Mitt hjärta

Den:2009-09-30 Kl:@ 00:57:18 | Allmänt | Kommentarer: 1

Min fina älskade pojkvän, vi har snart 8 månader tillsammans. Jag minns första gången du kom hem till mig på kvällen och skulle titta på film efter en kväll på gubb gympan. Vi kände varandra sen innan, och du frågade efter gympan om du fick komma och kolla på film. Du kom upp till Glasberget där jag bodde, vi kollade på film, men minns inte vilken. Jag var helt slut, och tvär slocknade. Vaknade upp klockan ett på natten av att du också sov, men du vaknade upp också.

-Jag kanske ska gå hem

-Nej det behöver du inte göra. Klockan var mycket, och det var kallt ute.

 

Där började våran resa tillsammans

 

Fredrik och jag umgicks en del den veckan, till helgen åkte jag till Funäsdalen med Claes (jobbar på macken och inget mer med det) Jag tänkte inte ens på Fredrik den helgen, jag var jätte osäker, ville inte gå in i något förhållande. Jag skulle leva celibat. På söndagen efter Funäsdalen var det gympa igen. Jag var där, Fredrik var där. Den gången stukade Fredrik foten, och åkte hem. Han skrev till mig på msn att jag skulle komma ner till honom, och ta hand om honom, men jag hade inte ens tagit av mig kläderna från gympan och att ta en dusch kändes långt bort.

-Jag kan komma till dig i morgon efter jobbet.

Den kvällen bestämde jag mig för att ta tag i det här. Jag ville inget, nu skulle det komma fram även till han.

Jag gick hem till han, efter jobbet som det var sagt. Vi kollade på idrottsgalan, och jag fick ta mig en riktig tankeställare. Jag trivdes rejält i Fredriks sällskap, och mina tankar var bort blåsta. Jag vet inte själv vad som hände. Men allting förändrades. Jag började bli lite smått intresserad, och efter den veckan tillsammans tyckte jag om Fredrik väldigt mycket. Han uppvaktade mig, kallade mig gulliga saker hela tiden. Jag kände mig hel och lycklig med honom. Vi gick ut tillsammans, jag tittade på andra killar men dom intresserade inte mig, jag tittade på Fredrik och blev varm i hela hjärtat. Vi gick hem tillsammans efter en kväll på Bygget. Jag höll han i handen, stannade upp och kollade han i ögonen.

-Du anar inte hur lycklig jag är med dig Fredrik

- Tack för att du kom in i mitt liv

Två veckor efter vi blivit tillsammans åkte vi till Järvsö och hälsade på Fredriks mamma och Lars. Jag blev varmt mottagen där, och allting kändes så underbart.

 

 

I början av vårat förhållande var jag fruktansvärt rädd att förlora Fredrik. Många kvällar fick han trösta mig, då jag låg och grät för jag var så rädd att han skulle göra slut. Jag är så rädd om honom.

Idag känner jag honom lite bättre, och vet till 110% att han älskar mig.

 

Om 113 dagar ska han bli pappa till vårat gemensamma barn. Vårat kärleksbarn.

När vi fick reda på att jag var gravid var vi överens båda två. Vi skulle behålla barnet. Det finns stunder då vi har tvekat, kommer vi klara av det och alla andra tankar och funderingar.

Men något har sagt, att tillsammans klarar vi allt.

 

Jag har många gånger slitit av mig håret på grund av den karln också. Då det har varit dåligt med jobb i byn, vi har en hyra som är skyhög. Jag lyckades övertala honom att börja jobba hos mig, för att minska ner på personal konstnader. Det lät okej för han. Men vissa dagar var det problem med det ena och det andra, huvudet, ryggen och allt man kan komma på för att slippa! Jag har svurit, gråtit, varit förbannad. Borde han inte ställa upp för sin gravida flickvän.

Men han är som en hund, tittar man i han i ögonen så smälter man och allt är bortblåst.

 

Är det något han kan göra så är det att ge mig massor av kärlek, min älskade fina sambo, pojkvän och snart pappa!


En barnvagn rikare

Den:2009-09-29 Kl:@ 21:09:24 | Allmänt | Kommentarer: 1
Fredrik är jätte nöjd med vagnen, sportiga fälgar tyckte han! Killar alltså
Han har ju inte fått sett vagnen förens nu
Overallen för vintern, super mysig
395:-
Byxa & tröja 350:-
Idag var du minnsann en riktig liten vilding när jag jobbade (Fredrik lyckades övertala mig att få åka lite bräda)
För det bankades på rejält i magen, alldeles brevid naveln.
Jag vet inte om du inte gillar att jag jobbar och det blir stressigt i magen för dig. Vet inte hur jag ska bete mig.
Idag är du i vecka 23+4 och är ca 30 cm lång (som en linjal) och väger 600gram!
Du är inte riktigt redo att komma ut än, du får bo hos mig i 114 dagar till. Står du ut med det?
När du kommer ut är det riktig vinter, i januari och förmodligen 10-15 minus. Men jag ska klä dig varmt, och inte vara ute med dig allt för mycket. Vi ska mysa du och jag, hela kalla vintern.

Vagnen

Den:2009-09-29 Kl:@ 11:53:27 | Allmänt | Kommentarer: 0
Idag kommer vagnen, wihooo! Men vart jag ska ha den någonstans? Äh, nån stans får den väl plats. Börjar kännas lite mer verkligt nu. Saker och ting börjar falla på plats.
Nu är det bara säng kvar, och det är svägerskan Karins projekt. Känner man henne rätt, kommer vi få en alldeles underbar säng. För hon om någon kan det här med möbler. ♥
Vet inte vad jag ska hitta på resten av dagen, äh.. det löser sig nog! Fredrik ville jobba halv dag, för det var tydligen 15 cm snö i Rödkullen nu, så han ville dit och åka bräda.
Nej, knöla i sig lite frukost nu. Hörs sen!

Första snön

Den:2009-09-28 Kl:@ 16:00:43 | Allmänt | Kommentarer: 2
28 september landade första snön på backen. När jag satt och åt min frukost på jobbet i morse tittade jag ut och såg hela renfjället var täckt av ny snö. Och utanför fönstret kom det snöblandat regn. Nu senare på eftermiddagen SNÖAR det rejält. Jag vet inte vad jag ska tycka, det ska vara höst nu och inte vinter. Lovisa har fjärilar i magen, och jag har is. Happ, då börjar vintern nu då!

Inköp

Den:2009-09-25 Kl:@ 14:45:48 | Gravid | Kommentarer: 2
Det här är vad jag har hunnit inhandla till Benjamin

Liten blir stor

Den:2009-09-25 Kl:@ 14:00:42 | Allmänt | Kommentarer: 2
Sitter och kollar på förlossnings kliniken på fyran. Åh, jag längtar tills jag får ligga där och skrika ur mig allt. Ha Fredrik brevid mig, och vi ska kämpa att få ut lilleman.
Jag tror både du och jag har svårt att förstå att om 4 månader kommer jag vara mamma. Det går inte riktigt ihop i mitt huvud. För ett år sedan, om man läser i gamla bloggen så var mitt bekymmer boende inför vintern. Vad är mitt bekymmer idag? Vad vi ska äta ikväll?
Jag har nog inte riktigt tagit in, att vi ska bli föräldrar i Januari. Även fast jag känner honom sprattla runt där inne varje dag så känns det så overkligt. Tror han ligger och sover nu, för han har knappt gjort något väsen för sig idag, men det kommer förmodligen till kvällen. Tycker det är så mysigt och känna hur han lever rövare inuti mig.
Mitt älskade fina barn
Många frågar om jag är rädd för förlossningen, och svaret är nej. Jag är mer rädd för själva graviditeten. Jag vet att jag kommer ha fantastiska barnmorskor, som förlöser barn varenda dag, som vet hur allting går till. Jag vet att det kommer göra förbannat ont, det kommer kännas som att föda ut en hel soff grupp.
Liten har blivit stor

...

Den:2009-09-24 Kl:@ 00:09:20 | Allmänt | Kommentarer: 1
Det mesta börjar falla på plats, och nu är det inte mycket kvar att inhandla till lilleman. Vagnen kommer nästa vecka, och det blir en Emmaljunga city cross -07. Fick se den idag, och den var såå fin. Nu gäller det att börja skramla ihop 3000:- till nästa vecka.
Jag fick med mig skötväskan hem, så Fredrik fick se färgen.
Idag kom ett mjukt paket på posten, och Lovisa var så nyfiken så det var bara att öppna och i där låg min "Bebis tröja"
Igår var vi till bm, och äntligen fick vi lyssna på hjärtat. Det låg på 150. Allting såg jätte bra ut, och jag har gått upp 4 kilo. Vilket knappt syns eller känns. Super!
Snart får det bli en tripp till IKEA i Trondheim och shoppa loss lite.

En helg i Järvsö

Den:2009-09-22 Kl:@ 19:46:06 | Allmänt | Kommentarer: 1
Vi började med att försova oss i fredags när vi skulle åka. Fredrik hade ställt klockan på 6, och jag litade på han. Jag vaknar av mig själv 07:30 och bussen gick 07:20. PANIK! Väckte Fredrik, hur tar vi oss till Östersund nu? Vi hade lite tid på oss då vårat tåg skulle gå därifrån kl 11. Kom på att det var byte med bussen i Järpen. Okej, då behöver vi bara ta oss dit, och vi hade en timme på oss. Det var bara att börja ringa runt. På andra försöket var det klart. Vi fick åka med Tanzer som skulle och jobba i Järpen. Vi hann i tid, och kom med bussen.
Inne i Östersund mötte vi upp Mickis som var på besök över helgen, helt själv. Vi åt frukost på Pause, snackade massa skit och gick i regnet till tågstationen. Vinka av Mickis och åkte vidare till Ljusdal. Där möttes vi av Freddans mamma, och hennes nya läckra bwm. Rally morsan det där.
Åkte hem och lämna väskan, sen kom nästa gäng. Nicklaz, Teodor och Elsa. Helt plöstligt var vi fullt hus.
Måste vara den absolut fulaste/äckligaste bild på mig. Men jag bjuder på den
Vi käkade, kollade på Idol. Nicklaz hade tävling att proppa in mest ostkrokar i munnen. Vi skrattade så vi grät.
Fredriks syster Angelica och mamma
På lördagen var det dax för friidrott tävling. Sandra och Pia kom upp till Järvsö över dagen. Klara var med och tävla. Vi hann se henne stöta kula, och springa 60 m. Åh, jag blir så stolt. Mosters duktiga lilla skit unge. Talang det har hon, och jag hoppas det blir något stort över henne.
Vi åkte bort till Outlet och jag fick äntligen inhandla dom första bäbis kläderna. Det blev 2 bodys och en t-shirt, vinter skor och bröstvärmare för mig. Kan vara bra att ha, ifall man får mjölkstockning.
Jag, Sandra & Pia knallade bort till Lill-Babs café och tok en fika i det underbara höstvädret. Vi skulle bara ta en kaffe/té men det blev en hel del godsaker. Måste ju passa på!
Någon timme senare blev det middag på Öje restaurang. Vi smällde i oss massa kina mat. Mums!
Åkte upp till Järvsö backen och tog lite kort, och kollade utsikten. Förbannat fint är vad det är.
Alldeles efter det lämnade Sandra och Pia oss. Men det var helt underbart att ha dom där, dom timmarna vi fick.
Till kvällen blev det lugnt, vi kollade på Dirty dancing. Underbara film!
På söndagen tog jag och Elsa med oss Teodor ner till friidrotten och kollade på Klara igen. Hon sprang häck, och kom på andra eller tredje plats. Vet inte vilken placering det blev.
Mot eftermiddagen smällde vi i oss pizza, sen satt jag ute på balkongen och läste en bok. Mys!
Mot kvällen åkte vi hem till Åre. Vi åkte sju från Ljusdal och kom hem strax efter tolv på natten. Både jag och Fredrik somnade på stört.
Fantastisk helg, tack alla för denna helg!
Glad liten skit!

So long

Den:2009-09-17 Kl:@ 23:39:26 | Allmänt | Kommentarer: 0
Snart så bär det av till Järvsö. Fredrik håller på och packar det sista, jag har redan fyllt halva väskan. Inte lätt att vara tjej ibland alltså. Kl 7:20 i morgon bitti kliver vi på bussen till Östersund, och hoppar på tåget där som tar oss till Ljusdal. Vi är framme strax efter klockan ett. Perfekt!
Blir rena rama släkt träffen i Järvsö. Syster Sandra och kusin Pia kommer och hälsar på. Syster dotter Klara och Sofies sambo Thomas kommer vara där, då Klara ska tävla i friidrott.
Kanoners!
Den här helgen ska bli den bästa på länge..
Två puckon i somras i Järvsö

50 tals vagn

Den:2009-09-16 Kl:@ 22:14:53 | Allmänt | Kommentarer: 0
Varför lever man inte på 50 talet, då allt var så snyggt. Jag skulle lätt kunna köra runt lilleman med den här vagnen
Fast jag tror inte Fredrik skulle gilla det lika mycket
Sen skulle jag vilja ha en grym jänkare
Själv skulle jag vilja se ut sådär
Såhär kommer lilleman se ut om några år
Änt man från Dalarna? Jag älskar raggarstilen, men det är inget jag skulle sätta på mig. Om jag inte skulle på en fest, och temat var rockabilly. Men jag tycker det är så snyggt med folk som vågar klä sig sådär tills vardags. Stil poäng till er! Knall röda läppar, tajt klänning och snusnäsdukar lindat runt halsen, färg glada pumps och massa tatueringar. ÅÅÅÅÅH!
Varför är man inte påtänk lite tidigare?

090915

Den:2009-09-15 Kl:@ 20:55:19 | Allmänt | Kommentarer: 0
Sitter och slö surfar och tittar på idol. Älskar när hösten kommer och man får kolla på idol varje fredag. Varje år har jag följt det. Bra skit!
Har blivit jobb varenda dag, dumt nog. Fredrik jobbade i söndags, men det var så mycke folk så jag behövdes där. Vi brände på bra många burgare och kassan slutade fint. Igår hade Freddan så ont i ryggen så jag jobbade hela dagen, och idag jobbade båda två. Ska försöka övertala han att jag ska vara hel ledig i morgon. Wish me luck.. Men till helgen får jag iallafall 3 dagars ledighet. Underbart! Ska bli så skönt att få lämna byn ett par dagar. Bara få vara jag och Fredrik. Och inte prata jobb konstant. Sen får lite vardagslyx hos svärmor är aldrig dumt.
Gud jag är så trött, tror jag ska ladda ner en film och lägga mig i sängen redan nu! Ja, så får det nog bli.

Tävling

Den:2009-09-13 Kl:@ 20:01:20 | Allmänt | Kommentarer: 2
Kanske ska ta och vinna en design istället. Är med och tävlar i Linas design tävling
http://millblomskan.blogg.se/
Tävlingen avslutas på fredag kl 18:00
Önska mig lycka till!

Design

Den:2009-09-13 Kl:@ 13:27:33 | Allmänt | Kommentarer: 0
Nu får ni läsare ta och hjälpa mig och hitta någon som kan designa min blogg. Är så trött på att min ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig
TIPS TIPS TIPS!

Yatzy

Den:2009-09-13 Kl:@ 01:35:11 | Allmänt | Kommentarer: 0
Filmen jag började kolla på var URKASS!!! Men jag får skylla mig själv som hyr en film som passar yngre tjejer i 10 års åldern. Hana Montana! Jag slog av efter säkert 15 min. Började då istället kolla på Kärlekens mirakel. En film om hur ett barn blir till. Jäkligt facinerande.
Fredrik var borta på annat, men kom hem strax före tolv och skulle hämta jacka och vidare bort till byn. Jag lyckades övertala honom att stanna hemma. Vi har rännt ute varenda helg, jag vet inte hur länge. Vi satte oss vid matbordet och spelade yatzy och tände ljus. Allt var så perfekt. Det behövs inte göras mycket för att man ska uppskatta det lilla. Man blir nästan nykär på något vis. Man blir så lycklig, att en sån liten grej kan kännas så mäktig. Där satt vi, i mörket en lördag kväll med levande ljus, och yatzy. Vi svor, vi jublade.
Min fina älskade pojkvän och blivande pappa! Jag älskar dig till månen och tillbaka

Sammandragningar

Den:2009-09-12 Kl:@ 20:11:44 | Allmänt | Kommentarer: 1
Idag var det mycket på jobbet, blev mycket stress och det tyckte nog inte lilleman om. För det värkte rejält i magen, blev stenhård och knöt ihop sig rejält. Jag blev förstås orolig, och fick upp dumma tankar. Tänk om hela magen knyter ihop sig och han inte får någon luft där inne. Jag ringde Freddan som fick komma upp på jobbet och jobba lite. Jag ringde mamma och förklarade och hon sa att det var sammandragningar. Redan?! Och det var absolut inget farligt. Skönt!
Jag har nu jobbat sen i tisdags, 45 timmar. I morgon får Fredrik jobba lite, han har frisknat till nu iallafall.
Hyrde med mig en film hem, som jag tänkte kolla på nu. Fast den kommer väl förmodligen slås på om någon timme, då jag har surfat klart!


Thailand

Den:2009-09-11 Kl:@ 22:46:01 | Allmänt | Kommentarer: 1
Ute smattrar regnet, och man kan inte göra något än att längta tillbaka till Thailand.
Jag älskar verkligen Thailand, det är något speciellt med det landet. Människorn där är fantastiska, helt underbara.
Jag, brorsan och Emmy hade bokat en resa till Gran Canaria över jul. Men flygbolaget gick i konka, så jahapp?! Vad gör vi nu då? Karin var snabb att fixa en ny resa, och nu skulle hon med också. Det blev en billig resa till Thailand. Tror jag betalade 9000:- för resan. Hur perfekt som hellst!
Jag lämnade Åre 11 december. Här var det tok mycke snö, och det kändes underbart att få komma till varmare bredd grader.
Dessa 2 veckor jag spenderade där var helt fantastiska. Vi gjorde så mycket, och jag har så fina minnen därifrån.
Jag tänker ofta tillbaka på den resan. Den ligger mig varmt om hjärtat.
Någon gång ska jag lyckas övertala Fredrik att vi ska åka dit. Önska mig lycka till.. För det kommer bli svårt. Då han är en person som föredrar kyla och snö och inte riktigt klarar av värmen. Men jaa, jag ska lyckas!
Dagen innan vi åkte
Brorsan tar sig en stänkare innan flyget
Spända
Karin friar till Stefan
Lik bleka svenskar
Stekarn
Varje dag hyrde vi moppe och utforska ön
Brorsan och Emmy
Stig vig
Veteranen
Niki och Emmy
Syster Sofie med familj var i Thailand samtidigt som oss och kom till vårat hotell
Lille Klara
Syster tar sig ett dopp
Jag och Lill Pontan
Världens finaste kort på världens finaste syskon barn
Lill skruttan
Jag på "The beach"
Monkey beatch
Vår älskade Britney
Svägerskan och guldmunken
Posé
Mongon!
Hur snygg kan man vara?
En av alla våra kvällar på balkongen
Julafton 2008
Då Stefan & Karin gifte sig
Så här såg våran julafton ut

Vecka 22

Den:2009-09-11 Kl:@ 21:32:41 | Gravid | Kommentarer: 3
Haha, snyggt byxorna sitter. Äkta Gällivare häng.
När jag tittar på bilderna så ser jag så mycket större ut än vad jag är. Eller så är det att jag inte riktigt ser själv hur stor jag blivit.
Många har reagerat även att vi tog reda på kön. Men nej, varför har ni gjort det? Det är ju eran första, det ska ju bli en överaskning, hit och dit. Sånt orkar man faktiskt inte höra. Jag tycker det är upp till var och en om man vill kolla upp kön.
Sitter och kollar lite mamma kläder från H&M och dom har mycket fint där. Fast jag känns fortfarande lite liten runt magen för att köpa sånt än. Även fast t-shirtarna börjar bli lite för små. Det kanske måste beställas ganska snart ändå!

Barnvagns köpande läggs på is

Den:2009-09-10 Kl:@ 14:53:04 | Allmänt | Kommentarer: 3

Tack för era kommentarer ang barnvagnen, och det kommer defenetivt inte bli ett köp av den barnvagnen jag visade bild på. Jag kommer inte köpa en vagn på ett tag, nu ska jag testa och se mig fram. Här är det inge bråttom. Fast jag är ju sådär att jag vill att allt ska ske på en gång, och att det ska vara klart. Så man inte står där i december/januari, och måste handla allt med en gång.
Men som sagt är jag lite sugen på att köpa den i Östersund. Jenz på macken tipsade mig om den, och dom hade varit väldigt nöjd med den.

Eftersom jag är helt ny med det här med barn, vad är det man behöver?

Barnvagn
Säng
Bilbarnstol (Det får vi av Nicklas och Elsa)
Skötbord (Får vi av dom också)
Kläder
Nappflaska
Baby gym
Bär sele
Vinter kläder

Något mer ni kan komma på?

Annars då, allting rullar på. Jag jobbar och Fredrik ligger hemma och är tok förkyld, bihåleinflamation. Stackars liten. Längtar så mycket till nästa helg då vi sticker till Järvsö. Försöker få mamma och pappa att åka dit över dagen också. Vore himla roligt. Mamma och pappa måste ju träffa svärföräldrarna ju. Sen kommer Nicklas, Elsa och Teddan dit också, och Elsa som är på tjocken hon också med Bf i April. Snacka om att vi ska ha barnhäng nästa sommar. OOoh så mysigt.

I morgon kliver jag in i vecka 22.

Vecka 22

Kroppen:
I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet: Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser.



Så nu kommer man väl få ett par jävla bomber. Det tackar vi inte nej till!


Barnvagn

Den:2009-09-09 Kl:@ 15:25:07 | Allmänt | Kommentarer: 6
Man har ju börjat titta lite efter barnvagn, och det finns ju så mycket. Hittade en begagnad i Östersund för 4200:- ny pris var 8400:-
Saftigt! Men jäklar vad dyrt det är med barnvagn. Jag har iaf hittat en jätte fin, en ny barnvagn. Kostar 2995:-

Fin va? 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Focus Svart 2,995.00Kr
Focus   Svart
Klicka för förstoring

 

Barnvagn Focus Duo, mycket komfortabel och mjuk gång.

Vagnen består av en vändbar liggdel och en vändbar sittdel med bygel.

Tåligt och vattenavvisande materiel som är UVbeständigt och flammsäkert.

Handtag, ryggstöd och benstöd är ställbara.

5-punktssele.

 

Ingår i vagnen:

- Kullagrade lufthjul med kromade fälgar
- Liggdel med madrass (hårdlift) har även två sittläge

- Sittdel som enkel monteras i båda färdriktningarna, har även fullt liggläge

- Skötväska

- Inköpskorg

 

Storlek hopfälld 90x60x40

Ligdelens innermått 83x37cm

Vikt 16.5 kg.

 

Vi har även bilstolar/babyskydd från nyfödd upp till 13kg i samma färg som vagn. Med hjälp av adapter kan den plaseras direkt på vagnen.

 

1 års garanti

CE -certifierad EN1888.

  

Frakt 300kr.


Låter det vettigt?



Poff

Den:2009-09-07 Kl:@ 00:12:11 | Allmänt | Kommentarer: 7
På bara några dagar har magen, typ exploderat. Från att inte ha växt något, tills nu. Efter vecka 20 smäller det till rejält.
Vecka 20+3
Snart ploppar väl naveln ut också
Det spänner rejält runt magen nu, känner mig propp mätt hela tiden.
Men jag är så lycklig, har aldrig kännt mig så full av kärlek som jag gör nu!
Ojoj, nu sparkas det lite grann där inne. Kanske vill att jag ska gå och sova.
Vi har precis kommit hem från Abbe och Tess. Blev bjudna på middag sen tittade vi på film
Mys!
Sängen nu..

090904

Den:2009-09-04 Kl:@ 12:08:11 | Allmänt | Kommentarer: 0
Har precis tryckt i mig en rejäl frukost. En tallrik med risgrynsgröt, vilket var hundra år sen jag åt sist. Två mackor, och ett glas brämhults apelsin juice. Perfekt start på dagen. Måste bli bättre på att äta frukost.
Tänkte göra mig klar snart, är ledig idag också. Måste bort till banken och växla in norska sedlar. Sen måste jag upp till Sibylla, för revisorn skulle komma förbi idag. Alla papper och kvitton måste donas.
Vad ska man hitta på resten av dagen? Vädret är ju knappast på topp. Kanske ta sig ett par simtag på Holiday? Nej vad vet jag! Något måste göras.. Vill inte sitta i lägenheten hela dagen
Synd att man inte har massa pengar, då hade jag gått och gjort typ en ansikt behandling, eller nå massage. Gud vad skönt! Eller varför inte förstora pattarna som man kan göra på Åre kliniken. Sjukt!
Om 2 veckor sticker vi ner till Järvsö och hälsar på, syrrans unge Klara ska ha en friidrotts tävling i Järvsö så vi passade på att åka dit också. Har lyckats övertala Pontus att följa med också. Lilla skit ungen har börjat sjuan, han är så stor nu. Tycker han bara blir äldre och äldre, men jag då? Jag har nog stannat
Nej, ska man ta och kamma till sig lite och gå på banken nu då.

Plötsligt händer det

Den:2009-09-03 Kl:@ 19:06:14 | Allmänt | Kommentarer: 1
Jag tänkte berätta om hur det kom sig, att vi fick reda på att jag var gravid. Hur ungen kom till, vet ni ju.
Det började onsdagen den 27 maj att jag kom till jobbet, gick ut och tog min morgon cigg innan allt lunch folk kom. När jag var på väg in känner jag hur jag börjar kall svettas längs armar och panna. Känner mig otroligt yr, går in i personal rummet och sätter mig. Ville lägga mig på bordet men det kunde jag ju inte göra. Tog upp telefonen och börja fippla på det, men nej. Jag ville bara gå och spy, gick bort till handfatet bak i diskrummet och blå höll mig i handfatet och både synen och hörseln försvann. Jag spärrade upp ögonen och försökte se något, vid det ögonblicket trodde jag att jag skulle bli blind. Det susade i öronen och jag satte mig på golvet. Efter en stund får jag tillbaka synen och hörseln så jag ställer mig upp, ställer mig vid kassan och ser bara kontraster av allting. Försöker få kontakt med dom inne på macken, men fick inte ur mig någonting. Hällde i mig vatten och blev återställd men var fortfarande helt vimsig. Gick in på macken och förklarade läget. Putte som då jobbade tyckte jag skulle ringa Hälsocentralen. Jag ringde mamma först, och hon sa att det var blodsocker fall, och att hon svimmade när hon var gravid med Sandra. Du kanske också är gravid säger mamma. Mm, min mens är ju lite sen sa jag lite tyst. Ringde Fredrik och berättade. Ringde sen upp till hälsocentralen och berättade. Där sa dom att det var blodsocker fall, och att jag skulle ta något att äta. Hade inte ätit någonting. Jag var inte alls sugen på nånting, så det blev ett äpple. Ringde Lisa och frågade om hon ville jobba ett par timmar, så jag fick åka upp och kolla vad det var för något. Fick ju liknande anfall i december. Svettades och mådde illa. Så jag ville kolla till hur kroppen stod till. Jag och Fredrik åkte upp dit och jag fick träffa läkare. Vi kollade blodtrycket, han sa att allting såg bra ut. Pratade, han sa att det var vanligt bland unga tjejer att vi kan svimma. Jag sa att mamma hade svimmat när hon var gravid. Ja du kanske är gravid då? Mm, mensen är sen. Men tänkte inte mer på det. Fick vänta en stund och sen gå bort till labbet och göra blodprov. Medans jag väntade funderade jag på om jag skulle fråga om jag fick göra ett gravtest. Men nej, tänk vad pinsamt om det inte visar något. Men samtidigt visste jag att jag inte skulle gå bort till apoteket och köpa ett. Så, äh jag gör ett medans jag är här på hälsocentralen.
Jag blev inskickad på toaletten och skulle kissa i en kopp och ställa den i luckan. Gick sen bort till Fredrik som satt i väntrummet. Jag har gjort ett gravtest viskade jag till. Eh jaha?!
Läkaren ropade på mig och vi gick in på ett rum, och han sa att blodvärdena såg jätte bra ut.. Och ja, gravtestet visade posetivt säger han nervöst. Eh aha, vad menas med det? Att du är gravid
Holyshit. Vi kan göra ett till säger läkaren och går ut, jag går och hämtar Fredrik och jag bara skiner upp som en sol. Jag är gravid Fredrik. Läkaren kommer tillbaka och säger att gravtestet är 100 % säkert. Vi sätter oss och pratar en stund och vi får lite nummer att ringa.
Så det allt som hade hänt tidigare var på grund av lille Benjamin.
Vi lämnade hälsocentralen med tusen tankar. Jag åkte vidare till jobbet och Fredrik gick hem till Abbe. Tillbaka till jobbet och hela macken undrade vad läkaren hade sagt. Jag hade ju haft lite på känn innan att jag kanske var gravid, men nej det fanns inte på kartan. Dom undrade om jag var gravid. Och vad ska man svara? Ja, det är jag.
Jag ringde mamma, hon blev inte alls förvånad. Haha! Ringde brorsan, frågade vad han gjorde. Är på väg till Borlänge. Aha, jag är gravid, sen blev det tyst i en lååååång stund. Okej, jag låter han andas och ta in det. Skämtar du med mig? Nää du
När jag ringde Sofie var hon på väg hem, och hon blev helt extas. Hur känns det? Hur känns det?
Så jävla bra kändes det.
Jag kände på en gång att jag ville behålla barnet. Men vad ville Fredrik?
När jag kom hem pratade vi om det. Jag förklarade hur jag kände, och han var lika lycklig som mig. Och det här barnet är så välkommet. Så vi beslöt oss samma kväll att vi ville behålla det. Vi ringde Fredriks mamma som precis hade gått och lagt sig. Du ska bli farmor igen (Fredriks bror har barn, Teodor) Hon blev så himla glad.
Den natten kunde jag verkligen inte sova, det var så mycket man funderade på. Helt plöstligt var det något i min mage som växte. Jag har ju varit så skeptisk till den här graviditeten. Jag har ju aldrig riktigt trott på att det har funnits något i min mage. Jag har trott att jag varit sken gravid. Då jag har mått hur bra som hellst. Och helt ärligt. Jag har aldrig mått så bra som jag gör nu. Tack mamma och moster att jag fått ärva era gener.
Ni minns förra onsdagen, då jag bröt ihop här hemma. Jag trodde verkligen inte att jag skulle få se något på ultraljudet. Jag var så himla rädd.. Men nu har jag sett dig leva rövare där inne.
Jag skulle kunna vara gravid året om, för det här är absolut inga krämpor. Lite halsbränna, men vad gör det om hundra år. Jag var otroligt trött den första tiden, jag bara sov och sov.
Jag har nu gått halva tiden, jag blev framskickad en vecka. Så i morgon kliver jag in i vecka 21 istället för 20. Nu är det bara 20 veckor kvar tills jag får träffa dig skrutten.
Plötsligt händer det, kan man säga!

..

Den:2009-09-03 Kl:@ 18:08:30 | Allmänt | Kommentarer: 0
Uträkning utgår från dagens datum: Tors 3 sep 2009.
Din graviditet startade Fre 17 apr 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Fre 1 maj 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 140 av 280. (50%).
Du är i vecka 20.
Du har gått 19 fulla veckor och 6 fulla dagar (v19+6).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tors 21 jan 2010
Du har 140 dagar kvar till beräknad förlossning
Nu har minsann halva tiden gått. Underbart..

Det lilla miraklet

Den:2009-09-02 Kl:@ 23:56:05 | Allmänt | Kommentarer: 6
Hela den här dagen har varit helt fantastiskt. Äntligen har vi fått se vårat lilla mirakel. En liten pojke på 25 cm, och allting såg jätte bra ut. Hjärtat slog som det skulle och varenda kroppsdel fanns där. Det var det finaste jag någonsin sett.
Nu finns det ingenting som kan oroa mig. Han finns där och leker rövare vaje dag. Det var mig en riktig vilding där inne. Min fina Benjamin..
Vi stannade kvar i Östersund hela dagen, käkade lunch på stan och fönster shoppade. Åkte bort till Multi Challange, Sveriges största lekhus. Go-kart, klättervägg, Boda borg, golf, laserhall.
Vi testade på Boda Borg,
Boda Borg

Boda Borg handlar om att tillsammans lösa problem på ett lekfullt sätt inom en begränsad tid. I lag om 3-5 personer ska ni lösa olika uppgifter och som i andra lagsporter måste ni samarbeta för att bli framgångsrika

 

Vi klarade bara 2 banor. Men jisses.. Man ska ha tålamod och vara ett geni för att klara av det. Men vi var roade i 2 timmar och det var grymt roligt.

Efter lite lek åkte vi bort till ÖB och shoppade lite nödvändigt strunt, som tvättmedel, tvål, ja en jäkla massa annat.

Inne på Willys fyllde vi nästan vagnen med mat, så nu är skafferi, kylen och frysen full. Så jäkla gött. Kom tillbaka till Åre strax före nio nu ikväll.

Är hel nöjd med dagen, allt har varit perfekt.


 

Lilleman i profil
Huvudet hitåt
Lyckliga
En gravid Märy

Ultraljud

Den:2009-09-02 Kl:@ 00:05:49 | Allmänt | Kommentarer: 0
I morgon är det dax för ultraljud. Som jag har längtat. Att få se mitt lilla pyre som ligger och gror där inne. Samtidigt är jag otroligt nervös. Men jag ska försöka att inte hetsa upp mig för mycket, försöka vara så lugn jag bara kan.
Det kommer gå bra allting.
Om 12 timmar är det klart. Usch vad nervös jag är. Fan.. Kommer knappt kunna sova. Blir att åka tidigt till Östersund i morgon.
Hela den här dagen har varit som en berg och dalbana. Vaknade upp med min fantastiska sambo, som väcker mig med världens bamse kram. Går upp till jobbet, byter olja i fritösen, halva oljan rinner ut på golvet. Ni vet väl hur drygt och svårt det är att få bort all olja på golvet. Det tog mig 2-3 timmar. Fredrik och Nicke kom upp med frukost, vi åt skogaholm limpa och drack blåbärsoppa. När käkade man skogaholms limpa sist? Alldeles för längesen! Fredrik drog från jobbet, vi blev lite osams så det blev lite halv jobbigt att jobba. Vi ringde varandra, pratade ut länge och både fick sagt det vi ville, och lite klokare blev vi. Allt för mycket tankar for runt mig. Ena stunden kände jag mig låg, ville ingenting, krypa längst ner på botten, och aldrig ta mig upp. Medans något slog mig att, wake up. Något i magen behöver dig, styrkan fanns där. Genast kändes lite bättre. Vi ska klara det här, och det kommer vara oerhört tufft. Att både sköta ett företag, vara gravid och jobba på det. Men vi ska klara det.
Ingenting är omöjligt


Nej nu får timmarna ta och gå lite fortare så jag får se dig någongång!

RSS 2.0