Solen skiner

Den:2009-06-25 Kl:@ 16:24:54 | Allmänt | Kommentarer: 0
Äntligen tittar solen fram, och den gassar på ordentligt. Det gillar vi.. Jag har jobbat dom två dagarna, det suger lite. Men i helgen ska jag minsann få njuta lite av solen. Ikväll sticker jag och Freddan till Söderhamn och hälsar på svärmor och Lars i stugan. Stugan ligger alldeles vid havet, huuur mysigt som hellst. Blev en liten impuls resa det här.

Hade planer på att egentligen sticka ner till Borlänge och gå på peace & love, men efter ha tittat ordentligt i plånboken så struntade vi i det. Vi ska samåka med Jimmy, lovisas karl. Så vi åker från åre vid nio tio ikväll och är framme strax efter midnatt.

Vill försöka ta det så lugnt jag bara kan med magen, eftersom det är fortfarande är risk för missfall fram till vecka 12.


Nej, ut och njuta lite av solen nu.. Vi hörs efter helgen mina kära vänner!

LOVE!

=)

Den:2009-06-23 Kl:@ 02:47:32 | Allmänt | Kommentarer: 2
Jag har nu gått in i vecka 9, 8+4 dagar. 8 Fulla veckor och 4 fulla dagar. 
Det går så jäkla fort märker jag, och ja magen har växt en del. Tänkte bjuda på dom första bilderna.. 


Försökte hitta en bild, där magen ser "normal ut" och hittade den från Thailand när jag hade tatuerat mig.. Shit vilken skillnad 

Turisterna

Den:2009-06-23 Kl:@ 02:16:09 | Allmänt | Kommentarer: 1
Nu när mamma och pappa var här var dom ett par riktiga turister, det skulle knäppas kort på allt, souvernier skulle inhandlas. Åre kepa och Åre tirsha. 

Vi var ju som sagt upp till Skutan och betedde oss som turister.

Kabinen upp

Snö boll kastades



Jag & mor min

Pappa var tvungen att ringa hela telefonboken och berättade att han stod på Åre skutan

The evil eye. Nu är det slut fotografera

Pappa skulle envisas med att lägga sig i snön


Pistvakt 2009

Tar kort på Copperhill hotell. Där bak ser ni Skutan där uppe var vi

Mina fantastiska föräldrar. 

Tack för en grym helg. När ni lämnade Åre på söndagen, kl 13:13 bet jag mig hårt i läppen. Det är alltid så jobbigt när  dom lämnar en så där. Vi åkte upp för Sibylla för att hämta lite plastbestick för deras resa, och när vi kramades och sa hej då kändes det helt okej. Vi hade haft en grym helg, och vi alla var super nöjda. Men när dom åkte längs E14 blev det jobbigare. Jag kom hem, ställde mig vid spisen och kände bara hur det brann i ögonen. På bara några minuter ska man återställa sig till det vanliga.. 

 


Midsommar firande

Den:2009-06-20 Kl:@ 23:18:54 | Allmänt | Kommentarer: 0
Igår på eftermiddagen kom äntligen mamma och pappa upp. Vi klappade igen redan klockan tre på Sibylla. Pappa sopa och skura golvet, och mamma fick massa disk. Satte dom i arbete med en gång. Härligt

Åkte ner på ICA och handla det sista. Checkade in deras boende och det var grymt boende. Bastu och grejer. Nytt och fräsch alltihopa. Super nöjda var dom. Vi åt sill, rökt lax, mammas fantastiska köttbullar och färskpotatis. Propp mätta blev vi och jag var helt slut så jag somna en timme på soffan. Vi gick bort till Holiday och Fredrik och pappa spelade bowling. Pappa vann överlägset. Konstigt?! Satt ute på terassen och mös, små pratade med massa folk. Gick sen upp till torget och tänkte ta en vända på Dahlboms. Men där var det hel stängt. Vi gick hem istället, och pappa var så facinerad över att det fortfarande var så ljust ute fastän klockan var tolv. På sommaren blir det aldrig riktigt mörkt. Ibland kan det vara en fördel, och ibland en nackdel. Kommer ihåg från förra året där jag jämt hade så svårt att somna varje kväll. Men nu har man vant sig, och trött som jag är varenda kväll så stupar man i säng vilket som. 

Idag har vi gjort en riktig tripp, tog kabin banan upp till Skutan. Där fanns det massvis med snö och pappa kastade snöbollar. Tror han blev barn på nytt.. Vi fikade på stormköket och tog kabinen ner sen igen. Knatade bort till Sibylla, måste ha koll vad som händer. Vi dumpade Fredrik hemma, jobbet kallade för honom . Vi tog bilen upp till Björnen och kollade in alla dessa möjliga hus som finns där. Finns nog inte en enda villa där som ligger under 5 miljoners beloppet. Riktigt grymma kåkar. Var upp till Copperhill hotell. Det var stängt nu under sommaren. Grymt hotell. 730 miljoner har investerat på det bygge.
 j
Bild från http://www.copperhill.se

Nu till kvällen har vi varit bort till Black Sheep där Fredrik jobbar. Vi åt helt fantastisk mat. Jag och mamma åt ryggbiff som serveras på en lavastensplatta som är 450 grader. Man får steka köttet själv, och det blir helt guddomligt gott. Man grillar även grönsaker som färsk champinion, rödlök, paparika, och till det är det pommes och rosepepparbearnaise. Pappa åt ribs och pommes. Pappa sa även att det var bland det godaste han någonsin ätit. Och han som verkligen gillar allt. Skoj!
Vi lyxade till det med jordgubbar och glass till efterrätt. Bara jag och pappa ville ha det, men när tallriken kom in ångrade mamma sig så det blev en till henne också. Propp mätta blev vi, och så nöjda med allt. Grym service av världens bästa pojkvän, grym kock, allt var perfekt. Dom spelade lite gammal musik, och mamma sa att det var riktig pilsner musik. För första gången på en månad kände jag litet sug efter alkhol. Tänk å sitta på en uteservering, röka, dricka cider och drinkar, bara njuta. Icke! Blir ju en nykter sommar. Det ska bli grymt skönt. Aldrig vakna upp bakfull, leta efter vatten glaset och tömma det på 2 sek. 

Har inte kännt av något i magen på länge, funderar på om det verkligen lever något där inne. Det blir ju inge ultraljud förens slutet på augusti början på september. Blä så lång tid. Vill bara få bekräftat att det faktiskt är något som växer i mig. 

I morgon åker mamma och pappa hem till Borlänge. Jag vill verkligen inte det. Det har varit bland det bästa 2 dagarna i mitt liv. Vi har haft så roligt ihop, skrattat och bara haft det jäkligt bra. 

Har massvis med bilder att lägga upp, men kameran är hos dom så bilder får det bli i morgon.

Nu ska jag se om det finns något vettigt på tvn..

Skepp åhoj!
J

Sommar

Den:2009-06-17 Kl:@ 00:14:14 | Allmänt | Kommentarer: 0
Sommar sommar, ge mig.

Kollade igenom förra årets bilder från Classic car week, och jag vill att det ska bli vecka 31 nu. Vilken rolig vecka det är. Visst, det är inte lika roligt som det var för 5-6 år sen. Då man hängde på parken varje kväll, röjde gärnet på discot och träffade hur mycke folk som hellst. Nu är det bara fylla och svina som gäller. 




Nu förtiden gäller att hänga nere vid Statoil & åka raggar bil 

Planen för i år var att inte åka ner på classic, man börjar växa i från det och det är inte som det en gång var. 
Men nu när sommaren dragit igång, raggar bilar kommit fram så känner jag.. Jag måste dit

Brorsan kommer förmodligen vara barnledig hela veckan, jag och Fredrik har sovplats hela veckan där! Pöörfekt..
Nu är det bara att försöka hitta personal som kan jobba åt mig. 

För CLASSIC CAR WEEK VECKA 31 ska bli av


Ökar

Den:2009-06-16 Kl:@ 23:33:37 | Allmänt | Kommentarer: 2
Antalet besökare ökas. Heja heja! Nu ska jag bara försöka få någon att fixa en nice design till mig. Så den ser lite proffsigare ut.

Idag på dagen fick jag världens illamående, usch. Kommer bara sådär, och försvinner sen poff borta. 
Allt som jag äter nuförtiden är så jäkla gott. Ni vet tunnbrörullen jag skrev häromdagen, så är det med allt jag äter. Igår på jobbet hade jag svårt att komma på något att äta, efter timmars funderingar kokade jag lite snabbmakaroner och brände på 2 grill korv, och jaa det var så sjukt jävla gott. Snabb makaronerna var det bästa. Allting smakar så jävla bra. Idag kom mina efterlängtade älskade kycklingburgare. Hade ett par andra på prov, men dom var inte alls goda så det fick bli dom gamla vanliga igen. Åt en till lunch, och jaa.. den var fantastisk. Det blev en till på kvällen. Mumma!

Sitter nu och får i mig lite fil, magen har inte direkt varit överrens med mig idag. Har haft fruktansvärt ont nu den senaste timmen. Hm.. Sen gör det lite ont i höften. Så fort man rör på sig känner mig stel som Agda 90. I ljumskarna typ.. Help någon?!

Moster, du behöver inte oroa dig om bloggen, den kommer inte läggas ner. Nu kommer jag ha massor att skriva här på bloggen ju, och jag vill ju att ni följa mig här. 

Jag vet att det är tidigt att börja planera och dona, men självklart börjar man fundera på namn. Jag har ett förslag på tjej namn. 
Melly
Vad tycker ni om det?
Killnamn är desto svårare. Vincent är väldigt fint, men börjar bli så vanligt.  

Fredrik är och har en "sista natten med gänget" kväll hemma hos Simon. Kan tänka mig att dom sitter och spelar skate, pratar snowboard, och förmodligen gråter en skvätt över att dom inte kommer ses på en bra stund. 
Simon och gänget drar till Norge på torsdag och kommer inte upp förens nästa säsong. Så det kommer väl bli en hel del tårar och kramar där ikväll. Haha.. 




Första besöket

Den:2009-06-16 Kl:@ 00:38:10 | Allmänt | Kommentarer: 3
Idag var första besöket hos barnmorskan. Gick strålande. Var ett vanligt hälsosamtal, prat om alkhol, tobak, vad man får och vad man inte får äta. Och sen alla frågor man har. 

Är så glad över att alla är så glada för våran skull. Det känns helt ofattbart allting. Man förstår inte riktigt att det växer ett litet pyre i min mage. Man tror att det växer i en liten kruka i fönstret som sen blir stor och flyttar in i magen. Konstigt känsla det där

Efter besöket gick jag ner i regnet och blåsvädret, jag kämpade mig ner till Konsum, inhanlade en Veckorevyn och knallade vidare till Åre bageri och avnjöt en frukost i min ensamhet och VR som tidsfördriv. Perfekt start på dagen. Gick bort till apoteket och handlade diverse "sluta röka tuggumi och tabletter" som är fan så äckligt. Jag sväljer fan nästan en hel snus istället för att ta dom pillren. Och även lite förstoppnings donigar. Då min mage gör uppror. Så nu vet ni det! Men efter en kväll som denna känner jag mig 10 kilo lättare. Det var nästan lite roligt så jag måste testa det igen. För jävlar, det verkade på säkert 2 min. 

Har världens halsbränna just nu, usch. Fredrik står och gör en sockerkaka, halv ett på natten. Det är ju jävligt normalt det också. 

Snart kommer mamma & pappa upp hit. På fredag eftermiddag annländer dom till byn. Som tur ska vi inte strängas allihopa i våran lägenhet. Utan jag kirrade eget boende till dom. 50 m från oss. Pärfa!

Så nu får det ta och bli lite vackrare väder. Ska lång kalsingar börjas rotas fram? Fan, det är till och med så att det är storm på sjön. 


Måste kolla hur det går Fredrik med sockerkakan. Man hör mest bara hur han grymtar och stönar, slickar ur skålen och har smet i hela ansiktet. 

Happy face

Den:2009-06-13 Kl:@ 01:40:30 | Allmänt | Kommentarer: 7

Har jag gått ut med det på facebook kan jag likagärna gå ut med det här också

Uträkning utgår från dagens datum: Lör 13 jun 2009.
Din graviditet startade Fre 24 apr 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Fre 8 maj 2009 (ägglossningen).
 
Du är på dag 51 av 280. (18,2%).
Du är i vecka 8.
Du har gått 7 fulla veckor och full dag (v7+1).
Du är i 2:a kalendermånaden.
Du är i 2:a graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester ett.
Beräknat förlossningsdatum Tors 28 jan 2010 
Du har 229 dagar kvar till beräknad förlossning.

Allting känns super spännande. Första besöket hos bvc blir på måndag, hälsosamtal och allting och riktiga inskrivningen blir i juli. 
Samtidigt är jag super nervös, surfar runt på familjeliv flera timmar om dagen. Läser massor om missfall och klart man blir nojig nervös. Men man måste tänka posetivt. Man väntar barn och inte ett missfall. 

Springer och kissar stup i kvarten, värst är det hemma, då är det minst 2-3 gånger timmen. Än har jag inte börjat kissa på natten, men är sprick färdig på morgonen. Är väl så trött att jag inte ens märker något
Illamående har jag haft, det är lite till och från. Kan ha lite på kvällen och på dagarna. Men det är inget jag besväras av. 
Magen är ganska uppsvälld, och jobb byxorna förblir uppknäppta. Humöret kan svaja till gansa rejält, Fredrik får höra på ett och annat. 
Han fråga mig för någon timme sen om jag tagit något kort på magen.
- Det vore ju en fördel om jag hade en kamera

Fredrik var och åkte snowboard häromdagen och lånade med min, och glömde den i Eriks bil.
Så det blev en hel del spydiga kommentarer. Men han vet att han inte ska ta åt sig 

På kvällarna är jag helt slut, låg nerbäddad i soffan vid elva och kollade på Miami Ink, Fredrik var på väg till ut och det han fick till svar var mmm mmm hela tiden. Han tror han kommer hitta mig sovandes på soffan, men icke. Här sitter jag nu klarvaken. Men skulle jag lägga mig, så skulle jag nog somna på stört. Borde egentligen göra det. Lill bäbisen behöver också vila


 

Cravings

Den:2009-06-11 Kl:@ 23:34:51 | Allmänt | Kommentarer: 0
Jag tror jag börjar bli helt knäpp. För andra gången i mitt liv åt jag en tunnbrödsrulle till lunch idag. Annars brukar jag hata dom jävla rullarna, dom tar tid att göra, dom är äckliga. mos och tunnbröd skär sig, nej fy. Men idag, åt jag den mest fantastiska rulle. Två klickar mos, en kokt korv, slotts starka senap, lite majonäs gurka, sallad och rålök, kryddat med dill och pommes krydda. Det saftas i munnen när jag skriver det. Den var helt guddomlig. Jag och Lovisa satt inne på kontoret och jag sa det till henne flera gånger.. Men guuuuuud vad god den här var, upprepande 10 gånger. 

Vi får se vad min lunch kommer bestå av i morgon. Någon som kan gissa?

efter regn kommer solsken

Den:2009-06-09 Kl:@ 02:43:24 | Allmänt | Kommentarer: 0
Idag var jag och Lovisa ute och fotade, vi hade inte direkt något tema. Vi gick ner till sjön vid Holiday och ställde upp stativet där, och försökte få ett par schysta bilder. Det blåste på tok för mycket. Så det blev mest bara flumm. 



 







Vi gick bort till liten smula och tog oss en fika, kollade på blixtrarna och åskan som mullrade utanför

Det började spöregna som sjutton, men gud vad mysigt det var. Sen sken solen som bara den

efter regn kommer solsken

090608

Den:2009-06-08 Kl:@ 02:05:17 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ska försöka knåpa ihop ett inlägg såhär på natt kvisten. Är ett under att jag är vaken nu halv två. Brukar annars stänga igen ögonen före tolv. På senaste tid har jag varit så otroligt trött varenda kväll och lagt mig, och Fredrik kommit in och lagt sig ett par timmar senare. Märker inte ens av att han lägger sig. 

Är ledig idag, så det blir en låång sovmorgon i morgon. Det känns behövligt. 

Jag hade helt fantastiska dagar hemma i Dalarna. Det var inte en lugn stund någon gång.

När vi kommit till Rättvik på måndagen kom brorsan och plockade upp oss, åkte upp dit där det bjöds på grillat. En hel del snack, prommis med Karin genom byn, byte till sommardäck, övningsköra 100m. Åkte till Borlänge på tisdag, vi svängde av i Insjön och åkte genom Valsan och dom stora backarna, och jävlar vad det sög i magen. 
Hemma hos mamma bjöds det på frukost, sen fram emot eftermiddagen somnade jag på soffan i 3 timmar. 

Var bort till sportfältet och kollade när pappa sprang/gick blodomloppet. Såg sen i pappas dagbok att det var 5073 st som deltog i det. Mycke bra! Till kvällen blev det pizza hemma hos kusin Pia. Moster Siw var där så det blev en hel del prat. 

På onsdan åkte vi in till Falun med Jenny, vi kollade in nya gallerian, gled runt på stan, försökte komma på vad vi skulle äta. Men det blev donken i Blge och en runda på kupolen. När vi var inne på Carlings frågar hon mig i kassan vad jag hade för jeans på mig. Ett par från Vero Moda sa jag. Köpte dom för 150 kr, dom var på rean. Huuundra feeeemti spänn för den röven. Jisses! Haha, ja vad säger man då? Haha, vad stolt jag var. Köpte även ett par jeans leggings så jag blev att prata med henne en stund. Kände ju igen henne från gympa tiden så vi blev att prata om det. Eftersom hon tränade i Sofies lag. Så Jenny och Fredrik ropade på mig. Blev du lesbisk nu eller frågade Fredrik eftersom jag blev kvar å prata med henne så länge. Haha, det var ju bara att förklara att det var en gammal gympa tjej. 

Mot eftermiddagen drog vi upp till Djurmo och hälsade på Eriksson, Groop och Svedberg. En och samma familj. Det bjöds på rabarber paj med vaniljvisp. När Klara kom hem och fick syn på mig blev hon så glad. Har aldrig sett henne sådär. Hon slängde sig runt mig och gav mig världens kram. Min älskade skitunge. Brukar få meddelande på msn att hon saknar mig och allt vad det är. Men sen när man träffas är det som om ja men vadå, vi sågs typ igår. Man vill ju ha den där stora kramen och känna att man varit saknad. Men sen har vi ju alltid setts när det varit något speciellt. Oftast då jag åker hem. Brorsans bröllops fest, mormors 80 års kalas och allt vad det är. Blir väl lite mer blyg då det alltid är massa människor runt en.
Vi lämnade Djurmo och åkte hem till Borlänge och gjorde oss klara för tut bingo. Ute på romme var allting som vanligt. Ethel i kiosken, hockey bögarna säljer lotter och alla tanter skulle köpa lotter. Inkl vi ungdomar. 

Det var bingo baren minst 10 gånger den kvällen. Det är där dom hänger, och tar hem stor vinsten. 
Och jag fick in 2 rader. Coooolt. Hä va ba å lägg sig på tuta

Man åkte iallafall nöjd därifrån. 

Torsdagen var det dax att åka hem. Dagen började inge vidare. Tåget var försenat en halv timme. så vi blev sena till Gävle där vi skulle åkt X2000 till Sundvsall, men det blev ett annat tåg, vi hann inte i tid för Östersunds tåget så vi fick vänta i  timmar i Sundsvall. Ringde alla vi kände i Sundsvall, men det var ingen som ville befinna sig där just då. Men som tur var Björn på hemmaplan. Han kom in till stan och snackade en vända. Körde bort oss till en kina restaurang, mumma. Gled runt en vända på stan, och jag hittade den cooooolaste cykeln inne på moyo. Ska googla på den så ska ni få se på en riktigt cool bike. 
Halv fem åkte vi med tåget till Östersund och därifrån blev det taxi till Åre. Eftersom sista bussen/tåget hade gått för längesen. Taxi resan slutade på nästan tvåtusen. Men skickas direkt till SJ. Det gillar vi..

Tack alla ni som gjorde våran vistelse i Dalarna oförglömlig.  Jag börjar mer och mer gilla att åka hem..

Har knappt märkt av att det varit helg.. Kommit hem från jobbet strax efter åtta. Och somnat 3 timmar senare.. Kul liv!
Men det är det så värt..

Lycklig, kär, alldeles alldeles fantastiskt är allting just nu..

Underbara Dalarna

Den:2009-06-05 Kl:@ 23:09:44 | Allmänt | Kommentarer: 0
Lånar simons dator, Fredrik och Simon är ute på annat. Försökte skriva ett inlägg, men det försvinner bara hela tiden.

Men jag bjuder på massa bilder iaf från våran mini weekend i dalarna


Måndag kväll


På tisdag var vi i Borlänge. Pappa sprang blodomloppet


Till kvällen var vi hem till kusin Pia på pizza. Moster Siw var där.


Världens finaste Pia


Onsdag var det bilbingo ute i Romme. Jag vann på 2 rader och blev 400 kr rikare.


RSS 2.0