DET TAR SIG

Den:2009-12-30 Kl:@ 23:45:05 | Allmänt | Kommentarer: 1
Du är på dag 258 av 280. (92,1%).
Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 5 fulla dagar (v36+5).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 21 jan 2010
Du har 22 dagar kvar till beräknad förlossning.
Jag trodde aldrig i min vildaste fantasi att den här graviditeten skulle gå hela vägen (okej det är några dagar till) men ändå. Så mycket som jag tvekade i början, och var helt bomb säker på att det inte växte något där inne. Den 2 september vi gjorde ultraljudet och fick se det fantastiska lilla människa sprattla runt inne i magen på mig. Än idag kan jag inte förstå att faktiskt bor en liten människa inuti mig. Som snart är redo att komma ut och möta oss. Mitt älskade efterlängtade barn. Jag ska ge dig så mycket kärlek och pussa dig så du blir alldeles tokig på mig.
Jag tar och avrundar det här inlägget med en fin bild på tjockis magen

STÄD PÅ SIBYLLA

Den:2009-12-30 Kl:@ 23:03:28 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ingen bäbis ute iaf. Vi har fullt upp med Sibylla, och det håller på och tar knäcken på mig. Jisses.. Vi trodde vi skulle få hjälp av vänner, men icke. Det har bara varit jag och Fredrik. Man har skurat och donat, från tio på morgonen till tio på kvällen. Att ungen är kvar i magen är ett jävla under faktiskt. Han trivs väl där inne antar jag. Eller så är han så snäll och låter oss göra klart allt innan han vill komma ut. Men samtidigt är jag väääldigt sugen på att han ska komma ut redan nu, bara få ha bäbis mys hela dagarna.
I morgon blir det sista städ dagen, och min sista dag på Sibylla. SÅÅÅÅ JÄÄÄÄVLA SKÖÖÖÖÖNT! Det är iaf sagt att några ska komma och hjälpa oss i morgon, får se om någon dyker upp.
Grus i ögonen, dax att sova och snart välkomna det nya spännande året.

VÄRKAR!

Den:2009-12-27 Kl:@ 04:12:23 | Allmänt | Kommentarer: 3
Här sitter jag mitt i natten, och har ganska rejäla värkar. Det är nu man börjar ångra att man är gravid, för fan vad ont det gör. Det började med att vi gick och la oss, bad Fredrik massera mig. Efter en stund känner jag hur hela magen vrider och vänder på sig. Greppar tag om Fredriks arm, håller den hårt och börjas andas. Ligger och kvider mig en stund. Karin ringde, halv tre på natten. Hon måste ha haft något på känn, för annars brukar jag vara tvär död. Jag berättade som det var, och hon försökte lugna mig. Jag låg i sängen, skakade och frös. Jag och Fredrik började ta tid mellan värkarna och dom kom ganska regelbundet och gjorde jävligt ont. Ringde Karin igen, och berättade hur tätt det var mellan. Hon tyckte jag skulle ringa in till förlossningen.
Ringde in, och berättade läget. Att jag hade jobbat lite idag, vi ska vara klara med Sibylla 1 Januari, ha flyttstädat lägenheten 1 Januari. Och förstod att på grund av stressen har det börjat satt igång. Hon frågade om något blod eller vatten hade kommit, men icke. Bara rejäla förvärkar.
Just nu är det ganska okej, men det gör fortfaranade ont, och det kommer lite titt som tätt. Skulle det fortfarande hålla i sig skulle jag ringa tillbaka och vi kanske får åka in. Det känns som rejäl mensvärk som sitter i, en ganska mild sådan, som sedan går över till rejäl jävla värk. Jätte svårt att förklara tycker jag. Hon på förlossningen tyckte jag skulle ta en dusch, och försöka sova. Och absolut inget mer jobb nu tyckte hon. Tur att det är sista dagen imorgon/idag
Vem vet, det kanske blir en 2009 bäbis!

GOD JUL

Den:2009-12-24 Kl:@ 11:41:49 | Allmänt | Kommentarer: 1
God jul alla vänner och familj!
Jag vet inte vad det är med mig, men alltid när brorsan och dom är här så vaknar jag cp tidigt. Halv sju i morse vaknade jag. Lite väl tidigt. Jag & Emmy gick upp till macken och hängde med Lovisa som jobbade, drack varm chocklad och snacka lite skit.
Nu ska vi snart bege oss bort till Tännforsen och kika, sen blir det torget halv två för då kommer tomten. Mys!
Ha en fantastisk dag allihopa!

SLUT PÅ JOBBET

Den:2009-12-22 Kl:@ 18:34:30 | Allmänt | Kommentarer: 1
Nu är det minsann slut jobbat för min del. Nu börjar det bli rejält tungt och jobbigt att jobba. Hoppade in ca 2 timmar idag, och det tog knäcken på mig. Rejäla sammandragningar, värkande rygg och illamående. Jag ringde Fredrik som kom upp med en gång, vi kom fram till att jag inte ska jobba något mer. Så nu blir det till och bara vila, om det går. Rastlös som jag är!

Var iaf väg till barnmorskan idag, SF måttet låg på 34
Vikt 66,3
Hjärtat slog sina slag, och jag glömde fråga vad hjärtljuden låg på.
Ungen har fixerat sig, och är redo att komma ut när som hellst. Låg väldigt långt in och välpackad. Har ansiktet till vänster och rumpan alldeles under tuttarna på mig.

Trött och orklös så idag blir det inte många knop gjorda. Ska göra mig en kopp te, och kolla på tv. Och invänta morgon dagen då Bror med familj kommer upp.

Fredag kväll

Den:2009-12-19 Kl:@ 01:11:55 | Allmänt | Kommentarer: 0
Snart har klockan passerat ett, och vi har precis kommit hem från en liten krog runda på byn. Det var premiär på Bubblans nya bar, var as cleant där inne. Träffade på favorit Lojsan där inne också. I morgon vankas det jobb, halva dagen. Blir sen att strosa runt på byn, försöka hitta någon julklapp till Freddan & Emmy. Ska även hitta något att julpynta lägenheten också. Bara något litet, så att brorsan och familjen känner att det lite jul här iallafall när dom kommer på onsdag.
Idag när jag gick till ICA slog det mig, att snart lämnar vi Åre. Jag fick en rejäl klump i halsen. Det känns både skönt och konstigt att man faktiskt ska flytta härifrån. Allt man faktiskt har upplevt här. Under mina 3 år här.. Men som sagt, Åre finns kvar och vi kommer nog upp så fort som möjligt när Benjamin har tittat ut, och rutiner börjar falla på plats.
Älskar dig Fredrik!♥



BILD BOMB

Den:2009-12-18 Kl:@ 15:10:08 | Allmänt | Kommentarer: 3
Bilderna är från Lovisas kamera. http://www.jagsomdu.blogspot.com

Tjockis

Den:2009-12-15 Kl:@ 15:48:47 | Allmänt | Kommentarer: 7
Lite typ backstage bilder från min kamera.
Har tusen gånger bättre bilder från Lovisas kamera. Men dom var i annat format och det funkade inte på den här datorn. Men ska försöka fixa bilderna så fort som möjligt.
Har haft en toppen dag med Lojsan, vi fotade i säkert 2 timmar. Sen bjöds det på middag hemma hos henne, spagetti och köttfärsås. Sen blev det stor bak på lussebullar och knäck. Kan säga att jag rapar konstant deg, haha!
Nu håller jag på och väntar på julskinkan jag har i ugnen. Svin dyr var den också, 89kr/kg
Jaja, en kncäekmacka med skinka och senap. Kan hä bi bättre eller =)

Besök

Den:2009-12-13 Kl:@ 19:27:53 | Allmänt | Kommentarer: 0
Klämma in ett inlägg såhär mellan pausen på bingolotto. Börjar bli rejäl kärring varning på mig. Men äh, det är roligt tidsfördriv och man kan ju hoppas bli någon kronare rikare.
Jag var och tog om blodprovet, mitt blodvärde hade legat på 172 och kvinnor ska ligga mellan 130-150. Antagligen har det blivit något fel, för det låg nu på 129.
Har haft fin besök hela helgen av Syster Sofie, Pontus, Klara & min äldsta barndomsvän Jenny och hennes hund Doris. Vi har kollat in världscupen här, kikat på torget, smällt i oss rejält med knäck och bara haft det mys. Det var som alltid lika jobbigt att säga hej då, det var bara att hålla emot och tänka. Nästa gång vi ses är Benji kläckt. Och det är faktiskt inte alls lång kvar nu..
Fredrik jobbar, min duktiga lilla plutt. Ska snart göra tacos som vi ska äta nu när han kommer hem.

Högt blodvärde

Den:2009-12-09 Kl:@ 17:57:50 | Allmänt | Kommentarer: 3
Idag var vi iväg till barnmorskan. Tycker att det är så mysigt att gå dit och få höra lillemans hjärtljud och prata med barnmorskan. Tycker barnmorskan är helt fantastisk.
Hjärtljuden låg på 150, som alltid
SF måttet var 33 cm
Vikten hade ökat, 65,9 kg
Skrev även fel i förra inlägget på vikten, ett kilo för lite.

Kollade även blodvärde. Christina ringde mig någon timme senare, och sa att blodvärdet var skyhögt, och hade aldrig varit med om liknande. HUJEDAMIG! Vad innebär det? Så i morgon ska jag dit igen och lämna ett nytt blodtest. Hoppas det ser bättre ut.

Tisdag

Den:2009-12-08 Kl:@ 21:33:00 | Allmänt | Kommentarer: 2
Dålig uppdatering från min sida. Har inte haft lust eller ork att kludda ner något här. Har slagits med ständigt illamående & trötthet. Är det vanligt att man får ett sent illamående? Vet ju inte om det är gravid illamående eller om det ligger något och spökar. Förmodligen ligger Benjamin och trycker på någon nerv. Han är så himla rörlig nuförtiden, inte en lugn stund. Kommer en fot här och där, men gud vad mysigt det är. Vet man iallafall att han lever. I morgon är det besök hos barnmorskan, mäta magen och lyssna på hjärtat. Sist låg SF måttet på 31 om jag inte minns helt fel, och hjärtljuden på 150 slag i minuten.
Vikten vid inskrivning var 58 kg, och sist för 2 veckor vägde jag 63 kg. Så det är inte jätte mycket jag har gått upp. Fast jag har läst att man går upp mer på slutet.
Om en månad bor vi i Järvsö. Lördag 7 januari kommer Fredriks mamma och Lars upp och hämtar oss, med släp. Dagen efter blir det shopping på IKEA i Gävle. Det är blandade känslor att lämna Åre faktiskt. I nästan 3 år har man tillbringat sin tid här, upplevt på otroligt mycket och jag har växt rejält som människa, mognat och lärt mig stå på egna ben.
Jag kommer lämna Åre med flaggan i topp.
På torsdag är det premiär på Bygget för den här säsongen, och det spritter lite i mina dansmoves. Är faktiskt väldigt sugen på att gå dit, får se om det strejkar i magen med all musik och allt folk. Sist var vi ut på Ikkis, som är ett lugn ställe där man bara sitter och lyssnar på iofs jävligt hög musik så dansades det hej vilt inne i magen och lite förvärkar dök upp när jag landade i sängen. Kanske blir för mycket för Benji. Men blir det så på Bygget på torsdag är det bara att gå raka vägen hem, och jag har faktiskt inte mer än 300m hem isåfall.
Börjar märkas att säsongen drar igång också, nya ansikten i byn och förväntansfulla första säsongare.
Min första säsong jag gjorde här var helt galen. Bodde i korridor med 25 st ute i Duved, och det var nog fest 3-4 dagar i veckan, och man bangade aldrig på efterfest. Lik förbannat kunde man jobba dagen efter.
Kom ihåg min och Sandras efterfest som höll i sig till kl 8 på morgonen, sen gick vi till Hotell Renen och käkade frukost, fulla som ägg. Vi satt mest och as garvade och skämde ut oss rejält. Sen gick vi och la oss i tv-rummet, sov någon timme. Sen fick vi för oss att vi skulle ut och åka bräda, sagt och gjort. Det blev bara ett åk, sen blev det godis, chips och cola från ICA och vi total däcka i tv rummet igen. Jag undrar fortfarande vart vi fick ifrån att vi skulle ut i backen den dagen.
Nog om säsongandet.
44 dagar kvar!

Rock star baby

Den:2009-12-05 Kl:@ 22:45:57 | Allmänt | Kommentarer: 0
När lilleman kan sitta själv, då jäklar ska han få åka den här vagnen. Hur tuff är inte den?
Fast jag gillar inte däcken så mycket, tycker inte det är snyggt nog med små hjul fram och stora bak. Men vad gör det? Den är sten cool ändå!

Kul jul

Den:2009-12-05 Kl:@ 22:38:08 | Allmänt | Kommentarer: 0
Om 19 dagar är det julafton. Det blir tyvärr inga julklappar till någon den här julen, inte när vi ska flytta och vår lägenhet i Järvsö ekar tomt. Just nu äger vi endast en soffa. Så allt annat måste inhandlas. Men något till alla syskon barn får man försöka fixa.
Jag kommer fira min första och sista jul i Åre. Förra året var jag i Thailand med brorsan, och han & Karin gifte sig på julafton. I år kommer dom upp hit till oss och firar jul. Super mys! Jul tomten kommer till torget. Jag och Karin ska göra julmat hela dagen. Längtar!

Kl. 13.30 Traditionellt julfirande på Åretorg
Idag kommer naturligtvis jultomten och hans nissar på besök i Åre. Vi klär julgranen och dansar runt granen, dricker glögg, varm saft och inväntar tomten som kommer med häst och släde. Alla barn som varit snälla under året får naturligtvis julklappar.
Jag och Fredrik tjuvstartade med julmaten i torsdags. Fick ett enormt sug efter rödbetsallad med köttbullar, prinskorv och julskinka. Gissa om det var gott.

50 dagar

Den:2009-12-02 Kl:@ 23:51:12 | Allmänt | Kommentarer: 1
100 dagar
50 dagar

Fasiken vad stor man börjar bli nu, fast många säger att jag har liten mage för att vara i vecka 33.
Har haft en toppen dag i Östersund, nog för att det var snor kallt och tempraturen visade -10 grader när vi lämnade Åre så var det inte varmare i Östersund.
Det var jag, Tess & Karin som drog iväg på en dags tripp. Vi la nog mer pengar på mat än själva jul handlandet. Haha =) Men mc feast jr för 15 kr var nog det bästa köpet jag gjort på länge.
Nu ska jag försöka få med mannen till sängen, i morgon väntas jobb för mig och bräda för Fredrik. Det är han värd, för nu jäklar har han jobbat mycket på sistonde.

1 december

Den:2009-12-01 Kl:@ 23:51:17 | Allmänt | Kommentarer: 1
Fick nyss en order av Jenny att blogga. Då törs man inte göra mycket annat än att försöka kludda ner lite här.
Jaha, vad händer? Hur mår ni? Jag mår helt okej, jag försöker tänka posetivt, för det har varit mycket negativt i den här bloggen på sistonde. Men allt dåligt skit ska renas bort nu!
Nästa helg kanske jag får stor besök från Borlänge & Djurmo. Syster Sofie med sina två kids, Pontus & Klara. Härstammar från Djurmo, och självaste Jenny från Borlänge kommer upp och vandaliserar i Åre. Det är skidtestar helg, världscup i slalom (kanske, vet inte riktigt) julmarknad på torget, 54 timmars åkning i backen. Alltså, inte en lugn stund den helgen. Fast Sofie menade på att hon kommer upp för att ta det lugnt. Trodde du ja.
Jag hoppas verkligen ni alla kommer upp. Jag kommer kasta ut Fredrik den helgen, för annars får vi inte plats. Så någon från Åre som vill ha en inneboende nästa helg, hör gärna av er ;)
I morgon bär det av till storstan Östersund för lite shopping, dock inte för min del. Då min plånbok är väldigt tom. Men lite fönster shopping, och en hel dag med en drös brudar är inte heller så fel.
Jahaja, vad ska man skriva mer då? Om 50 dagar har jag BF. Shit, skrämmade verkligen. Men du är så välkommen ut när du vill, så länge det är efter nyår. Hihi!
Dunka huvudet i kudden!

RSS 2.0