KALAS PÅ KALAS

Den:2011-01-30 Kl:@ 13:52:11 | Allmänt | Kommentarer: 0
Kalas på kalas. Nu har det varit 4 st kalas på en vecka. Tårta har jag nästan ätit mig less på.
Vattkopporna lyser med sin frånvaro och verkar inte ha kommit till Benjamin, än. Men det kan ta 10-20 dagar innan dom ploppar upp från det att man blivit smittad. Men frisk har inte varit under sin vistelse i Borlänge. Feber, snorig och hosta. Vem har sagt att det är lätt att vara liten? Han har ändå ett strålande humör och visar egentligen inte att han är så sjuk som han är. Ibland lite gnällig, men inte mer än så. Vilket är skönt.
Kalas hade vi för Benjamin i fredags för mina systrar och bror med familjer. Gudmor Jenny kom förbi en snabbis också. Paket blev det ändå, 2 st. En anka som låter (varför ska alla jävla leksaker låta) haha, av brorsan. Av Jenny fick han en sån där som man trycker, virder eller så så ploppar det upp en höna eller ko. Haha, världens bästa förklaring. Jag glömde kameran hemma och därför kan jag inte visa bilder från kalaset.
Sandra hade bakat tårta, en egen till Benjamin, och en tårta till oss. Marsipanen ovanpå tårtan var ett foto på Benjamin från i somras. Hur fint som helst.
Benjamin fick äta sin tårta själv Det var tårta överallt och det kladdades rejält. Vi fick oss ett gott skratt när tårtan slaktades. Efter tårtan höll han på att somna sittandes i stolen, det var inte långt ifrån. Det fick bli en snabb dusch för han, sen gick Sandra upp med han och var nere efter en minut. Han somnade nog innan han träffade kudden. 

Jag följde med Sofie hem och färgade håret på na, och jag fick mig ett par slingor också. As läckert ;) 


Nästa kalas var igår hos min morbror Leif i Mockfjärd, 60 års kalas. Mormor, och alla syskon till mamma var där. Super trevligt, och vi blev bjudna på mat så det stog härliga till. Först var det plockmat, sen fläskfilé med pressad potatis, och sen mormors maräng tårta och Sandras prinsesstårta.
Efter en stund börjar Leffe koka korv. Jag fattar inte hur dom flesta ens orkade tänka på mer mat. Jag som brukar äta som en häst, aldrig blir mätt kunde inte ens äta mer. Men det är så i den här släkten. Vi kan äta hur mycket som helst :)
Vi hade någonting i munnen hela tiden, och chips vräkte vi i oss. Benjamin höll låda där och undersökte hela köket och drog upp varenda låda.
Leffe bjöd oss fruntimmer på varsin drink, som var svin god. Annanas drink av något slag. Närmare tio begav vi oss hem till Borlänge igen. Trodde Benji skulle somna direkt i bilen. Men icke, han var vaken hela tiden och var nog hög på gammelmormors marängtårta.
Vi skulle ha åkt hem idag, men jag orkar inte stressa och å jag sov lite för länge idag. Moster Siw är ju här i Borlänge också så vi ska passa på att ses idag också, även fast vi i stort sett umgicks hela dagen igår. Vi ska hem till Sandra och Johan senare idag och fika. 

Men usch vad jag längtar hem till min karl. Vi har faktiskt 2 år i morgon. Då vill jag göra nå mysigt, men vad? Göra god mat, titta på en film?
Ja, men tjarå!



LYCKLIG

Den:2011-01-27 Kl:@ 20:42:48 | Allmänt | Kommentarer: 4
Det är magiskt att se morfar och Benjamin ihop. Dom sitter här framför mig i fotöljen och delar på en glass. "Sundborn" Vaniljglass från hemglass-bilen. Nu sitter dom och ropar Leksand och klappar händerna. Å nu leker dom fippla "flygplan" å nu "hur stor är Benjamin"
Ja, man blir lyrisk och lycklig i själen. Mormor kom hem nu, och Benjamin säger glatt heej. Min febersjuka trotsiga unge som inte vill sova. Vi har världens bästa mormor och morfar och vi älskar er högt.

1 ÅRS KONTROLL

Den:2011-01-27 Kl:@ 11:48:29 | Allmänt | Kommentarer: 1
Just det, innan vi åkte till Borlänge var vi på ett års kontrollen. Det vägdes och mättes och vågen slutade på 9880g och 78 cm lång. Ligger jätte fint på kurvan. Öronen kollades och båda var röda och såriga men inget pencellin behövdes. Av någon konstig anledning. Det är väl bara att lyssna vad läkaren säger. Vi fick en ny tid för koll på öronen i mars. Sprutor skulle egentligen också tas, men eftersom han var ganska varm och snorig å hosta blev det inget alls. Det får vi vänta med också. Men annars fick vi fina ord av bvc-tanten om att Benjamin är väldigt tålig och lugn. Haha, kom hem till oss en dag så får ni se på duracell kanin..

FEBER

Den:2011-01-27 Kl:@ 11:32:40 | Allmänt | Kommentarer: 0
Igår drog vi redan till Borlänge. Hela tågresan var Benjamin hängig och satt som en igel på mig, och halvsov nästintill hela resan. Annars åt vi vindruvor och mandarin, lekte och flörtade. Men annars låg han mot mig, och var hängig. När vi kommit hem till mormor och morfar åkte febertermometern fram och visade 40 graders feber. Men han var fortfarande pigg. Jag lämnade min febersjuka son och åkte hem till Sofie. Han däckade av igen så fort jag lämnat honom. Sofie har ju flyttat hit till Borlänge och jag har inte varit dit än, och enda kvällen som hade passat var just den kvällen. Vi drack te, tittade på tv. Men sen ville jag hem till sonen. Han vaknade precis när jag kom hem, och feber togs igen. 40,1.. 
Han var ledsen, och fick sova med mig. Han brukar alltid sova mellan mormor och morfar, men nu ville jag ha han brevid mig. En brännhet kropp brevid mig, avstängt element somnade vi gott och jag blev väckt kl 9 med ett stort heeeej. Nu visar febern 37,7 och är lindrigare och han är mycket piggare nu. Farmor ringde och berättade att kusinTeodor fått vattkoppor och i tisdags fick han 40 graders feber, och idag kom kopporna. Benjamin har 2 prickar på höger lår, jag vet inte om det är vattkoppor eller bara nå vanliga prickar. Jag läste lite om det, och det ska tydligen börja på magen och ryggen. Men ingenting där. Men eftersom det tog 2 dagar för Teodor att få kopporna kanske Benjamin får sina i morgon.
Fan, vi som ska ha kalas för Benjamin i morgon. Och på lördag ska vi till Mockfjärd på 60 års kalas för min morbror. Å om det är vattkoppor måste vi vara här tills dom är borta, eftersom vi kommer åka tåg och viruset sprids genom nysningar och hosta. De är bara att gilla läget och förstå att det här bara är början.
Bild från förra gången vi var här vid jul

1 ÅRS DAGEN

Den:2011-01-25 Kl:@ 22:52:02 | Allmänt | Kommentarer: 1
Jag har varit helt slut efter 1 års kalasen, och därför dåligt med uppdatering. Men nu så, ska jag försöka mig på ett inlägg.
Benjamins 1 års dag var nog den bästa dagen han kunde ha. Hela tjocka släkten från Fredriks sida var med och firade ett åringen. Vi bjöd på lunch som lovat, det blev lasagne istället för spagetti och köttfärsås. Det var uppskattat och vi åt oss proppmätta. Presenter öppnades och Benjamin fick en sittpuff, som han riktigt älskar. Ligger framför barnkanalen och glor hela dagarna. Okej då, så illa är det riktigt inte. Sen fick han en slemmig larv liknande leksak, och 300:- på IKEA
Helt perfekta presenter, och inge leksaker som låter eller är i tusen bitar. Tackar ödmjukast för fina presenter av finaste människorna.
Tårtan högg vi in på, med kaffe och hallongråttor. Vi var sammanlagt 8 vuxna och 4 st barn. Jag gjorde bara en tårta, och det räckte gott och väl. Tur att jag inte gjorde två tårtor som jag sa från början.
Och tur att vi inte hade ett till kalas på kvällen på söndagen, som vi hade bestämt innan men tog det på lördagen istället. För efter kalaset där på söndagen var vi helt slut och jag la mig i sängen redan vid nio. Låg och lyssnade på ljusbok i någon timme. Benjamin däckade av långt innan mig, och sov å sov.. å sov..
Nöjd-lund i sin nya star wars puff


Finaste kusin Vilgot

Charmören-Sören Teodor


Det där med florsocker var inte min grej.





BENJAMIN 1 ÅR

Den:2011-01-23 Kl:@ 01:03:17 | Allmänt | Kommentarer: 2
Ett år är en fantastisk tid i en liten människas liv. För ett år sedan var du ett hjälplöst knyte som kom in våran värld och bringade lycka och kärlek. Idag fyller du ett år hjärtat, och du har tagit dina första steg, älskar att lyssna på musik och shejka rumpan.
För ett år sedan föddes du, och förändrade våra liv. Vi älskar dig hjärtat, till månen och tillbaka. Puss och kram Mamma och Pappa

1 ÅRS KALAS

Den:2011-01-22 Kl:@ 22:00:06 | Allmänt | Kommentarer: 0
Första kalaset är avklarat, och jag är helt slut nu. Benjamin med dessutom som slocknade på två röda. Kalaset var super trevligt, och gästerna kom en timme sent. Fint folk kommer alltid sist. Vi satt här som tre ufon och undrade om vi skulle fira själva. Men sen så ramla det in en hel hög. Benjamin fick en jätte fin present av Sara, Simon och Molly. Folk är så jäkla påhittiga och kommer med världens finaste presenter och mitt hjärta bara svämmar över. Hur kan man ha så fina människor runt sig. 
Stor grabbarna


Pappas fina tårta som han gjorde till Benjamin


Äter tårta själv. Gött vare..


Benjamin och hans tjej Molly




Älskade unge som fyller 1 år om 3 timmar.

ASSISTENT

Den:2011-01-22 Kl:@ 21:42:01 | Allmänt | Kommentarer: 1
Som sagt var jag assisent till Linda-Pauline idag, jag tog behind the scenes bilder och plogade gångar. Ljusdals posten var också där, och fotade för deras bröllops-guide som kommer ut i februari. Hoppas bara jag inte fastnade på bild. Jätte härligt brudpar som var super duktiga, och att stå ut med tre smattrande kameror konstant. Fick en hel del bilder, men eftersom Linda-Pauline glömde fråga om bilder fick läggas upp på bloggen kan inte jag heller göra det. Fast nåra kan jag visa. Snällt va :)
Ljusdals fina kyrka






Gjorde en "brorsan" och lekte bröllopsfotograf

Linda-Pauline är en otroligt duktig fotograf, och att se henne arbeta var häftigt och se hur hon skapar sina bilder. Skicklig, påhittig och talangfull. Om, bara om jag någon gång ska gifta mig är det hon som ska fota mitt bröllop. Det är en sak som är säker.
Dessutom lärde hon mig lite hur kameran fungerar, och jag kom hem med mycket info.
En riktigt bra dag. Super nöjd. Hoppas det inte var sista gången man fick vara med.

FREDAG 21 JANUARI

Den:2011-01-21 Kl:@ 19:33:10 | Allmänt | Kommentarer: 1
Idag åkte jag och Benjamin till Ljusdal och träffade fotografen jag ska vara assistent till i morgon. Vi tog en fika på finess, trevligt som sjutton. Handlade sen det sista inför kalasen på Albins. Döskalle ballonger (såklart) och 1-års ljus till tårtan. 

Medans vi var borta var Fredrik och hämtade kamera jag ska få låna. Snacka om att man blev lycklig när man fick fota på riktigt. Mitt objektiv har gått sönder på min kamera, och därför det blir kassa bilder i bloggen. Tycker inte om att fotografera med digital kameran, blir inge bra bilder. Så därför skiter jag i det. Synd nog.


Gubben är i köket nu och förbereder inför kvällens middag. Grillspett med nötkött, och klyftpotatis. Muuuuuums!

Hur stor är Benji? - Såååhääär stoooooooooor


STEG FÖR STEG

Den:2011-01-20 Kl:@ 19:34:23 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja men när vi ändå bara snackar tårtor, kanske jag ska fortsätta med det. Nu står själva tårtbotten i ugnen och gräddas. Varför jag gör den redan idag, är väl mest en test-botten. Håller den måttet, då kör vi på den, blir det pannkaka testar jag att göra en ny. Den kommer frysas in och tas fram på lördag, för första kalaset.
Receptet jag användt mig av är från en tårt-blogg.
http://tartsmulan.blogspot.com/search/label/steg-f%C3%B6r-steg
5 ägg
3dl strösocker
1,5dl vetemjöl
1,5dl potatismjöl
2,5tsk bakpulver
(Ev. smaksättning, t ex citronessens eller vaniljessens)

Jag börjar med att slå på ugnen på 175 grader och sedan smörjer jag en 24cm springform med flytande margarin.
Sedan klipper jag en krage av bakplåtspapper och fäster i formen, för att tårtbotten inte ska kunna välla över vid gräddning. Och så penslar jag på lite margarin på pappret och bröar formen. Jag använder oftast vetemjöl för det ger en fin slät yta med neutral smak, men tycker det är gott att använda kokosflingor också! Jag är inte så mycket för ströbrödssmak däremot. 
Sedan mäter jag upp och blandar mjöl, potatismjöl och bakpulver i en skål.
Därefter är det dags att knäcka äggen och mäta upp strösockret i en vispskål.
Jag vispar med elvisp tills smeten blivit ljust gul och pösig.
Sedan siktar jag ner mjölblandningen och rör försiktigt. (Rör även ner ev. smaksättning)
Därefter häller jag smeten i formen och sätter in den i nedre delen av ugnen. Nu är det viktigt att inte öppna ugnsluckan under de 20 första minuterna! 
Efter ca 20 minuter öppnar jag och lägger en bit folie löst över formen för att förhindra att tårtbotten blir vidbränd på ytan. Men detta är ju olika beroende på hurdan ugn du har så det är bara att låta den gräddas tiden ut om du inte har problem med detta.
Efter 40-45 minuter är tårtbotten klar!
Innan jag stjälper upp den på bakplåtspapper har jag låtit den svalna i formen 5-10 minuter.

Jag lindar in bottnen i plastfolie och när den svalnat helt fryser jag in den. Det är så mycket enklare att dela en halvtinad botten snyggt, den smular sig inte som en nybakad gör!

Inte mitt recept, utan snott av henne. Vilken tjuv jag är. Å bilderna är inte heller mina.
Gubben är och handlar chocklad till mig, vilken snäll man jag har va. Å igår när han kom hem från Hudiksvall hade han köpt en tröja till mig. Super läcker, och varm och gosig. Nästan lite för varm, jag som alltid fryser tycker att den är för varm.
Alldeles strax ska jag försöka mig på ännu ett projekt. Göra egen frityr smet och göra friterad kyckling. Vill ni ha recept på det också? åkääääj då..
  • PORTIONER: 4

Ingredienser

Gör så här

Vispa samman mjöl, bakpulver, salt och vatten till en klimpfri smet. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd i smeten. Doppa det som ska friteras i smeten. Fritera i en fritös eller stor gryta i 180°C olja, mät med hushållstermometer eller en bit vitt bröd som ska få fin färg och bli knaprig på ca 1 min. Fritera 2-4 min och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper.

http://www.ica.se/recept?recipeid=320009

 

 


TÅRTA PÅ TÅRTA Å TÅRTA

Den:2011-01-19 Kl:@ 22:41:35 | Allmänt | Kommentarer: 1
Mitt liv består av tårtor nu, och jag har snöat in helt på tårtor. Kan nästan minnas att jag drömde om tårtor inatt, för innan jag slog ihop mina blå var tårta det sista jag såg. Det finns så himla mycket, och alla gör dom så himla fina. Dekorerar dom till tusen, och värsta fina grejerna. Min blir nog ganska enkel, om jag ska spexa och försöka med något jag inte kan. Det kan sluta hur som helst.. Bara det smakar gott så.
Det ska jag göra på lördag är helt nytt för mig, fyllningarna alltså. Fredrik får göra en tårta, och jag gör två.

Jag måste bara få säga en sak. Jag spyr på alla jävla Hello-Kitty tårtor.. usch. Och namnet Tindra! Så.. äntligen har jag fått sagt det.

NIO ÅR SEDAN

Den:2011-01-19 Kl:@ 20:51:17 | Allmänt | Kommentarer: 0
Idag är det 9 år sedan vi förlorade världens finaste Emma. Hela dagen har varit jobbig, man blir liksom ner sänkt. Minnen som bubblar upp, man skäms för att man inte tänker lika ofta på Emma som man gjorde förr.
Emma lärde jag känna redan som barn, och vi umgicks till och från hela tiden. Jag är otroligt glad att vi fick en sista kväll ihop, den 14 januari 2002. En kväll på MAX, och Emma raggade upp killar. Jag skämdes, haha.

Fina, underbara Emma.. Jag saknar dig så ♥

Emma Berggren 1985-02-28 • 2002-01-19

MEN NU SÅ?

Den:2011-01-18 Kl:@ 20:40:58 | Allmänt | Kommentarer: 1
Jag blir inte klok på det här med kalaset vi ska ha i helgen. Som jag sa förut blir det två kalas här i Järvsö. Först för Fredriks släkt, och sen för vänner. Men nu har jag bestämt (jag bestämmer allt här hemma, mohahhaha) att vi ska ha kalas för vänner på lördag eftermiddag runt fem tiden. 
Vi måste tänka lite på Benjamin också, som ska orka vara vaken hela söndag, om vi hade valt att ha kalas hela den dagen.
Så, här nu bestämmer jag. Lördag, kalas för vänner. Söndag, kalas för släkten.
Tårta då, det får helt enkelt bli prins tårta. En till lördagen, och två på söndag. Baka kakor ska jag göra också. Å fixa mat. Det bjuds på spagetti och köttfärsås. Kanske inte det lyxigaste, men jag tänker mest på barnen. Jag vill att dom får i sig lite mat innan allt socker ska intas.
Ja man blir inte klok på det här alltså, tur att det bara är en gång om året. Och det är bara 5 dagar kvar till min bebis inte är en bebis längre, utan är en 1 åring som har börjat visa var skåpet ska stå. En bestämd liten herre!
Sen ska allt inhandlas på fredag, och ballonger å allt annat tjoffs. Plus att jag ska vara assistent till en fotograf på lördag, fotografen ska fota bröllop och jag ska ta "behind the scenes" bilder. Å jag undrar vad fan jag gett mig in på? Haha. Det kan gå hur som helst, och kamera får jag låna av en vän till Fredrik. Fotografen är dessutom hon som ska ta Benjamins 1 års fotografering.
Tycker ni ska besöka hennes blogg, och beundra hennes fantastiska bilder
http://www.lindapauline.se

AFTER SKI

Den:2011-01-16 Kl:@ 22:28:48 | Allmänt | Kommentarer: 6
Helgen är över, och vi har faktiskt varit på after ski på pappa Fredriks jobb. Min premiär after ski gjordes förra fredagen, vilket är ganska konstigt. När man bott i Åre 3 år och aldrig varit på after ski. Men jag är ingen som slänger mig ut för backen allt för ofta. Jag jobbade mest. Jaja, after ski på Öjebergets restaurang var det ja. Erik Brodén spelade, och vilken pipa den karln har. Riktigt grym, och Benjamin satt mest och klappade händerna. Han var väldigt road när det sjöngs där. Benjamin flörtade med turisterna och gjorde "give me five" med alla. Vi begav oss hem och kom hem till sju, och Fredrik kom strax därefter.
-Mamma, det här är det roligaste jag gjort, vi måste gå på mer afterski

Tittade på fångarna på fortet, och Fredrik var på väg att gå över till vänner för en spel-kväll. Men jag stoppade han i sista sekund. Det är liksom så himla tråkigt å bli lämnad själv, sitta här i min ensamhet och bara glo. Vi bestämde oss för att åka upp på berget igen, Erik skulle spela även på kvällen, tillsammans med Per Engman. Fixade barnvakt, som blev Storstads Fredrik (tomten på jul) som fick agera barnvakt för kvällen.
Vi var väl inte mer än 15 pers där uppe, och kvällen var alldeles lagom. Herr Engman sjöng en låt för mig - hallelujah. Jag blev så himla rörd, och jag älskar verkligen den låten.
Strax efter ett blev vi upplockade av Fia & Lars som hade varit och dansat.
Super trevlig kväll var det, och Benjamin hade skött sig. Nog för att han hade vaknat 15 sekunder efter vi stängt dörren, men dom tittade på Bröderna Lejonhjärta och busade. Efter en timme sov han igen.
Idag har vi varit hos farmor och ätit söndags middag, köttgryta blev det. Å gött vare..
Vi har spelat bingolotto också, utan vinst.
Nörd Benji


Nu har vi iallafall kommit på vad Benjamin ska få i 1 års present. En 1 års fotografering hos en jätte duktig fotograf i Ljusdal. Ringde mamma med en gång, och bestämde att så får det bli. Då slipper vi leksaker och allt vad det heter. Nu ska jag bara kontakta fotografen och se när hon har tid.

FREDAG

Den:2011-01-14 Kl:@ 09:20:58 | Allmänt | Kommentarer: 3
Somnade med huvudvärk, för ca 5 timmar sen. Vaknar med huvudvärk. Alvdedon har jag proppat i mig nu, och hoppas det hjälper. Fredag idag, och ingenting planerat. Det har vi väl inte allt för ofta, men ändå. Fredrik sticker på jobb till eftermiddagen, så jag och Benji får spendera våran kväll själva, dock ganska mysigt ändå.
Benjamin har inte gått nå mer sen i tisdags. Han sätter sig direkt på rumpen och vill inte alls stå. Fast jag njuter ganska mycket av att ungen inte kan gå än. För han är både högt och lågt hela tiden, och tar sig ner soffan själv.

Planering

Den:2011-01-13 Kl:@ 23:04:32 | Allmänt | Kommentarer: 8
Jag håller på och googlar sönder mig, typ. Letar och snokar runt lite efter hur andra har firat 1 års dagen. Jag vill göra allt själv, fika bröd och tårta. Tårtan vill jag ska kännas personlig, och att det är Benjamins. Tycker det är så himla svårt och hitta en tårta man fastnar för. Fikabröd blir inte sådär super avancerat, kanske en rulltårta. Tårta på tårta. 

Presenter känner jag bara. Nej tack, nu är det bra. Det har nyss varit dop och jul. Nu räcker det, och snart får vi inte plats med mer leksaker. Och kläder ska vi inte ens snacka om. Tre fulla lådor med kläder. Han hinner knappt använda allt. Men jag såg faktiskt att JYSK hade sittpuffar för 299:-
Kanske ta sig en tur till Bollnäs och kolla om den finns där. Sen skulle jag vilja framkalla 12 kort, en för varje månad han är född och sätta i varsin ram, och sen sätta det i hans egna rum som han får snart.

Kalas blir på söndagen, 23 januari.  Först blir det med släkt (Fredriks), och lite senare med vänner här i Järvsö . Funderar även om man ska bjuda på mat. Men då ska det passa alla också, även barnen. Småbarns morsor, har ni tips?
Antingen lördag eller söndag 29-30 januari i Borlänge för släkt (min) och vänner.

Stekt ris

Den:2011-01-12 Kl:@ 22:38:14 | Mat & potatis | Kommentarer: 2
Jag är ju världens bästa kock, men det visste ni väl redan? Nu ikväll slängde jag ihop världens godaste och billigaste mat.
Stekt ris med kyckling och grönsaker. Vill ni ha receptet? Åkääääj då..

4 pers

Kokt ris
2 st kycklingfilé
1 morot
½ paprika
Salt och peppar
1 ägg
Olja, till stekning
(Det är vad jag hade hemma)
Vitkål
Cashewnötter
Lök
Vitlök
Chili
Brocoli
Ja man kan blanda i lite vad som helst, och vad som passar din mun.

Börja med att koka riset. Strimla grönsakerna tunt och kycklingen. Häll oljan i wokpannan och stek kycklingen. Salta och peppra. Tillsätt grönsakerna och stek dom lagomt mjuka. När riset är klart häller du i allt i wokpannan. Rör om. Lägg allting på sidan av pannan och gör plats för ägget. Stek ägget tills det är klart och hacka sönder det. Blanda ihop allt.
Klart att servera

Hur gott som helst. Billigt, och går fort att göra. Passar utmärkt att lägga i dosa och äta dagen efter. 

Kan även tipsa att ICA säljer kycklingfilé 900g, för 39,90 den här veckan -euro shopper, 1 kg morötter för 5 kr -ICAS egna, Ägg 10 kr - ICAS egna
Man kan komma undan väldigt billigt, om man vill. 


Små steg

Den:2011-01-11 Kl:@ 18:15:54 | Allmänt | Kommentarer: 2
Fy vad ni är tråkiga. Blä på er som inte ens vill skriva vilka ni är. 


Jag har iaf lite bättre nyheter. Benjamin har tagit sina första steg idag, det började med 3 steg. Och lite senare kom han upp i 5 steg. Både jag och Fredrik satt och föll lyckotårar. Man blir liksom så glad när något nytt händer.


Nu ska vi till affären och handla ingridienser till en kycklingsoppa. Puss på er!

Vem är du?

Den:2011-01-11 Kl:@ 01:31:52 | Allmänt | Kommentarer: 3
Jag är ju väldigt nyfiken på er besökare som tittar in här varje dag, för jag ligger nästan alltid på samma antal besökare varje dag. Så nu vill jag gärna veta vilka ni är.
Ja, ni som jag redan vet läser bloggen behöver inte skriva. Alltså, typ släkt och vänner. Ni som är lite anonyma sådär.
Ni behöver inte berätta vem ni är, men vart ni bor isåfall. Om ni vill liksom fortfarande vara hemliga.
Berätta gärna allt :D
Vem är du?

Sent, men ändå

Den:2011-01-11 Kl:@ 01:20:45 | Allmänt | Kommentarer: 0
Jag hade helt glömt av att lägga in bilder från våran senaste vistelse i Borlänge. Men nu kommer det
Benjamin hade namnsdag 28 december, och det firade vi med tårta, och smet :)
Musse pigg tårta
Paket av moster
Kram på dig moster
Jag och Sandra var ut en kväll och käkade på Broken
Jag hade lite ego fotografering
Tuppkamm till nyår
Chocklad fondant med jordgubbar och passionsfrukt å vaniljglass
Bad i bubbelpoolen

Året 2010 - del två

Den:2011-01-06 Kl:@ 23:20:11 | Allmänt | Kommentarer: 2
Sådär då, ska vi fortsätta med del två medans vi ändå är igång. 


Maj: Sandra och Johan kom upp hit till Järvsö och hälsade på, vi käkade på Condis och hade det mys. Precis innan dom skulle åka hem till Borlänge bestämde jag mig för att åka med. Det var bara att börja packa ihop, och efter en halvtimme satt vi i bilen, jag och Benjamin. Vi överraskade mormor och morfar, och slänge av ungen där. Jag och Sandra drog ut på en raggar runda i Borlänge och kollade in varenda ställe i Borlänge. Minns att jag körde Sandras bil också, haha.. Det var roligt.
Betalde även av en skuld hos kronofogden (som blev efter sibylla) på nästan 17,000 kr. Jävligt skönt, men sjukt onödiga pengar. Det handlade om en jävla annons i Din del.
Vi var till mormor i Vansbro, åkte till Rättvik och fick Sandras bil lagad, sov hos Sandra en natt å "tittade" på Walk the line, skrev ett brev till framtiden. Kommer få tillbaka det om 10 år. Varit i Djurmo hos Sofie. Fika date med gamla gympa tränaren Jeanette. Fartfylld vecka med andra ord.
Vi fortsatte våran resa till Stockholm efter Borlänge. Camilla mötte oss vid tåget, och vi hade inte setts på 7 månader. Vi fortsatte mot Kungsträdgården för att möta upp Fredrik, My och Sandra. Wakeboard tävlingen höll på för fullt. Farfar och bonusfarmor kom dit också. 
Jag och Benjamin sov hos Camilla. Camilla stack till Grekland kl tre på natten, så vi lämnades själva där. När vi vaknade upp några timmar senare är min telefon spärrad, och jag kan inte på något vis få tag i Fredriks. Som befann sig i Fruängen. Jag kände bara PANIK. I Stockholm liksom. Hur fan ska man bete sig? Det var bara att packa ihop, och försöka lösa det. Jag fick låna telefon av nån mohammed på Pressbyrån vid tunnelbanan, och ringa Fredrik. Tillslut möttes vi upp allihopa på Centralen, och jag har nog aldrig blivit så glad av att se någon som när jag såg Fredrik då. Jag trodde helt seriöst att det är bara jag och Benjamin kvar. Å vi kommer bli helt lämnade här..
Åter igen hemma i Järvsö var det mycket förberedelser inför eventet och vi målade rails, och hängde på Konsum parkeringen. Fredrik åkte ner en sväng till Uddevalla för att kolla in winchen och för att umgås med bröderna Hoppe.


Slutet av maj åkte vi ner till.. kan ni gissa vad? BORLÄNGE... ja vart annars? Nu skulle det ställas till med kalas då Sandra hade fyllt 25. Jag skulle få ta min första fylla, och det gjorde jag nog ganska bra. Men skötte mig ganska fint också. Benjamin var med mormor och morfar. Efter ha druckit lagomt med groggar åkte vi till "hela arselet gungar" dvs.. hela huset gungar. Jag kände mig som världens lammkött där med alla andra 40+. Kvällen i sig var jätte trevlig, och alla var nog nöjda med kvällen. Fredrik hade jag skickat med bussen till Falun, där han och brorsan röjde gärnet på Rockstad Falun.
Vi firade även mamma på morsdag, vi käkade kina mat allihopa. Hela tjocka familjen.
Ja men det var maj. Alltså, jag måste sluta skriva så jäkla mycket. Ska jag skriva såhär mycket varje månad kommer jag vara klar med det här 2020


Juni:
Efter Borlänge besöket åkte vi vidare till Gävle för att hälsa på minsta kusinen som jag inte hade träffat. Lille Vilgot. Vi ställde till med världens grillfest på terassen och hade det super mys i den varma solen.


Järvsö bergcykel park hade premiär och vi begav oss dit och tittade på alla cyklister, och någon gång i mitt liv ska jag också testa på att cykla nedför bergen här.


Bror med familj kom upp till Järvsö för första gången, vi käkade mat och hann inte göra mycket mer innan dom åkte neråt i landet igen. Det ösregnade i Järvsö, och vi kunde inte göra så mycket mer.


18-19 juni var det äntligen dax för Frediks event, Järvsö winch contest. Upplägget var grymt, och åkarna var nog späppet bättre. Dom körde kiten ur Konsum parkeringen, men åskådare ekade tomt. Det regnade och var bara allmänt trist väder. Efterfesten hölls på Torön, vi åkte räkbåten ut dit och käkade sen tacobufé. Fredrik hade prisutdelning tillsammans med Agneta Patrull och Johanna Andersson ur Småstadsliv. Tal hölls och jag fällde en liten tår. Allt var slut nu, hela eventet.. Men ni gjorde det bra. Fredrik, My, Emma och Sandra.

Midsommar firades utanför Hofors i Hannas sommarstuga. Vi var helt gäng som var där över helgen. Käkade god mat, bara hade det mys. Vädret var ganska trist, och det blåste ganska mycket. 


Sandra och Johan kom och hämtade oss och vi åkte ner till Borlänge. Det var äntligen dax att få jobba och slita arselet av sig. Bokstavligt talat gjorde man nog det. 
Jag hamnade i öltältet Fantasia framför en gigantisk scen där alla möjliga artister spelade. Bla, Robyn, Hoffmaestro, Thomas DiLeva, Euorope, John Foggerty. Nu har jag säkert inte stavat rätt på ett enda namn, men ni förstår säkert :)

Juli: Eftersom Peace & love fortsatte in i juli månad fortsätter jag också här. Vi var ett grymt gäng som jobbade ihop i öltältet. Grabbgänget från Uppsala/Stockholm som jobbade allihopa i diverse barer på Arlanda. Och två tjejer från Borlänge. Världens bästa gäng var vi, och funkade skit bra tillsammans. Vi jobbade i snitt 13-14 timmar om dagen. Men det var det värt, för det var så grymt roligt. 
Skapligt med beröm fick man också, och jag växte nog ett par cm.
Benjamin hade barnflicka den veckan, haha nädå.. Moster Sandra tog hand om han hela veckan, och dom hittade på nya äventyr hela tiden. Var ute och åkte båt, hälsade på massor med folk överallt. Han har nog aldrig haft det så bra.

Vi åkte hem till Järvsö igen, och fick storstads besök av Camilla. Som var på väg upp till Åre, och stannade hos oss i två dagar.
Precis när hon hade åkt kom nästa besök från Åre. Lojsan och Martina var på väg hem till Östhammar och stannade på en fika på Lill-Babs Caffären.
Sandra kom upp och vi festade till det och gick på Rootvälta som spelade på Stenegård.


Semester behövdes, och lite miljö ombyte. Vi tog vårat pick och pack å begav oss till farmor och bonusfarfars sommarstuga i Söderhamn. Stannade där i 2 dagar, och bara var.
När vi kom hem från stugan fick Fredrik jobb på Torön som grillkock. 

Nästa besök vi fick var av Sofie och Klara. Det blev en tur till Ljusdal, mat på Torön, fika på caffären. Efter några dagar åkte vi ner till Borlänge.

Det var äntligen dax för Peace and love kryssning med gänget. Brorsan kom och plockade upp mig med Wäsa bussen och vi åkte till Stockholm. Kryssingen var grymt rolig, och jag kom i säng kl 7 tror jag.
Benjamin blev sex månader, och kändes helt plötsligt inte som en bebis. Nu var han stor som kunde sitta och var liksom mer en människa.
27 juli kom nästa kusin Oliver, och nu var det helt plötsligt 4 st kusin pojkar


Jag fyllde 23, och började få dödsångest. Skoooja. Så illa är det väl inte. Dagen började med en timmes massage, och sen cykla hem snabbt som sjutton och göra tårta till gästerna som skulle komma. Kusinerna Teodor och Vilgot kom med Elsa och farmor. Marängtårta bjöds det på.



Mormor och morfar kom upp och sov här i två nätter. Av dom fick jag matberedare och en vattenkokare av Sofie. 
Vi gick till Condis och åt en bitmat.
Farfar och bonusfarmor kom upp med husbilen och vi åkte till Ljusdal och träffade färsk liten bebis. 


Eftersom jag skriver så förbannat mycket blir det en del 3 också. Om jag ens kommer orka..

Året 2010

Den:2011-01-06 Kl:@ 00:33:54 | Allmänt | Kommentarer: 3
Januari: Vi spenderade våra sista dagar i Åre. Sibylla var urstädat, lägenheten var klar. Benjamin låg fortarande i maghotellet och gottade sig. Den 7 januari gick flyttlasset till Järvsö. Blivande farmor och bonus farfar kom upp till Åre och hämtade oss. Jag lämnade Åre med flaggan i topp. Var nöjd när vi rullade efter E14. Nu började det nya kapitlet i vårat liv. Lägenheten var nytapetserad efter mina önskemål. Vi hade knappt möbler, och till en början åt vi våran mat på utemöbler, fast inomhus. Som vi fick låna av farmor. Spjälsängen monterades, och bäddades och då kände jag verkligen att nu får ungen ta och komma ut. Mitt i allt åkte jag ner till Borlänge och hälsade på. Hade inte varit hem sen Oktober, och jag ville att mamma skulle få se magen en sista gång. 
Fredrik åkte ner till IKEA i Gävle och handlade dom möblerna som vi saknade. Skötbord sattes in i badrummet, och eter all montering fick vi till ett hem. 
2 besök på förlossningen blev det innan vi fick stanna och föda barn. Första gången var en en och halv vecka innan han kom. Andra besöket var på onsdagen den 20 januari, då blev vi hemskickade. Men jag var tillbaka på torsdagen, och blev inskriven kl sex på kvällen. Det blev en lång väntan, och med facit i hand (om jag ska ha fler barn) ska jag inte ta en sovdos. Det gjorde mig bara trött, och hela fredagen ville jag bara sova. Gick till med in på BB och la mig framför tvn och sov där. Barnmorskan hade bett mig ut och gå. Så långt kom jag. Men tillslut sattes värkstimulerande dropp och ungen var på gång ut. Men det tog sin tid och kl ett på natten mot lördagen, den 23 Januari kom världens finaste Benjamin. 3550g och 52 cm. En pojke som knappt ville öppna ögonen på en vecka, han var nog ganska rädd att se sina föräldrar. Jag kör på den teorin. Vi lämnade BB på söndag eftermiddag. Jag behövde inte öppna jackan när jag skulle sätta mig i bilen, vilken lycka. Strumpor kunde jag ta mig på själv. Det var ett stort steg, haha.
Dagarna spenderades hemma, i ett lyckorus. Moster Sandra kom och hälsade på, och stannade i 2 dagar. Vi hade inte setts sen Oktober. 
Mormor & morfar kom till helgen, och stannade till söndagen. Då nästa besök kom. Moster Sofie med kusin och Thomas. Farfar & bonusfarmor kom också förbi. Minsta kusinen Teodor fick träffa sin första kusin, och gravida Elsa fick nog ännu mer bebis längtan. 2 månader till fick hon hålla ut.
Februari: Varvades med bvc-besök och vi sov ganska mycket. Att föda barn är som att göra ett maratonlopp, har jag hört. Kan ha fel också. Vi gjorde inte så värst mycket, vi bara var. Slutet av februari åkte jag och Benjamin tåg för första gången. Vi åkte bara till Gävle. Vågade inte åka längre, så Moster Sandra kom dit och vi åkte vidare till Borlänge. Där vankades 58 års kalas för morfar. Fredrik kom ner också. Vi flängde som jag vet inte vad den helgen. Var upp till gammelmormor i Vansbro. Sov hos Jenny en natt. Hälsade på gammelfarfar och gammelfarmor på hemmen. Shopping på kupolen. Kalas för morfar. Stackars Benji som fick följa med på allt det här, en månad gammal. Ja, det kanske låter värre än vad det var.
Fin till morfars kalas

Mars: Jag överraskade Fredrik med förlovning. Vi hade nog ringarna på oss ett dygn, sen fick jag ont och Fredriks var för stor. Nu är vi bara förlovade på Facebook. Haha, så tragiskt. Nån gång när vi får råd ska vi köpa oss riktiga ringar. Jag köpte ju bara nå skit ringar, bara för att jag ville göra det på en gång.
Vi åker ner till IKEA igen, och handlar diverse skit och hänger med Nicklaz, Elsa och Teodor.
31 mars kommer Benjamins femte kusin ut. Lille Vilgot bestämmer sig att komma ut redan 3 veckor innan BF.


April: Åkte vi ner till Borlänge igen. Stammisar? Nu skulle det firas påsk, och hela familjen samlades hos mor och far. När maten var uppäten packade vi in oss i bilen. Dvs, jag, benji, sandra & emil. Nästa stopp var Bergerskogen i Norge hos moster Siw. Resan i sig gick bra, och Benjamin sov mesta delen av resan. Vi kom fram elva, och överraskade henne med Emil. Som är hennes första barnbarn. Glädjetårar och allt.
Benjamin sov sin första hela natt där, från ca halv tolv på natten till strax efter sex på morgonen. Minns att jag fick en chock när jag vaknade och tittade på klockan. Då var man stolt. Stackars Sandra låg på helspänn hela natten.
Mamma och alla morbröder och kusin Pia kom till Moster Siw, och vi åt tjälknöl och potatisgratäng. Siwan höll på och göra mat hela natten, och greja å dona.
Efter all mat åkte vi till Ljusstöperiet och kollade in alla häftiga ljus. Helt makalöst. Efter ha varit hos Siwan och ätit oss proppmätta rullade vi bokstavligt hem till Sverige. Vi stannade i Sälen och jag träffa lite gamla vänner.


Jag och Benjamin var på Kyrkis för första gången. Det var hyffsat trevligt, och det var skönt att komma iväg några timmar. Föräldraträffar började också, men alla dom kände varandra och hade gått igenom graviditeten och allt.
Fredrik planerade för fullt med sitt event, och jobbade med det 24/7.
Moster Sandra och Klara kom upp. Hallå, Sandra varför är du aldrig här längre? *gråter en skvätt*
Jag och Benjamin hade ballkong häng med glass och vår-sol. Vi firade även My´s 20 års dag hemma hos henne med grillat och fest. Benjamin ockuperade My´s säng och sov där hela kvällen. Jätte trevlig kväll, som jag minns den. Men det var inte någon riktigt som trodde på att det faktiskt låg en liten pojke och sov. Killarna väsnades så mycket och vi bad dom lugna ner sig. Men när vi skulle åka hem och jag kom med han fick alla sig en chock och jag fick höra både det ena med det andra att jag var en dålig mamma som tog med han på fest och hit och dit. Benjamin led inte, jag led inte. Eller jag hade dåligt samvete, men blev övertalad av underbara tjejer där som sa minsann att när dom får barn ska deras barn följa med på fester, och så. Ja, skit samma. Benjamin blev poppis på festen och alla vile syta. Hur det nu stavas, och jag fattade nada när en kille säger. ÅÅåååh, får jag syta.
Som jag har förstått betyder det typ mysa/hålla
På 20 års fest hos My



Del 2 kommer så småningom

Tillbaka till verkligheten

Den:2011-01-05 Kl:@ 23:21:09 | Allmänt | Kommentarer: 1
Klent med uppdatering från min sida. Och besökare har jag, såg jag nu. Har inte loggat in här på ett par dagar. Har tyvärr inget internet hemma på dagarna då Fredrik jobbar. Har tidigare snyltat trådlöst internet av någon i närheten, men det nätverket har försvunnit. Så just nu surfar genom Frediks iphone internet. 

Vi har kommit tillbaka till Järvsö från Borlänge, vi åkte i söndags. Det var så mysigt och härligt att träffa pappsen efter en vecka. Benjamin sken upp som en sol i vagnen när Fredrik mötte oss vid tåget. Benjamin börjar bli mer vild än tam, och börjar få lite svårt att sitta still på tåget, det kryper i dom små benen. Nyfiken som han är ska allt undersökas, och söka kontakt med varenda människa. 

Har massvis med bilder från våran vecka i Borlänge. Men jag orkar verkligen inte idag, och inte i morgon säkert heller. Kanske, om ni ber mig snällt. 

Vi har inte gjort överdrivet mycket sen vi kom hem. Städat, tvättat, lagat mat, ja det vanliga man gör i vardagen. Jag har träffat jobbcoch, har en del jobb att ringa på. Blir lite svårt när man har kontantkort, och inte abonemang längre. Blir lite svårt att ringa runt. Iofs kan jag ringa innan Fredrik drar till jobbet. Jaja, nog om det.
På fredag har vi bott här ett år. Vilket för mig är ett mysterium. Hur har jag stått ut? Den frågan ställer jag mig själv varje dag. Om knappt 2 månader flyttar vi till nytt boende. Jag hoppas jag kommer trivas bättre där, än här. Men det känns lite bättre.
Ska jag försöka mig på en årskrönika? Jag testar, och sen får vi se vilket år den publiceras.

2011

Den:2011-01-01 Kl:@ 22:29:26 | Allmänt | Kommentarer: 0
Snacka om att man är slut som artist idag. Jag säger då det, tur att man inte festar lika ofta. Och hur orkade man förut? 3-4 gånger i veckan? Det är fan galet. Nu är klarar man knappt en bakfylla. 

Nyårsafton var jätte trevlig, vi åt 3-rätters middag. Jag, Benji, mamma, pappa, Sandra & Johan.
Förrätt: Friterad bakpotatisskal med bacon & ost
Varmrätt: Tjälknöl med potatisgratäng och sallad
Efterrätt: Chockladfondant med jordgubbar och passionsfrukt och vaniljglass.
Alltihopa blev superduper gott. Benjamin fick äta av allt, och han var nog proppmätt när han somnade för kvällen.


Nu längtar vi efter pappa Fredrik, och vi åker hem redan i morgon. Febern och halsen känns bättre än i igår. 

Jag har ett till nyårslöfte, jag ställde mig på vågen inatt. Och vågen stannade på 55,4 kg. Jag höll på och smälla av, för jag har verkligen inte ätit dåligt eller rört på extra mycket. Jag har bara sådär gått ner 2-3 kilo på bara någon månad. I år ska jag gå upp i vikt, och försöka se ut som folk. Det är hemskt bara att ligga på mage i sängen och känna att revbenen tar i. Eller att man har fula jävla flamingoben. Nej, upp i vikt ska jag. 
Men hur kan jag ha gått ner i vikt? 





RSS 2.0