ONSDAG

Den:2011-10-12 Kl:@ 14:56:49 | Allmänt | Kommentarer: 1
Konstig dag, rent allmänt. Saknar sonen som är hos sin pappa i Järvsö. Men får åka och hämta hem honom på lördag. Man känner sig alldeles halv utan honom, allting är så tråkigt och tyst när han inte är hos mig. Hatar den här distansen, men vad gör man? Båda har rätt till varannan vecka, och det funkar bra utan tjafs. Tycker att både jag och Fredrik sköter det här galant utan tjafs. Vilket känns jätte skönt. 

Längtar till 1 november, då får jag lägenheten på Hushagen. Det blev ju inget på Bullermyren, som ni kanske har märkt? Börjar bli lagomt less på att bo hos mor och far. Aldrig få laga mat, diska tvätta och komma in i rutiner. Nej det ska bli fruktansvärt skönt med eget. Det är iofs "bara" ett andra hands kontrakt och jag får bo där ett halvår. Tjejen jag ska hyra av ska upp till Åre och säsonga och dessutom bo på Staff där jag bodde mina första två säsonger. Ja, världen är liten. Å jag är inte ett dugg avis. Ha, där ljög jag.

På söndag är det gymnastik tävling i Maserhallen och då ska jag, Helena och Klara dit och titta. Klara har börjat med gymastik i min gamla klubb, och jag var med på träningen i söndags. Klara har min gamla gympa tränare, och dom ska tävla i våran gamla klubb dräkt. Jag slog mig ett par volter på tumbling golvet, hur kan sånt sitta kvar efter alla år? Men stel som en pinne är jag, och kan knappt göra en rondat utan att halvt avlida. Jag är sååå stel!


MAT

Den:2011-10-06 Kl:@ 15:45:41 | Allmänt | Kommentarer: 1
Ikväll ska jag testa ett nytt recept, LCHF recept.
Detta behöver du till 4 portioner :
4 kycklingfiléer
Smör
2 dl krämig kokosmjölk
2 dl vispgrädde
5 msk jordnötssmör
1 tsk sambal oelek
saften av 1/2 lime
salt


Gör så här :
Skär kycklinge i lagom stora bitar , och bryn dem försiktigt, men så de blir färdiga i en stekpanna med rikligt med smör.
Ta sedan upp kycklinge och lägg den i en form.
Sänk temperaturen och häll över kokosmjölk , sambal oelek, limesaft, och salt.  Vispa ihop med en handvisp, och låt det sjuda upp. Tillsätt jordnöttsmöret och grädden – och låt det småputtra tills såsen blir aningen tjockare.  ( ca 5- 10 minuter )  Vänd sist i kycklingen och låt allt bli genomvarmt innan ni serverar.


RSS 2.0