Följer kurvan

Den:2010-03-30 Kl:@ 22:27:49 | Benjamin 0-3 mån | Kommentarer: 1
Lilleman var svår att somna ikväll, vi badade och efter det fick han sin välling,mätt i magen blev han men han bara skrek och skrek och det gjorde ont i hela mig. Jag försökte med allt, jag bar, tröstade och kramade. Krokodil tårarna bara rann. Efter många om och men, när vi la oss i våran säng med pappa Fredrik brevid somnade Benji tryggt på pappas mjuka arm. Mys pys!
Vi var iväg till bvc idag också, han väger nu 5780g och är 61 cm. Växer precis som han ska och följer kurvan.
Just nu håller jag på och tvättar för fullt, inte alls roligt då jag måste springa ut till andra huset hela tiden. Men kläderna blir rena iaf.
Vet inte riktigt hur jag ska göra i helgen om vi ska åka ner till Borlänge. Det blir ju även påskmiddag hemma hos mor & far. Tomat halvor och ägg halvor står högt upp på listan, haha! Vi ungar tjatar om det varje år vid påsk. På söndag bär det av till Moster Siw i Norge. Om vi allihop får plats hos henne, och om vi får komma. Hoppas!
Nåja, springa ut till tvättstugan.. Ciao!
Familjen annorlunda

lägenheten

Den:2010-03-29 Kl:@ 19:07:08 | Vardag | Kommentarer: 1
Tänkte visa hur lägenheten såg ut innan vi flyttade in. Håll i er


före



före













IKEA

Den:2010-03-29 Kl:@ 02:07:31 | Resor | Kommentarer: 0
Man ska inte be om ursäkt för dålig uppdatering, men mitt samvete säger att jag måste be hemskt mycket om ursäkt. Ni är säkert jätte nyfikna på vad som händer i våran vardag i Järvsö. Eller inte =)

Igår blev det en tripp till Gälve och det blå-gula huset IKEA med farmor. Vi shoppade massa nödvändigt skit, en barnstol att ha vid köksbordet, små skedar som Benjamin sen ska få äta med, ett nytt täcke eftersom vi har glömt det hemma hos mormor & morfar i Borlänge, en ny stekpanna, vad blev det mer? Onödigt skit mest bara.
Lagomt till lunchen kom höggravida Elsa, Nicklaz och kusin Teodor.

Vi lämnade blå-gula huset och åkte hem till Familjen Andersson/Graaf. Elsa behövde stor handla så vi åkte och gjorde det, och jag fyllde även på vagnen med god mat. Sen blev det en kopp kaffe hemma hos dom..
Vi tackade för oss och begav oss hemmåt. Benjamin var mest snäll hela dagen, inte mycket han gjorde ifrån sig. Han är verkligen en snäll liten gosse och gör inte mycket väsen av sig.

När vi kom hem skruvade vi ihop stolen, baby gymmet och halv dog i soffan. Kollade på körslaget och hade rejält lördags mys.

Idag har vi inte gjort många knop, varit till ica en vända, mest för att få lite frisk luft och inhandla diverse ingridienser till hemlagade hamburgare och även egen gjorda pommes. Det blev riktigt jäkla gott om jag ska vara ärlig.


Jag vet inte om jag har kommit in i någon fas och har blivit nattmänniska igen. Jag har alltid föredragit att vara vaken på nätterna. Märkligt. Vet inte om det är för att jag inte vill hinna somna precis innan Benjamin vaknar. Oftast somnar jag vid tolv-ett och vid den tiden brukar han vakna. Då är jag hellre vaken tills han vaknar så kan jag ge han mat och han och jag somnar om igen.

Han har nu sovit sen kl åtta och borde väl vakna snart tycker man?


Kanske åker ner till Dalarna över påsk helgen, är riktigt sugen på det. Men ja, vi får se. Kanske även blir Benjamins första utomlands tripp. Om Norge är utomlands? Hihi. Nämligen så att hela tjocka mammas syskon skara ska åka över till Norge och hälsa på Moster Siw. Jag vill så gärna åka med, men ja.. vi får se hur det blir med plats i bilar och så.

Nu börjar lilleman gny här brevid mig, hoppas han vaknar så jag får sova någon timme också!







Rutiner

Den:2010-03-23 Kl:@ 23:30:44 | Allmänt | Kommentarer: 1
Benjamin har kommit in i rutiner, och det är jätte skönt. Han somnar vid sju-åtta på kvällarna, sover till ca ett på natten, lite mat sen sover han vidare. Vaknar igen vid sex-sju på morgonen, då blir det mat igen, och mys stund i våran säng. Sen sover vi lite till, oftast vaknar jag före honom kring tio-elva. Då har vi rejält morgon mys i sängen, vi pratar och skrattar och jag njuter av varenda sekund. Resten av dagen försöker vi slå ihjäl timmarna med att hänga hos farmor, vilket vi ofta gör, eller befinner oss på Condis och ser pappa Fredrik jobba med eventet.
..Ptja.. vad gör vi mer? Vi hänger och hänger lite överallt, det vi känner för stunden.

Idag har jag varit på klädparty hemma hos Benjamins farmor, det var jag och tanterna. Det var super trevligt, och massor med fina kläder. Jag blev förälskad i en kavaj, och den blev min och annländer till mig nästa vecka!

Vi får se hur det blir med Åre också, planen är ju att åka dit 21 april, på onsdan och stanna till måndan 26 april, men vi har inte fått tag i något boende.. vi får nog vackert stanna hemma! Blää.. jag som ville upp!

annars tycker jag väl att allt flyter på..

Hoppas ni mår bra också

Kärlek till er!

En underbar dag

Den:2010-03-23 Kl:@ 22:54:00 | Allmänt | Kommentarer: 0



Jag vaknade tidigt idag,
entusiastisk över alla spännande saker
jag skall göra innan dagen är över.
Min uppgift är att välja hur min dag ska bli.

Idag kan jag välja att gnälla över det regniga vädret ...
eller glädja mig över att gräset får gratis vatten

Idag kan jag mumla om min hälsa ...
eller glädja mig över att jag lever

Idag kan jag sörja över att jag har så få vänner...
eller med spänning se fram emot att göra nya bekantskaper

Idag kan jag tjura för att jag behöver gå till jobbet ...
eller skrika högt av glädje för att jag har ett jobb att gå till

Idag kan jag muttra nedstämt över att jag har hushållsarbete att göra ...
eller känna mig hedrad över att jag har tak för min kropp och själ

Denna dag sträcker ut sig framför mig och väntar på att få bli skapad
och här är jag, skaparen, som får skapa min egen dag

Idag kommer jag att få en UNDERBAR DAG ...
för att jag är välsignad med så många gåvor i mitt liv

- FÖRFATTARE OKÄND -

Tillfredställ med livet

Den:2010-03-19 Kl:@ 00:54:58 | Allmänt | Kommentarer: 6
Jag är så himla lycklig just nu, allt känns så himla bra. Jag är så jäkla nöjd över livet. Till ha varit ett rent helvete till mina föräldrar, till den jag är idag. För många år sedan var det många som tvivlade på vad det skulle bli av mig. Jag föredrog att sova istället för att göra något vettigt av mitt liv. Att jag tog chansen att göra en säsong i Åre är bland det jobbigaste, häftigaste jag gjort i mitt liv. Lära sig stå på egna ben, bekanta sig med okända människor. Driva ett eget företag. När jag fick chansen att ta över på Sibylla var många emot det, men envis som jag är ville jag bevisa
"jag kan, jag vill, jag törs" Inom mig finns det en vilja, och den ska fram.

Den 24 januari 2009, på Stefans bröllops fest satt jag brevid pappas kusin Towe och berättade så stort att jag minsann att jag varken skulle ha barn eller pojkvän. En vecka senare blir jag och Fredrik tillsammans, ett år senare 23 Januari föds vårat barn. På så kort tid kan så mycket hända och jag har aldrig i mitt liv ångrat något av mina beslut. Dagen vi fick reda på att jag var gravid fanns inte en tanke på att göra abort, det här livet skulle  få komma till världen. Kärleken jag känner till Benjamin är enorm, att få se han utvecklas varje dag.

Man måste få berömma sig själv,och se posetivt. Jag är nöjd över vad jag har åstadkommit här i livet. Dra sig från botten och komma upp till ytan.

Något jag saknar är Åre, fruktansvärt mycket. Det är där jag har mått som bäst, kännt mig hemma. Varje dag drömmer jag mig tillbaka. Men det är faktiskt "bara" 4 veckor kvar tills jag får sätta mina fötter i Åre igen. Då ska jag njuta av varenda sekund, andas in den friska luften, umgås med mina fina vänner jag har där uppe. Gå på torget, njuta av att jag är "turist" och inte bofast.
Kan vi inte bara packa ihop allting, och flytta tillbaka?




Förlovning

Den:2010-03-13 Kl:@ 00:36:57 | Allmänt | Kommentarer: 4
Hallå gott folk! Hur mår ni?
Jag mår alldeles underbart, det ska man väl göra som nyförlovad?

Jag gick förbi guldfynd i torsdags, och blev så sugen på att kolla ringar. Jag och Fredrik har ju pratat om att förlova oss, men inte riktigt kommit längre. Damen inne i butiken visade mig tuseltals ringar och jag testade så många ringar så jag fick skavsår (nästan) Ringarna var lite väl dyra för att inhandla nu, men jag ville så gärna. Så istället köpte jag ett billiga skit ringar, betalade 450 kr för båda och dom ska vi bara ha tills vi har råd med riktiga och kan köpa dom vi vill ha.

Hur skulle jag överraska Fredrik var den stora frågan. Jag hade ingen lust att gå ner på knä, för det är hans uppgift. Ska jag lägga det i ett glas. Tusen funderingar.
Det var bestämt att vi skulle åka hem från Ljusdal kl 5 på eftermiddagen, men han ringde och frågade om det var okej att han stannade kvar i Ljusdal på grabbkväll. Han hade ingen aning om vad jag hade inhandlat och vad som skulle hända. Ja, det var väl okej, för han skulle inte sova kvar iaf. Så jag åkte hem, funderade och klurade hur jag skulle göra det på bästa sätt.
När klockan blev strax efter tolv inatt skickade jag iväg ett sms och frågar om han var på väg. Sitter i bilen får jag till svar! Shiiiit! Jag blev nervös och illamående. Han kommer hem, sätter sig i soffan och undrar vad det jag var så nervös över. Han hade ju sett  min status på facebook. Jag försökte se så avslappnad ut som möjligt och det inte var något alls. Men tillslut gick jag och hämta ringarna, la asken i min tröja och satte mig brevid honom.
-Du vet att jag älskar dig väldigt mycket
-Jaha? Ja, det vet jag
-Känn i min ficka
Han får ur asken och tittar på mig
-Vill du förlova dig med mig?
-Vad tror du?
-Ja inte vet jag?
-Såklart jag vill

Sen blev det ett rejält pusskalas och jag är världens lyckligaste människa!

Jag älskar dig Fredrik Graaf!





Bäbis på vift

Den:2010-03-09 Kl:@ 22:15:06 | Allmänt | Kommentarer: 0
För snart 2 veckor sedan åkte jag och Benjamin till Borlänge och hälsade på hos mormor & morfar. Moster Sandra kom och hämtade oss i Gävle, då jag inte vågade åka med tåget längre. Men eftersom tåg resan från Järvsö gick super bra, lilleman sov hela resan så törs jag åka längre sträckor.

I Borlänge var det full rulle för oss. Jag packade på han kläder hela tiden, bar ut och in på bilbarnstolen. På torsdagen var vi till gammelmormor i Vansbro. Vi blev bjudna på super god lunch och min mosters äppelkaka.
Var överallt och ingenstans. Vi var och träffade min gymnastik tränare jag hade i många år. Vi käkade lunch på peace & love cafet och pratade gymnastik minnen. Efter det blev det en sväng på kupolen, inhandla present till morfar som fyllde år, och lite kläder till Benjamin och en tröja slank ner till mig också!
När shopping var avklarad traskade vi hemmåt och hälsade på Malin. Hon bjöd på svart eldorado kaffe, haha! Snackade massa goja och Emmah kom förbi med Alexandra. Benjamin var större än henne och hon är 6 veckor äldre. Min stora klump!
Till kvällen åkte jag och Benji till Jenny och blev bjudna på finmiddag. Men innan vi kom dit är en historia. Haha, Sandra körde fast i snön, och Jenny fick skotta, hälla grus unden däcken, putta.. Efter en halv timme kom hon loss.
Kvällen var super mysig, vi drack te och färgade håret på mig.

På lördags morgonen var det besök hos farfar, gammel gubben är snart 93 år och är piggast av alla som bor där. Det var jätte skoj å få visa upp lilleman för honom. Max 2 barn fick jag skaffa.

Kvällen firade vi pappa/morfar som fyllde 58 år. Det bjöds på mat och fantastisk maräng tårta. Vi alla var samlade.. Vilket inte har hänt sen? Hm.. mamma och pappas silverbröllop kanske?
På söndagen åkte vi in till Falun med Jenny, vi skulle handla på hemtex, men när vi började snurra runt på Åhlens parkeringen ångrade vi oss. Så istället åkte vi bort till Sandras jobb och fikade. Gratis fika är alltid gott.
Till kvällen kom min kusin Pia och Tim på fika och snusade lite bäbis. Tim gav Benjamin mat, haha. Tror mamma Pia var stolt då.

Resten av dagarna bestod av flängade hit och dit. På måndagen åkte vi upp till Järvsö. Sandra och Klara följde med, vilket var super mys. Vi hann med lite i Järvsö också, vara på BVC och väga lilleman som nu har gått upp till 5060g och är 58cm. Hon på bvc tyckte han hade gått upp lite för mycket i vikt, och att vi måste minska på maten, så nu kör vi med nappen och Benjamin är mycket nöjdare nu.
Vi har sett Bonde janne 2 gånger och Tommy Nilsson på Dollar store. Sandra var sugen på att dra en värs.. Öppna din döööörrr.. Haha!

I torsdags när dom skulle åka hem blev jag hemskt sugen på att följa med också. Jag ringde brorsan och hörde om han hade tid med mig någon dag. Så det var baraatt börja packa igen och packa in ungen i bilen igen. På fredagen åkte jag & Sandra till Rättvik och umgicks  med dom. Lilleman bara sov och sov. Tror han trivdes med värmen från kamin.
Innan vi stack på lördagen svängde vi förbi på Statoil där Anna-Karin stod och sålde semlor och bullar.

Sen rullade vi till Djurmo och hälsade på syster Sofie, där klämde vi i oss bullar och kladdkaka. Vi stannade över tre timmar och Benjamin hann med att kissa ner bil stolen och bajsa ner filten. Jag tänkte han skulle vara blöjfri en liten liten stund. Men det gick ju sådär..

vad gjorde vi på söndagen? känns som jag har glömt hälften också.. huvudet är alldeles tomt.
Jag blev iaf inge mer sjuk, fattar inte vad min kropp håller på med. Ena dagen känns det som om jag ska dö.. och andra dagen är allting borta.

Seriöst så orkar jag inte skriva något mer.. och några bilder finner ni på fääjsbook då det tog hundra år att ladda upp här

Jag har förmodligen glömt hälften, men hä gö inget!


Mamma hjärta dig!

ork och lust

Den:2010-03-05 Kl:@ 15:04:20 | Allmänt | Kommentarer: 0
Jag ska skriva något här.. När orken och lusten finns! Det är inte som det ska just nu, magen gör ont, yrslig och feber på det. Jag vill bara gå och gräva ner mig, och vakna upp när allt är som det ska.
Befinner mig iaf i Borlänge igen, önskar jag mådde bättre och kunde röra mig lite mer. Jag och Benjamin följer med brorsan  till Rättvik ikväll och får lite syskon kärlek av bror!  ♥
Hoppas jag mår bättre till kvällen! Annars blir det raka vägen hem till Järvsö i morgon
Saknar dig Fredrik!

RSS 2.0