Kärlek

Den:2010-01-26 Kl:@ 23:04:15 | Allmänt | Kommentarer: 4
♥2010-01-23♥
♥Benjamin Nicklaz Erik Graaf♥
Känslan är obeskrivlig, att man kan älska en människa så mycket.
Du är det dyrbaraste jag har

Ett nytt liv

Den:2010-01-26 Kl:@ 21:31:15 | Förlossning | Kommentarer: 2
I onsdags åkte vi in till Hudiksvall med Fredriks mamma, hon skulle handla och vi hakade på. När jag satte mig i bilen började mina värkar, dom höll i sig hela vägen till Hudiksvall. Jag tog en promenad när vi kom fram, och det fortsatte och gjorde jätte ont. Jag ringde in till förlossningen och dom bad oss komma dit. Väl där kopplades ctg kurvan på, och den visade absolut ingenting fast jag hade jätte ont. Dom skickade hem oss, och jag kände mig alldeles förstörd. Jag trodde det var bebis på gång. Var iaf öppen 2 cm. Kommer hem, och ser att jag har börjat blöda. Jahapp?! Ringde in och sa det. Ja, men det är för att jag undersökte dig och då kan det bli så. Jag glömde informera dig. Ja tydligt det.
Under kvällen och natten rann det lite vatten, förmodligen var det slemproppen som var på gång. Dagen efter på torsdagen, den stora dagen. 21 januari som det var beräknat gick jag runt hemma och hade fruktansvärt ont. Kunde inte gå och fick rejäla värkar. Nu var det dax. Vi åkte in och var där kl sex på kvällen. Ctg kopplades på och jag hade oregelbunda värkar 5-10 min mellan. Höll i sig en minut. Var öppen 4 cm. Bm bad mig upp och gå, vi gick in på BB och fikade.
Kl ett fick jag en sovdos på morfin och jag lova att jag sov gott. Sov hela natten. Vaknade 07:30 och kände mig jätte darrig. Barnmorskan kom in och sa "idag är det dax att föda barn" Jag fick panik och tänkte, shit idag händer det. Blev så himla nervös och rädd att jag gick och kräktes som en idiot, haha.
08:50 var jag öppen 5 cm. Ingen vattenavgång. Upp och gå kl nio, gick i korridoren. Hade inge sammandragningar alls. Kändes helt hopplöst.
Sov, sov sov sov. Morfinet gjorde susen och jag bara sov hela dagen. Barnmorskorna började prata om att ta hål på vattnet, för värkarna började göra sitt nu. Dom beslutade iaf att vattnet skulle tas hål på. 17:05 tas det hål på vattnet och jäklar vad vatten det rann ur mig, haha. Skit häftigt. 17:15 får jag regelbunda värkar och dom var fanimej inte att leka med. Jag trodde jag skulle dö, bad Fredrik ropa på barnmorskorna för det gjorde så jäkla ont. Testar lustgas, var en härlig känsla i början men jag tyckte värkarna gjorde mer ont efteråt så jag slutade med den. Ville ha ryggbedövning (EDA) och den var grym. Jag blev lite mer människa efter den sattes i. 18:40 slumrade jag mellan värkarna och drömde konstiga drömmar.
19:50 sitter på bollen för att få ner huvudet mot bäckenbotten. Pratar med Lovisa samtidigt, jag berättade att jag hade ont och det kändes som jag skulle tappa röven. Haha! Jag har inte mycket minnen från det samtalet. Vet att jag pratade med brorsan också och när jag fick en värk "nu får jag en värk, kan inte prata mer hej då" haha. helt koko!
Under hela tiden resten av kvällen låg jag med ctg påkopplat och hade regelbunda värkar, men huvudet hade inte sjunkit tillräckligt för att börja krysta. Massa dropp kopplades på för att göra värkarna mer regelbunda. 00:20 började krystvärkarna, låg på sidan och krystade och efter en stund springer barnmorskan ut och skriker. Kalla på läkare. Jahaja?! Jag kastades om till ryggläge och insåg att hjärtljuden gått ner 43 slag i minuten. Läkaren kommer och bestämmer att sugklocka ska sättas. Yes, tänkte jag. Lite hjälp på traven, för nu jävlar i min låda gjorde det ont. Sugklocka sattes, invänta värk och den kom, jag krystade och läkaren drog ett jävla träningspass med sugklockan. Fredrik satt brevid och var livrädd. Klockan låssnade två gånger. Sista krystvärken var värst, läkaren hänger och trycker sig över min mage och försöker pressa ut Benjamin. Men tillslut kom han ut, och las på mitt bröst.. Nu var han äntligen här. Jag klarade det, vi klarade det. Fredrik var med mig hela tiden, puschade och stöttade mig hela tiden. Fredrik har varit ett fantastisk stöd under hela förlossningen. Vi bara tittade på varandra och den känslan var enorm. Äntligen var våran efterlängtade Benjamin hos oss. kl 01:00 den 23 januari såg han dagens ljus. Känslan är obeskrivlig, och Benjamin är helt fantastisk. Helt perfekt.
Om ni undrar hur jag kan komma ihåg all tid när var hur och när allt har skett är det för att jag sitter med min journal och skriver av den lite. Men allt står ju på latin så man fattar ju hälften.
första bil turen hem
hemma i sängen

lägenheten

Den:2010-01-19 Kl:@ 15:39:43 | Allmänt | Kommentarer: 7








Flytten till Järvsö

Den:2010-01-13 Kl:@ 19:06:28 | Allmänt | Kommentarer: 3
Äntligen kommer det ett inlägg från mig. Vet att det är många som vill veta hur det har gått och så vidare. Självaste flytten från Åre gick kanon, vi eller rättare sagt karlarna ställde in allt i släpet, smock fullt blev det. Åkte bort till Sibylla och hämtade dom sista sakerna och sa hej då till dom på macken. Det var lite vemodigt att lämna byn, men det gick över förväntan. Väl hemma i Järvsö var lägenheten super snygg med dom nya tapeterna. Riktigt nöjd. Tyvärr får ni inge bilder än då vi är långt ifrån klara. På lördag åker Fredrik ner till IKEA och handlar, jag håller mig på hemmaplan och laddar batterina istället.

Blev en spontan resa ner till Borlänge i söndags. En timme innan Lars skulle åka kom jag på att jag faktiskt ville åka med, så jag fick skjuts ner till Mora, hann träffa Emmiz en liten vända. Vi har inte setts sen sommaren -07. Hoppade på tåget sen och åkte mot Borlänge. Pappa hämtade mig och vi tog driven på Burger king, mm va gott!
Väl hemma hos mamma och pappa var allting sig likt, vi satt och tjattrade lite och så! Jag har ju inte varit hemma i Borlänge sen oktober. Senare till kvällen blev jag så rastlös och kände att jag faktiskt ville hitta på något, fast mina ögon sved. Så jag tog en taxi hem till Jenny, och vi gick hem till Frida som var hundvakt, husvakt och barnvakt, haha. Vi satt och drack te och käkade popcorn och hade en jäkla grym natt. Man måste ju passa på och njuta av sin sista egen tid, där jag bara är Marie. Det är ju som sagt sista gången nu man är själv, och bara har sig själv att tänka på. Kan vara annat om en vecka. Då är man Mamma Marie istället.

På måndagen blev det en lunch date med en gammal klass kompis, Sara. Vi satt på Taco bar på kupolen och pratade i 2 timmar, allt från graviditet och förlossning, hur det är efteråt och allt. Sara fick barn i juni förra året så lille Johannes var med. Snacka om att man fick ännu mer bäbis längtan.

Mamma var så snäll och körde upp mig till Järvsö, efter många om och men. Jag kände att jag inte riktigt vågade sätta mig på ett tåg i 3 timmar, nu när det är så nära att lilleman ska titta ut också. Så vi åkte från Borlänge strax före tio, efter ha storhandlat på Willys, 4 påsar med mat och 1 påse med blöjor, våtservetter, napp, nappflaska, amningkupor, baby olja.

Vi var uppe strax före ett, blev lunch uppe i Järvsö backen, sen lämnade mamma av mig hemma och hon fortsatte neråt i landet.

Nu är vi hemma hos farmor/svärmor. Vi har ju ingen tv, så vi är hit och lånar tv och internet, haha! =)
I morgon halv sju på morgonen ska vi åka in till Hudiksvall, Lars ska operera sig så vi ska hålla Fia sällskap. Ska försöka få göra ett studiebesök på BB. Hihih!

Vi har skruvat ihop barnsängen, gud vad fin den var! Längtar så mycket tills våran lilla skrot får ligga där. Tack Mamma, pappa, Stefan och Karin för sängen.

Vi lever iaf och mår bra, och väntar med spänning på förlossning. Jag vill nuuuuu! Har ju lite förvärkar till och från. Eller rejäl mensvärk kan man säga. Men det är väl bara och gilla läget och invänta dom rejäla värkarna. Hujedamig!

Nej, det här blev ju en hel novell kändes det som!

Sista timmarna

Den:2010-01-08 Kl:@ 00:05:40 | Allmänt | Kommentarer: 3
Nu kommer sista inlägget här från Åre. Det känns verkligen sådär. Har inte riktigt fattat det än att vi faktiskt ska flytta härifrån. Det är snart 3 år sedan jag satte mina fötter här, och det är aldrig något jag ångrat. Jag har haft en fantastisk tid här och lärt känna så mycket underbara människor.

Mitt första år bodde jag på Staff hotell ute i Duved


Mitt fina rum


Vi avslutade säsongen med personal fest på Bustamoon

Jag och Claes (som var väldigt långhårig)

Andra säsongen flyttade jag upp i slutet på oktober 2007 och bodde här på heltid
Jossan jobbade på macken och vi hängde jäkligt mycket


Jag och Camilla bodde själva på Staff ett tag och vi hade våra egna fester


Jag, Claes och Josefin åkte zipline. Hur grymt som hellst, men inget jag skulle våga göra igen



Vi hade grymma fester på Staff, varje dag var en fest


Jag & Johan

27 januari 2008 såg det ut såhär


Jag och Claes på personal fest på Bygget


Jag är ju inte den som gillar att åka upp och ner i backen, men en dag var jag faktiskt ut och åkte


Exemplarisk säsong bild


Bakfulla, champagne på bordet och hela köket ser ut som fan!

Min syster Sandra kom upp och hälsade på



Tredje säsongen flyttade Sanna upp

Jag blev rejält långhårig, för en stund bara.


Jag tror jag ger upp, jag har alldeles för mycket bilder och jag har inte orken nu att gå igenom alla säsonger.
Jag har iaf en jäkla grym tid här i Åre. Men det bästa av allt är när jag träffade min stora kärlek Fredrik!

Lovisa lille gumman, tack för den här tiden och allt mitt tjötande om graviditeten, tror hon måste ha skavsår i öronen. Men alla dessa timmar vi spenderat på Sibylla & macken kommer jag aldrig glömma. Kommer sakna din ljuva ton komma och skrika MARRE BANAN.. alla dessa gånger vi har svurit över dumma kunder.

Tack Åre för den här tiden


Middag på broken

Den:2010-01-06 Kl:@ 18:48:44 | Allmänt | Kommentarer: 0
Vad roligt att ni är med och gissar datum.. Inte många som tror jag kommer gå över tiden, och det känns skönt. Hoppas jag inte gör det.

Ska snart åka ner på byn och ha avskedsmiddag på Broken med massa vänner. Super mys och så roligt att många vill vara med och göra våran sista kväll. Sen att vi har tagit helt fel på dagar är en annan femma. Vi blir kvar en dag extra, tills på fredag. Men det gör absolut ingenting. Även fast man vill börja komma igång med flytten och allt. Har varit och hämtat en säng som vi har fått, helt gratis.

Nej, nu måste nog taxin vara här..

Hörs!

Slut spurten

Den:2010-01-04 Kl:@ 23:14:42 | Allmänt | Kommentarer: 6
Nu är vi inne på dom sista dagarna i Åre. Sibylla är avklarat, lägenheten är urstädad och vi bor uppe hos Tess & Abbe på glasberget.

Vi hade lite otur med lägenheten, det sista jag gjorde var att ha sönder deras kökslampa som dom var jätte rädda om. Jag skulle göra ren den, och när jag ska sätta tillbaka den rasar den rakt ner i bordet. Suck! Sen när dom flyttade in var dom inte helt nöjda med städningen så vi måste betala städning på 500kr, ny lampa 770kr och allt annat skit 900kr, slutsumma på 2170:-
Jes, precis vad vi har råd med just nu. Det blev ett rejält slag i magen. Men ja, det är bara att betala och se glad ut.

På onsdag ska vi ha en hej-då middag på Broken med massa vänner, hoppas det kommer lite folk som vill göra våran sista kväll oförglömlig. Tidigt på torsdag morgon går bilen till vårat nya hem i Järvsö. Jag kommer nog sitta och stor tjuta i bilen, så Fia ladda upp med servetter.

Idag var sista besöket hos BM, magen har växt rejält på bara 3 veckor. Nu låg Sf måttet på 37 cm och vikten på 68 kg. Prick 10 kilo har jag gått upp. Alldeles lagomt. Hjärtljuden låg på 155.

Vet att folk brukar chansa på datum då man tror bebis ska komma. Har ni något datum då ni tror Benjamin vill titta ut? Fredrik tror 18 januari, och jag 26 Januari.
Vad tror ni?


2009

Den:2010-01-01 Kl:@ 22:50:39 | Allmänt | Kommentarer: 1
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Blev gravid
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag hade inga löften
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, typ hela Borlänge
4. Dog någon som stod dig nära? Nej, tack och lov
5. Vilka länder besökte du? Jag har bara hållt mig inom Sverige
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Min bäbis!
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 31 Januari, då jag och Fredrik blev tillsammans, 1 Maj då vi blev sambo, och 27 maj då vi fick reda på att vi skulle bli föräldrar
8. Vad var din största framgång 2009? Bli av med Sibylla. 
9. Största misstaget? Kommer inte på något
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Lite små förkylningar hit och dit. 
11. Bästa köpet? Barnvagnen
12. Vad spenderade du mest pengar på? Den skyhöga hyran, och kanske lite för mycket kläder till mig själv och Benjamin
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? När vi fick reda på att jag var gravid, och ultraljudet 2 september. 
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Helo med Beyonce
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag blir gladare och lyckligare för varje år som går!
16. Vad önskar du att du gjort mer? Sparat pengar och levt lite mer ekonomisk.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Jobbat
18. Hur tillbringar du julen? Hemma i lägenheten i Åre med Stefan, Karin, Emmy & Fredrik och Zigge såklart
19. Blev du kär i år? Ja, i världens bästa Fredrik
20. Favoritprogram på TV? Idol, Bonde söker fru (Janne i Järvsö, se upp när jag flyttar, kanske kommer på en date) Lyxfällan, Du är vad du äter, skit tv som Fredrik kallar der
21. Bästa boken du läste i år? Det har blivit ett par, har svårt att välja en
22. Största musikaliska upptäckten? Spotify
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Önskade mig ingenting
25. Något du önskade dig men inte fick? Nej
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Var i Borlänge och shoppade, var i Rättvik sen och åt tårta hos brorsan
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Bättre ekonomi och att det gick bättre på Sibylla
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Skön stil
29. Vad fick dig att må bra? Dom dagarna vi spenderade i sommarstugan i Söderhamn. 
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Schhh, säg inte det till nån. Men Ami i Maimi Ink
31. Vem saknade du? Sandra
32. De bästa nya människorna du träffade? Benji (Killen från Nya Zeeland, därifrån vi fick namnet) Dan, Simon, Jonas, Tim, Tove, Fredrik såklart ♥ Fredriks familj Fia & Lars. Elsa, Nicklaz & Teodor
Avslutar inlägget med "en dag på jobbet" med Lovisa. Fy satan vad jag kommer sakna den tjejen när vi flyttar. Men när hon blir särbo i mars kommer lilla familjen upp och våldgästar hemma hos henne!

Gott nytt år

Den:2010-01-01 Kl:@ 22:06:39 | Allmänt | Kommentarer: 1
Gott nytt år mina vänner, familj och övriga läsare. Äntligen är det 2010 och Januari då den lille skit ungen ska komma till världen. Jag vet att jag har siktat in mig rejält på 21 januari, och räknar ner på dagarna. 20 dagar kvar. Men måste tänka på att det kan bli tidigare eller senare.
Vi firade in det nya året hemma hos Abbe & Tess uppe på Glasberget. Det bjöds på tre rätters middag, och det uppskattade både jag och Fredrik rejält eftersom våran mat den här veckan har bestått av korv med bröd. Inte haft tid eller ork att göra någon mat. Alldeles innan tolv begav vi oss ner till torget där det var propp fullt med folk, har aldrig sett så mycket folk i Åre nånsin. Jag stod och kollade ut över folk vimlet, och blev alldeles tårögd. Alla minnen jag har i den här byn började snurra runt i mitt huvud. Och om bara 6 dagar flyttar vi härifrån.
Sådär, lite bilder från vårat nyårs firande!
Nu är det färdigt städat på Sibylla, och Tanzer kör där för fullt. Vi har lite kvar att göra, städa personal rum och lagret.. Sen så, fenito! Nu är det bara lägenheten kvar, som vi började med idag och det är inte så mycket kvar. Fredrik och Henke håller på och kör upp alla våra grejer till Abbe & Tess, där vi ska bo dom sista dagarna i byn.
Pust och stön, inte en lugn stund.
Nej, fortsätta med städningen då..

RSS 2.0