade även om dop, om efterfikat man brukar ha och jag sa att vi funderar på dop slutet på augusti, början på september. Det lyste om hennes ögon, och berättade att dom skulle ha en invigning just då, kommer tyvärr inte ihåg vad som skulle invigas. Men iaf, under invigningen ville hon ha ett dop som kommer vara öppet för allmänheten och vattnet kommer tas från älven.
Jag tyckte det lät jätte spännande och vi skulle prata mer om det nästa måndag!

På måndag eftermiddag åkte vi in till Ljusdal på en föräldra träff, som skulle vara föräldrar i min egen ålder. Men tji fick jag. Det var 30+ på dom. Dom hade även gått igenom graviditet tillsammans och kände varandra väl. Men det var iaf jätte skoj och träffa andra föräldrar och se andra bebisar. Benjamin var bra mycket större än dom, även fast vissa var någon vecka äldre.
Benjamin har alltid föredragit att sitta istället för att ligga ner, så när Benji satt i mitt knä kollade en pappa på mig och frågade om han hade en ståltråd i ryggen.
4 maj ska vi dit igen på baby massage, det ser jag verkligen fram emot.


Idag har vi knappt gjort någonting, diskat och städat, men det ser likförbannat ut som ett bombnedlag. Det går fort! Vi fick besök av Fredriks moster Doris, och hennes barnbarn Stina. Frågade Doris om hon ville virka/sticka en dopklänning vilket hon ville. Så hon kommer förbi i morgon och visar hur hon hade tänkt och så. Måste ha storlek, ungen kommer ju vara 7 månader när han döps.


I helgen kommer Sandra & Klara på besök, mys. Vi ska premiär grilla för i år. Jag hoppas på fin väder så vi kan ta en runda med barnvagnen.



Klara och Benjamin 2 mars


TÄVLING

Den:2010-04-14 Kl:@ 22:28:16 | Allmänt | Kommentarer: 0
Jag är med en tävling på http://www.alltforforaldrar.se/tumadre/

Jag tävlar om byxorna här ovanför, där det står älskling på rumpen.

Var med och tävla du också!

HEJ SÖNDAG

Den:2010-04-11 Kl:@ 20:34:30 | Vardag | Kommentarer: 1
Snart är helgen slut, och tiden har bara runnit iväg. Vi har inte gjort något särkilt. Igår var jag och Benjamin ute och gick, vi gick upp till sydsidan.. Tror det heter så iallafall. Pappa Fredrik var ute och åkte snowboard, för sista gången den här säsongen i Järvsö.



Vi hamnade sen hos farmor som alltid, där hade det kommit ett nytillskott, hunden Zebb. Hur fin och snäll som hellst.



Kvällen blev lugn, kollade på körslaget och datanördade när lilleman somnade.

I morse vaknade vi upp med världens solsken, vi gick till Condis men där var det fullsmockat och farmor satt på balkongen så vi gick dit istället. Satt på balkongen och drack kaffe och läste tidningar och fick mig en snygg t-shirt bränna.



Eftermiddagen spenderades hemma på våran balkong, vi käkade lunch och bara njöt av solen



Har precis bakat kladdkake muffins, och ska snart göra en äppelpaj för alldeles strax får vi besök av Adam.


I morgon ska jag och Benjamin iväg till Kyrkis, blev tipsad om det. Dit går andra mammor med sina barn, leker och träffar såklart andra mammor också. Tycker det ska bli jätte spännande. Det håller på mellan 13-16

16:45 ska vi in till Ljusdal på en föräldraträff genom BVC, träffa mammor och pappor i min ålder och bebisar i Benjamins ålder. Kommer bli en rolig dag känner jag. Hoppas det blir lika fint väder i morgon också.

Ska ta och diska undan muffins smeten, och påbörja äckelpajsdegen.


MITT BARN

Den:2010-04-10 Kl:@ 00:02:32 | Benjamin 0-3 mån | Kommentarer: 1



12:40 22 Januari           12:55 23 Januari


Endast 17 timmar gammal, och älskad från första stund.

Att få tillbringa alla timmar med dig är värdefull tid. Att få se dig utvecklas för varje dag som går är häftigt.


Här myster jag med min kusin Klara


Såhär ser jag mest ut varje dag.

Benjamin är en helt underbar unge, som  mest skrattar och är glad hela dagarna. Har kommit in rejält i rutiner, och sover oftast från 20-21 på kvällarna till 07 på morgonen. Sover i sin egen säng har han gjort sen han car ca 1 vecka gammal. Brukar oftast inte vara några större problem att lägga han i sin säng. Han drar handen ovanför huvudet, och somnar.




Snart fyller du 3 månader. Tiden bara rinner iväg.

Vi älskar dig hjärtat ♥

ETT SLUT?

Den:2010-04-09 Kl:@ 00:14:39 | Allmänt | Kommentarer: 0

Nej, vet du vad.. Jag vet faktiskt inte om jag orkar hålla den här bloggen vid liv. Det känns som jag inte har så mycket att skriva om, fast jag egentligen har det. Men det känns som min fantasi är bortblåst. När jag väl sätter mig och försöker skriva ner något här blir jag bara och stirra på tangentera och undrar vad jag ska skriva.

Jag vill ju skriva om Benjamin, hans framsteg och så. Men jag vet inte hur?! Jag har inte dom rätta orden, även fast jag älskar att skriva så får jag inte ner dom.

Jag vill bli hel igen, flytta tillbaka till Åre där jag trivdes som bäst. Att flytta därifrån är bland det jobbigaste jag gjort. Det är 92 dagar sist jag var där. Länge länge länge sen, för att vara mig! Innan jag dör ska jag bo där igen

Blä, hjärnan är för trött. Jag kanske ångrar mig, och orden bara rinner ur mig nästa gång.. (önsketänkande)



!

Den:2010-04-08 Kl:@ 00:17:37 | Allmänt | Kommentarer: 0

Kommer en uppdatering i morgon. Lovar er det!


Glad påsk

Den:2010-04-03 Kl:@ 10:48:49 | Resor | Kommentarer: 1
Tågresan ner till Borlänge gick superduper bra, Benjamin sov hela resan ner till Gävle, och när vi klivit på tåget till Borlänge fick han mat, och sen sov han lite till och från. Hade han i knäet, och han tittade ut och såg helt chockad ut, försökte hänga med varför det gick så fort och tittade in i tåget, men där gick det inte lika fort så han tittade ut igen och såg bekymrad ut. Hihi, sötnöt!
I Borlänge kom moster Sandra och hämtade upp oss, vi åkte hem till en barndomsvän Sara och hennes son Johannes och fikade.
Lite senare var vi hem till Malin, Jussi och Malte och hälsade på. Jag och Malin umgicks mycket i yngre dar, har fina och galna minnen.
Jag och Sandra åkte sen till Sifferbo och hämtade Klara som hade varit på kalas, sen åkte vi bort till bäckan och hälsade på Sofie och gänget som hade fest!
Igår kväll somnade Benjamin halv nio i mormor och morfars säng, och sov till halv fem i morse, fick sin mat och somnade vidare till halv nio. Jag fick sova själv i min säng, och jag försökte sova ut, men tjugo i nio vaknade jag och saknade han så mycket.
Senare idag vanknas det påskmiddag, mamma håller på och grejar här i köket.
Kl fyra rullar vi mot Norge, Elverum.

Är det sant?

Den:2010-04-02 Kl:@ 00:01:45 | Benjamin 0-3 mån | Kommentarer: 0
När jag sitter här och läser inlägget jag precis skrev här nedanför så har jag så svårt att förstå att det är mina ord. Ja men att skötväskan är packad, ungen sover osv.. Jag kan inte förstå att jag har ett litet barn, som är mitt eget kött ch blod. Som jag har burit på i nio månader, och som jag har fött fram. Det är för mig helt obegripligt.
Snälla, väck mig aldrig ur den här fantastiska drömmen. Jag kan sitta och titta på Benjamin i timmar, försöker inse att det är mitt barn, mitt alldeles egna barn. Mitt och Fredriks, som vi gjort tillsammans och fått världens finaste kille. Jag är bara så lycklig! Njuter av varenda sekund..

Båååååläääänge

Den:2010-04-01 Kl:@ 23:52:18 | Resor | Kommentarer: 0
Väskan är packad, ungen sover och om 10 timmar sitter jag och Benjamin på väg till Borlänge där vi ska spendera våran helg. Redan på lördag sticker vi till Moster Siw i Norge, vi åker dit en dag tidigare och umgås med henne. Det ska verkligen bli super mys. Resten av släkten kommer på söndag.

Har jag med mig allting? Kameran är inte nerpackad, men den måste i direkt, för annars glömmer jag den. Men kläder till mig och Benji är nerpackade, och min sprojlans nya dator är också i väskan, mer då? Hygien grejor åker ner i morgon, blöjor och dylikt ligger i skötväskan. Sen ska jag försöka få med mig hela köret ner till tåget, ungen, väskan, skötväskan, bilbarnstol, vagnen.. och mig själv förstås.
Hoppas det kommer gå bra på tåget, men det tror jag. Han är så snäll hela tiden.

Måste ju bara berätta att Benjamin fick sin femte kusin igår kväll. Lille Vilgot.. Han var jäkla snabb ut, och Elsa är gjord att föda barn. Stort cred till dig! Och grattis till hela familjen.

Borlänge here we come!

RSS 2.0