VAD ÅT JAG IDAG?

Den:2011-05-18 Kl:@ 23:26:15 | Allmänt | Kommentarer: 2
Eftersom jag har jobbat idag på Condis åt jag lunch där, och dagens Husman var Isterband med dillstuvad färskpotatis och rödbetor. Kan nästan se dina grimaser ända hit Jenny. Sur korv är din första tanke. Men det var faktiskt riktigt gott, och årets första färskpotatis är nu äten. 
När jag slutade jobba hade Fredriks och gänget grilla, och vi åt grillad karé och klyftpotatis å vitlöksbröd. Så mycket mer har jag inte ätit idag. Jo glass också, om det räknas?

MINA FÖRÄLDRAR

Den:2011-05-18 Kl:@ 23:17:48 | Allmänt | Kommentarer: 0
Info: Mina föräldrar

Mamma heter Gun, och pappa heter Åke. Mamma är 53 år och pappa är 58 år. 
Totalt olika personer. Pappa är den som kan tala för två, ibland tre. Mamma är den tysta, blyga som inte gör så mycket väsen i från sig. Om hon inte är arg då ;)
Pappa är charkuturist och har jobbat inom chark i i 20 år kanske? Gubben gillar att ha många bollar i luften, och är gärna med och snörar överallt. Idrott och trav är han största passion i livet. Varit med i tunabro, brage, borlänge hockey, domnarvets gymnastik klubb. Tippar trav varje vecka, och spelar bingolotto varje söndag. 
Blev utnämd till Årets Borlängebo 1998, och årets Eldsjälv på barnens dag 1999. Osäker på årtalen men gissar mig fram. Varje sommar är det stor fotbolls cup i Borlänge, farsan stylar om till GB glass gubbe och glider runt på el moppe runt sportfältet och säljer glass. Jag säger då det, tur att man hade växt ifrån Dalecarlia innan han började åka runt där. Annars hade jag skämts ihjäl som 12 åring, då när man sprang efter alla snygga fotbollskillar.
Annars är han väl känd som Körv-Åke i hela Borlänge, och säljer gustavskorv (hästkorv) till förbannelse. Benji är tokig i hästkorv. 
Ja, om pappa skulle man kunna skriva en hel bok. Det finns så mycket i den karln. Skriver dagbok gör han också, och har gjort det sedan 1983, varje dag. Skit häftigt. Det finns liksom skriver när jag föddes, och alla min födelsedagar. Ja, och allt annat såklart. 

Mamma då, hon gör ju inte så väsen i från sig. Har arbetet inom bageri, på Juvel bagarn och Skogaholms. Har på senare tid jobbat som personlig assistent. Är grym på att laga mat, och det är alltid min önskemål när jag kommer hem att få mammas mat. Riktig husmanskost. Mamma har väl direkt inga intressen förutom Lasse Stefanz, som hon lyssnar på 24 timmar om dygnet.
Mamma och pappa har alltid ställt upp för oss syskon, och har skjutsat på träningar, hämtat överallt. Varit helt otroliga när vi var yngre och är helt fantastiska än idag. Stor eloge till dom mina finaste föräldrar ♥
Haha, farsan i ett nötskal. Sommaren 2008 i Åre



MIN FÖRSTA KÄRLEK

Den:2011-05-18 Kl:@ 22:43:45 | Allmänt | Kommentarer: 0
Info: Min första kärlek


Min första kärlek, som jag var riktigt kär i var Jim Brahn som jag gick i samma klass, från ettan till sexan. Vi blev ihop i första klass, och höll ihop till och från till fjärde klass. Vi umgicks som ett riktigt par och sov över hos varann (hur vågade ni mamma och pappa?) och det var av honom jag fick min första puss, i skrubben i mitt rum. Vi sov över ett gäng, Andreas och Emelie. Då hade vi bestämt att första pussen skulle ske i min skrubb. Vi skrev kärleksbrev till varandra, och var allmänt gulliga. Dansade alltid tryckare på mini-disco som var på fredagarna i matsalen. Minns en gång när det var slut mellan oss, och jag frågade hela tiden om vi skulle dansa men fick ett nej hela tiden, och tillslut efter mitt tjat sa han ja. Vi vann hela tryckar tävlingen och fick stå mitt på dansgolvet och alla stod i ring runt oss, och jag skämdes som en hund. Vad hade jag gjort? 

Vi vuxet och onyktert tillstånd ;)

FINA DU

Den:2011-05-13 Kl:@ 01:59:45 | Allmänt | Kommentarer: 2
1 Års presenten från mormor, morfar, morbror och mostrarna. Äntligen blev det av, och tok nöjda är vi. Fotograf är såklart Linda-Pauline www.lindapauline.se
Kommer mer bilder i morgon antagligen. Titta och njut av dom fina bilderna här

INFO OM MIG

Den:2011-05-12 Kl:@ 22:48:26 | Allmänt | Kommentarer: 0
För att peppa mig att fortsätta den här bloggen tänkte jag göra en sån här lista.
Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Vad åt jag idag? 
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Om det här vore min sista dag
Dag 07 – Vänner
Dag 08 – Favoritsaker
Dag 09 – Min tro eller livsfilosofi
Dag 10 – Bloggfavoriter
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – 10 saker du inte vet om mig
Dag 13 – En vanlig dag hemma hos mig
Dag 14 – Dåliga vanor och laster
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Första kyssen
Dag 17 – Barndomsminne
Dag 18 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Mina förebilder
Dag 21 – Mina dåliga sidor
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Mitt hem
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Det här är jag bra på 
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Saker jag saknar
Dag 29 – Det här ska jag bli när jag blir stor
Dag 30 – Mitt ideal-jag
Jag tycker alltid att det är svårt att göra en presentation om mig själv. Men jag ska göra ett tappert försök.
Marie Anna Eriksson är mitt fullständiga namn, och är 1987 årsmodell. Kom som en raket fart, och mamma hann bara vara inne på förlossningen i tolv minuter innan jag kom ut. Jag hade bråttom till livet, och idag är jag gärna en person som inte stressar. Även fast jag alltid är ute i sista minuten, och får alltid jäkta dit jag ska. Buss, dagis, arbete, tåg.. Ja vart som helst.
Är uppäxt i Borlänge, och bodde i samma hus i tjugo år. Flyttade hemifrån när jag var 19 år och gjorde min första säsong i Åre. Blev kvar där i tre år och hittade min kärlek, blev på tjocken och flyttade till Järvsö där jag bor nu med våran son som är snart 16 månader.
Älskar att laga mat och att baka. Tycker om att träffa nya människor, men kan ibland ha svårt att komma in en del av gänget.
Har praktik på Condis här i Järvsö, och känner verkligen att jag har kommit på rätt ställe. Fantastiskt god mat, grym personal.. Till sommaren blir det förhoppningsvis riktigt jobb på Condis.

Är faster och moster till världens finaste ungar, och ska bli faster om lite mer än en månad till en liten tjej. Vad jag längtar efter dig tösa bit..
Längtar själv efter en liten till, men det får vänta.. Ett litet tag, någon månad eller år. Vi får se.
Benjamin är det största och bästa som hänt mig. Den gladaste och spralligaste ett åringen, som kan charma vem som helst.
Är spontan av mig, och älskar när det händer något runt mig. Tycker om att resa, och mitt nya drömresemål är Bali, dit vill jag innan jag dör. Ba så ni vet liksom ;)
Äsch, det va allt för denna gång. Vi hörs när vi syns.

JÄRVZOO

Den:2011-05-02 Kl:@ 09:58:07 | Allmänt | Kommentarer: 1
2 Maj idag och det snöar, inte sådär jätte mycket. Men ändå. Vi ska snart bege oss till Järvzoo, premiär för mig och Benji. Kyrkis har avslutning för säsongen. Jag har visserligen i

RSS 2.0