Helgen

Den:2010-05-31 Kl:@ 01:36:41 | Resor | Kommentarer: 1
Eftersom tågresan var så himla dyr kom världens bästa syster och hämta upp i Bollnäs. Det underlättade för bådas del. Vi kom till Borlänge på fredags kväll. Senare mot kvällen åkte vi upp till Djurmo och hälsade på Sofie och familjen. Vi drack kaffe/te och tjattrade och skrattade så tårarna rann på oss. Helt perfekt kväll
Lördagen bestod av stress kan man säga, in till stan, handla på bolaget, inhandla diverse stuffs till Sandras 25 års fest. Hem, lockade håret på Sandra som tog 2 timmar. Ont i ryggen, ja! Duscha, åka hem till Emelie och få bli sminkad, hem till Sandra och börja förbereda lokalen. Tillslut kunde man sätta sig och njuta av en bacardi. Fredrik skickade jag på en buss till Falun, häng med bror min och festival.
Festen hos Sandra var väldigt skoj, kom människor man inte träffat på sisådär 6 år. Mormor & morfar kom med Benjamin en liten stund, lill grodan var så trött och ville bara hem och sova. Jag försökte slappna av och ha kul, men man får dålig samvete och känner sig som världens dåligaste mamma som lämnar ifrån mig honom. Även fast jag vet att han har det jätte bra med mormor. Men det här hör väl till, att man ska få skuldkänslor..
Vi avslutade kvällen på "Hela huset gungar" För mig var det premiär, men jag vet inte riktigt om jag gillar det. Det var alldeles för stort, alldeles för mycket folk, och bara äldre och skabbiga människor. Nej, tacka vet jag Bygget.. Brats, skumpa, hiphop golvet.. då känner jag mig hemma..
Meeen Pia sluta pussa på mig. Tjej baciller ju..



Vi spelade twister och visade rumporna


Öppna paket

Sofia jag Sofie


Snygg-Pia GSM = Grymt Snygg Morsa

Sista halvtimmen buggade jag och Sandra så jag har träningvärk i benen. Otränad, jag? Nä inte alls!
Hel nöjd kväll ändå. Jag hängde runt med Sofie & Pia hela kvällen. Men det blev några "Tjeeeena" iaf
Vi skulle egentligen åkt hem till Järvsö idag, men när vi vaknade idag sa Fredrik att vi kunde åka hem i morgon istället. Vi har tillbringat våran dag mestadels framför tvn, trötta som sjutton. Men kände båda två att vi måste göra något, kupolen? Nja, inte idag. Ta barnvagnen och promenera till Sandra.. Det fick det bli. Vädret var perfekt, inte för varmt och inte för kallt. Vi blev inte långvariga hos Sandra eftersom vi skulle och kolla på Emmys fotbolls match i Kvarnsveden. Vi knatade hem igen, gick igenom vårat gamla området där jag är uppväxt. Berättade om alla satyg man gjort, vilket träd man pallade ifrån, plingade på dörrar mitt i nätterna, tände eld på tidningar för att vi frös. Ja herregud. Nog om det. Ung och dum!
Fotbollsmatch ja, Emmy var grym på planen och dom spelade oavgjort. Efter matchen blev det morsdag middag på china golden på stan. Vi syskon bjöd mamma och pappa på maten, vilket typ aldrig har hänt. Haha! Det uppskattades och jag fick till och med en kram av mamma, en spontan kram. Vilket aldrig faktiskt har hänt.. Middagen var super trevlig och maten var okej, inte helt nöjd men det gick an.
Trött som attans är jag nu. I morgon åker vi hem, och det blir ett stopp i Gävle i någon timme, äntligen ska vi få träffa Vilgot, och såklart resten av familjen Eklund. Var så längesen vi sågs, och det har alltid varit något när vi ska ses och i morgon ska det bannemig bli av. Vare sig ni vill eller inte :)

ett år sedan

Den:2010-05-27 Kl:@ 00:30:54 | Gravid | Kommentarer: 1
I morgon är det ett år sedan jag svimmade av på jobbet. Av just en anledning. Jag var gravid. Vi visste inte ens om det, det kom som en rejäl chock för både mig och Fredrik. Helt plöstligt ska man ställa om sig till gravid. Själva graviditet var en häftig upplevelse, att få se magen växa vecka efter vecka, och känna lilleman leka rövare inne i maghotellet. Samtidigt växa människa. Förlossningen var både på gott och ont. Jag önskar jag kunde komma ihåg lite mer från förlossningen, men när jag fick upp Benjamin på bröstet kommer jag aldrig glömma.


Och på tal om när det går fort - Tänk att Benjamin är hela fyra månader nu. Det är inte klokt egentligen, tiden flyger förbi men samtidigt känns som att han alltid har varit en del av vår familj. Det må låta klyschigt och som att jag lindar in mina ord i rosa bomull men gud vad jag är lycklig över att få vara mamma! Att varje dag få vakna upp till denna lilla människa är en sann fröjd, det är verkligen det och jag är så obeskrivligt glad och tacksam.  

Lyckan i att se den där tandlösa munnen brista ut i skratt. Vårat fina barn, tänk om visste hur oändligt mycket kärlek och värme de ger av att bara finnas till, hur de förgyller hela vår vardag med sin blotta existens.

När fick du reda på att du var gravid?
Hade lite på känn, men trodde aldrig i min vildaste fantasi att jag faktiskt var gravid. 27 maj
Blev det en chock? Det kan man säga. Minns inte mycket av besök på hälsocentralen
Hur gammal var du? 21
Hade du mycket halsbränna? Förbannat mycket halsbränna. Värst var det av slutet av graviditeten
Spydde du mycket? Ingenting
Hade du mycket foglossning? Ingenting alls.
Ditt sf mått som störst? 37
Har du fått bristningar? Nopp
Trodde du att det var en pojke eller flicka? Jag var helt säker på tjej i början, men sen slog det mig att det faktiskt kunde vara en pojke. På rutin ultraljuder visade det sig vara pojk
Vad hoppades du på? Hoppades bara att bebisen var frisk.
Gick du över tiden? 2 dagar
Födde du för tidigt? Nix
Hur var förlossningen? Långdragen, eftersom vi kom in torsdag kväll kl 18, och natten mot lördagen är Benjamin född, kl 01
Blev du sydd? Ja, någon utvändigt och någon invändigt
Dragen med sugklocka? Japp, aj aj säger jag bara. Dessutom släppte den 2 gånger
Hur många var inne i förlossningsrummet? Minns inte, 4 st kanske?
Hade du någon nära med dig? Ja Fredrik var med mig hela tiden
Vilket BB födde du på? Hudiksvall BB
Hur stor var bebisen? 3550g & 52cm
Vad fick den heta? Benjamin Nicklaz Erik
Var allting värt det? Absolut, har aldrig någon tvekat.

Fråga på

Den:2010-05-26 Kl:@ 01:42:28 | Bara Marie | Kommentarer: 3
Inte för att jag har hundratals besökare, men några få rackare har jag som läser här. Är det något ni undrar, funderar på som ni vill fråga mig. Jag tänkte slå till på stort och ha en frågestund. Inte för att jag tror att en enda fråga ska komma, men ändå.



FRÅGESTUND
Avslutas torsdag 27 Maj, 23:59



Billigt

Den:2010-05-25 Kl:@ 10:05:56 | Resor | Kommentarer: 0
Att det ska vara billigt att åka tåg? Glöm det.. Helt jäkla sjukt. 1001kr för att åka från Järvsö till Borlänge, tur & retur! Nej hujedamig..

Järvsö stn - Borlänge C

fredag 28 maj, 10:20 - 13:43
3 resenärer
2 klass 523 SEK
Kan återbetalas 0 SEK

Borlänge C - Järvsö stn

söndag 30 maj, 16:16 - 19:29
3 resenärer
2 klass 478 SEK
Kan inte ombokas 0 SEK
Att betala: 1 001 SEK

Livstecken

Den:2010-05-25 Kl:@ 08:49:39 | Benjamin 3-6 månader | Kommentarer: 1
Ett litet livstecken från oss. Vi har varit vakna en timme ungefär, men hela familjen ligger fortfaranade kvar i sängen. Magen börjar kurra så det är snart dax att kliva upp och äta frukost.

I helgen var jag och Benjamin själva. Fredrik åkte till Uddevalla tidigt på lördags morgonen. Han åkte dit för att kolla på en winch som dom ska hyra till tävlingen som faktiskt bara är om 3 veckor.
Jag har varit skit dålig på att berätta vad Fredrik jobbar med.
Kan göra ett försök med att förklara. Minns ni förra året i maj då Fredrik hade en tävling på torget i Åre, 1-2 maj. Wakeboard tävling på land, istället för på sjön.







Den här gången går tävlingen av på gamla konsum parkeringen här i Järvsö. 18-19 juni. Absolut ett värt besök att komma hit. Fredrik och gänger har jobbat stenhårt med eventet sen i mars med att jaga sponsorer, fixa boede till åkarna och tusen andra saker.
Det kommer åkare från hela norden!


Kommer bli hur grymt som helst


Happ, nu har killarna deckat här brevid mig. Jahapp! Får väl äta själv då..

Just ja, vi var och vägde Benji förra tisdagen. Nu har han passerat 7 kilos sträcket och hamnade på 7120g och 65 cm. Vi fick väldigt fina ord av bvc-tanten. Hon trodde att Benjamin bara var sådär glad sist vi var där, och nu när vi var där igen var han lika glad igen.
-Jag trodde han bara var glad förra gången, men nu ser jag ju att han alltid är så.

Benjamin är väldigt tidig med det mesta, och hon frågade om jag eller Fredrik var tidigt med att gå. Men ingen av oss var speciellt tidig.




Måla

Den:2010-05-18 Kl:@ 00:11:06 | Benjamin 3-6 månader | Kommentarer: 2
AHA, det var inte bloggen det var fel på, utan bloggaren! Men vi är tillbaka på banan igen. Vad har hänt sen sist? Inte allt för mycket faktiskt. Igår, söndag tog vi oss en tur till Delsbo och hälsade på Percy & Ankan. Percy fyllde 27 så det bjöds på fika, för oss 3 gånger då det kom besök hela tiden, men vi fikade dock bara en gång. Tårtan satt som ett smäck. Ann-Catrin är gravid och bäbis ska komma om 3 veckor. Spännande! Jag fick känna på bäbismage igår
Idag bjöds det minsann på finväder, vi begav oss bort till konsum parkeringen och hjälpte till och målade. Det var till Fredriks event, en slaider. Vad det är, har jag inte en aning om. Även fast Fredrik har förklarat så fattar jag noll. Jag får vänta tills tävlingen blir så kanske jag förstår lite bättre.
I morgon ska vi till bvc och väga och mäta Benjamin. Man märker att kilon ökar för det börjar bli tungt att bära.
Saker och ting börjar utvecklas i hans utveckling.
Benjamin
Rullat åt alla håll och kanter, från rygg till mage och mage till rygg och har gjort det i någon månad
Står gärna i knäna på en, är väldigt stabil i benen
Sitter väldigt bra med stöd
Pratar, skriker, skrattar och gör konstiga ljud ifrån sig
Kör in allt i munnen han kan komma åt. Bäst är nog händerna
Undersöker ansikten, drar gärna i håret och munnen
Lyssnar till sitt namn, och hör han sitt namn längre bort försöker han hitta personen som ropar
Sover hela nätter från 10 veckors ålder

Honey, im hoooome!

Den:2010-05-13 Kl:@ 00:09:07 | Resor | Kommentarer: 1
Äntligen hemma, skulle man kunna säga. Efter en veckas rännande land och rike. Det tar på krafterna kan jag lova! Vi har haft en super mysig vecka i Dalarna hos mormor & morfar. Jag blev bortskämd att få sova ut varje dag medans mamma ville rå om lille Shabo varenda natt & morgon.
I söndags åkte vi till Stockholm med tåget, Benjamin satt mest och skrattade, kollade på allt folk och ja, bara var allmänt snäll. På centralen möttes vi av världens bästa Camillus. Vi har inte setts på 7 månader så det var så roligt att äntligen ses. Vi begav oss till Kungsträdgården och tittade på wakeboard tävling och äntligen fick vi träffa Fredrik som vi varit utan i en vecka. Även Farfar och Sussie kom till tävlingen. Det var längesen vi sågs så det var väldigt trevligt!
På tävlingen var det lite åre-folk, åh det var så himla roligt att få se alla!
Jonna kom och joina mig och Camilla. Det var lite ruggigt ute, så det fick bli en fika för oss och uppdatera varandra lite.
Strosa runt lite i stan och sen bestämde vi oss för att bege oss hem till Camilla. Båda var helt slut så soffan lockade rejält. Vi köpte med oss thaimat hem som vi svullade i oss. Sen såg allting ut som vanligt. Camilla framför datorn, jag framför tvn, godis och chips på bordet och ingen säger nånting. Precis som när vi bodde ihop i Åre sommaren -08 Det var alltså precis som vanligt. Det är så jäkla skönt med Camilla att vi behöver inte sitta och tjattra hela tiden, vi kan bara vara..

Vi la oss vid elva, vilket aldrig har hänt. Benjamin i mitten och sen sov vi gott tills Camillas klocka ringde klockan 3. Hon skulle nämligen åka till Grekland. Vi somnade vidare och vaknar någon timme senare och ser att det står "SIM inaktivt" på min telefon. HELVETE, abonemanget har stängts av och här sitter vi i Sthlm, utan att få tag i någon. Fredrik och co var ute i Fruängen. Vi hade pratat på söndag kväll, och bestämde att vi skulle höras till morgonen istället och bestämma vad vi skulle hitta på innan tåget skulle gå. Det enda jag visste var att tåget skulle gå 16:20 från stationen. Jag hade verkligen smått panik, hade endast 40 kr i kontanter så det var bara att packa ihop allting och ta tunnelbanan in till stan. Där jag köpte biljetten hade jag sån tur att få låna telefonen och ringa Fredrik. Det var skönt att höra hans röst igen, vi bestämde oss för att mötas på centralen. När jag fick syn på Fredrik där på centralen var jag nära till gråt. Jag trodde aldrig att vi skulle ses mer, haha! Men jag var så otroligt rädd där ett tag, ensam i sthlm med lilleman och utan telefon och pengar. Men tillslut löste sig allting!
När vi satte oss på tåget hem kunde man andas ut, och känna lättnad.
Jag har lite bilder från Dalarna och Stockholm, men hittar inte sladden.
Annars då? Vi blev lite smått förskylda när vi kom hem. Snuvig, hosta och lite feber. Jag låg i soffan i stort sett hela dagen igår, och Benjamin var lite hostig men har varit mycket bättre idag. Vi behövde lite frisk luft, vi gick hem till farmor och hälsade på. Benjamin däckade där i 1 timme. Men innan dess höll han låda kan jag lova. Han skrattade och skrek. Vet inte vad det är med han riktigt när han ska hålla på och skrika sådär, det blir bara högre och högre för varje dag. Skit unge!
All kärlek till min fina familj!

Hej och hå

Den:2010-05-07 Kl:@ 11:54:02 | Resor | Kommentarer: 0
Den här veckan har gått både fort och långsam. Vi har hunnit med en hel del här i Borlänge
-Hälsat på  Mormor i Vansbro & Faster Karin
-Tagit en fika med min gamle gympa tränare Jeanette
-Åkt buss in till Falun, kollade nya gallerian med Anna, käkade på Sandras jobb
-Varit till Rättvik och hälsat på Brorsan, Sandra fick bilen lagad
-Varit till Djurmo och hälsat på Syster Sofie
-Jag och Benjamin sov hos Sandra en natt, "kollat" på Walk the line men vi fnittrade mest
-Varit på Framtidsmuseet, skrivit ett "Brev till framtiden" som jag kommer få tillbaka om 10 år
-Fikat på Esplanad med Sandra, X, Jenny och Benjamin
Och sen tusen andra saker. Inte många minuter man suttit på röven och inte gjort ingenting.

Vad ska den här dagen ha att bjuda på? Vi ska iaf hem till min kusin Pia lite senare när hennes ungar har kommit hem från skolan. När pappa har slutat jobbet ska vi till farmor & farfar och hälsa på.
I morgon blir det Rättviks marknad, vi hoppas på fin väder!
På söndag bär det av till Stockholm. Äntligen får vi träffa pappa Fredrik. Gud vad jag längtar efter honom. Min fina kärlek.
En sväng på kupolen idag kanske? Har ju faktiskt inte varit dit någonting den här veckan. Kanske ringa Jenny och se om hon vill med dit.

Spontan, jag? Nej vadå?

Den:2010-05-04 Kl:@ 00:11:56 | Vi har besök | Kommentarer: 0
Igår fick vi besök av Moster Sandra, och hm.. vad ska vi kalla han? X kanske. Dom kom upp lagomt till lunch. Vi gick bort till Condis och åt lunch, smarrigt. Åkte runt lite i Järvsö, upp till skidbacken, kollade utsikten. Ptja? Inte mycket mer. Åkte hem, drack lite kaffe, kollade när Benjamin dampade sig. Vet inte vad som flög i han. Han satt bara och skratta och skrek. Vi skrattade så tårarna rann på oss. Jag vet inte vad han har fått för sig med att skrika. Han är absolut inte arg eller något, han bara gör så. Benjamin fick så fina kläder av Sandra. Skit cool kepa, med matchande skor, och jätte fina sommarkläder.
En halv timme innan Sandra & X skulle åka kom jag med den briljanta idén att åka med till Borlänge, som alltid. Jag var kluven, vara från Fredrik en vecka. Lämna Benjamin från Fredrik. När Fredrik stod med Benjamin och kramades föll jag ett par tårar, det är alltid så jobbigt. Jag packade ihop allting, försökte hitta Sibylla väskan men den var som bortblåst. Istället fick det bli en stor IKEA påse. Snyggt! Men stor klump i magen lämnade vi Järvsö.
Vi rullade in i Borlänge strax efter åtta. Käkade lite mat, nattade lilleman hos mormor och morfar. Jag och Sandra åkte ut på en långbiltur, genom hela Borlänge. Vi var nog överallt igår. Kvällen var riktigt skoj, och så åkte vi förbi våran gamla skola gylle. Flashbacks.
Idag har vi inte gjort mycket. Beckis kom förbi här hemma hos mor. Vi gjorde absolut ingenting. Vilket var min plan för idag, att inte göra nånting. För alltid när jag är här ränner vi runt så jäkligt.
Jag och Pappa var iaf till banken och betalade en skuld till kronofogden. Nu har jag "bara" 3300 kvar där, istället för 20,000. Skönt om inte annat.
Benjamin ligger i gammelmorfars säng och sover, inne hos mormor & morfar. Mormor vill alltid ha han inne hos sig när vi är här. Hon går upp och gör mat, byter blöja. Världens bästa mormor. Jag försöker sova ut på morgonen, men nej. Det går inte, så fort jag hör honom vill jag ha han på en gång.
Mamma frågade mig nu på kvällen vad vi hade för planer i morgon. Ja, inte mycket då. Ska vi åka till mormor och överraska henne? Vilket lät som en toppen idé. Moster Siw, och kusin Pia. Nu får ni inte säga något till mormor att vi kommer i morgon. Det får bli en suprise. Hon vet inte ens om att vi är Borlänge.
Vi stannar i Borlänge tills på söndag. Vet inte om jag ska åka till Sthlm då, Fredrik och co sticker dit på lördag. Det är en wakeboard tävling i Kungsträdgården. Jag vill ju så gärna träffa Camilla, som jag bodde ihop med i Åre, vinter och sommaren 08
Jaja, vi får se hur veckan slutar.
På lördag ska vi till Rättvik och gå på marknad. Trängas där med barnvagn kan bli intressant. Se hur många psykbryt man kommer få. Hälsa på brorsan också, men jag hoppas vi ses redan på onsdag då vi ska åka upp och byta lås till Sandras bil.
Skriva ja, det kan jag. När jag väl sätter igång. Men nu örkent ja skriv nå mer.

RSS 2.0