Åre

Den:2009-10-31 Kl:@ 00:06:45 | Allmänt | Kommentarer: 1
Underbara skit by





Gräsänka

Den:2009-10-30 Kl:@ 22:03:53 | Allmänt | Kommentarer: 0
Här sitter man en fredags kväll, helt själv. Känns sådär, ensamt men också ganska skönt. Fredrik befinner sig i Järvsö och har varit på lägenhets jakt idag. Han var och tittade på en trea, i ett hus. Men njae.. Den var inte så fin, så den tackad vi nej till. Sen var han och tittade på en tvåa, som ligger mitt i byn, och den har vi tackat ja till. Som vi får flytta in i 1 januari.
Saker och ting börjar falla på plats. Nu är det bara att hoppas att vi blir av med Sibylla mitten på December.
Har precis smällt i mig värsta goda middagen, helt stekt fläskfilé marinerad i sambal & vitlök. Till det hade jag pasta med chili och paprika creme fraiche. Super gott blev det. Men tråkigt att äta själv.
Var hos bm i onsdags, hjärtljuden ligger på 150 och magen växer som den ska. Har gått upp 5½ kilo sen inskrivningen. Vägde 58 kg när jag skrev in mig, och nu står vågen på 63,5. Känns konstigt att man helt plötsligt stiger i vikt. Men det tillhör väl när man är gravid.
I morgon har jag och Fredrik 9 månader. Känns som vi varit tillsammans hela livet. Min fina underbara blivande man, haha!
Slänga sig på soffan en stund..

Förlossning

Den:2009-10-27 Kl:@ 19:18:18 | Allmänt | Kommentarer: 2
Idag var det andra föräldra träffen. Jag var dit ensam och Fredrik jobbade. Idag pratade vi om amning och förberedelser inför förlossning. Vi fick titta på en film som handlade mest om att lära sig att slappna av och andas rätt.
Jag funderar mycket kring förlossningen. Vart jag ska vara. Vart kommer vi vara?
Är vi kvar i Åre, blir det Östersund
Bor vi i Järvsö blir det Hudiksvall
Eller ska jag vara på hemmaplan i Borlänge och föda i Falun?
Vilket hade varit skönast för mig är att vara hemma hos mamma i Borlänge. Hos tryggheten, där hon kan avgöra om vi ska åka in eller inte.
Hudiksvall känns så fel. Långt bort och så.
Sen vet man ju inte när det är dax heller. Kan ju hända när som helst.
Lillen rör på sig, och det är så mysigt när man känner hur han rör på sig och försöker hitta en bra sovställning eller vad han nu försöker göra.
Du är på dag 194 av 280. (69,3%).
Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 4 fulla dagar (v27+4).
Du är i 7:e graviditetsmånaden
Beräknat förlossningsdatum Tors 21 jan 2010
Du har 86 dagar kvar till beräknad förlossning.
Inte långt kvar!

Vem är du?

Den:2009-10-27 Kl:@ 12:57:38 | Allmänt | Kommentarer: 8
Antalet besökare har ökat ganska rejält.
Nu vill jag veta vem du är.

Namn
Ålder
Bor?



!

Den:2009-10-24 Kl:@ 21:17:22 | Allmänt | Kommentarer: 2
Den här kvällen vill jag aldrig mer minnas. Känner mig allmänt nere, tjock och ful och noll attraktiv och alldeles ensam!
the least you can do

Knäck

Den:2009-10-23 Kl:@ 18:04:24 | Allmänt | Kommentarer: 2
Jag är två månade för tidig, men jag kunde inte hålla mig längre. Var nyss på ICA och handlade för middagen ikväll och blev så himla sugen på knäck. Så knäcken står på spisen nu och kokar.
Ikväll blir det middag med Abbe, Tess & Baggen. Vi ska göra hemmagjorda hamburgare och till det blir det massa diverse gott. Kanske blir en krogrunda ikväll. Var längesen jag var ut och tittade på fulla människor. Kanske ta sig ett par dans steg på Koklubben.
Ha en trevlig helg gott folk!

Givande

Den:2009-10-22 Kl:@ 22:41:35 | Allmänt | Kommentarer: 0
Jag är alldeles för trött om kvällarna att jag oftast inte orkar sitta vid datorn, därför det blivit dåligt med uppdateringar från mig. Tänkte iallafall försöka klottra ner lite här nu.
Sådär då, vad har hänt sen sist?
Vi har iaf hittat en lägenhet i Järvsö, som vi får flytta in i Januari. Nu är det bara att hålla alla tummar och tår att jag blir av med Sibylla tidigare.
Lägenheten ligger i ett hus, en stor trea. Med öppen spis, ny renoverat badrum med golvvärme. Han som bor där kommer flytta ut slutet på november. Han som äger huset kommer renovera lite i lägenheten, till oss så att den blir fin tills vi flyttar in. Känns super bra!
Fredrik sticker ner till Järvsö nästa helg, och kikar på lägenheten. Jag stannar hemma och blir gräsänka.
Idag var vi på första föräldra gruppen. Brevet kom igår från barnmorskan, men såg inte det förens idag. Välkomna torsdag 22/10 kl 14 på föräldra träff. Eh jahaja. Vi kände att vi båda två ville gå dit, självklart. Så vi klappade igen på Sibylla i 2 timmar. Föräldra gruppen var jätte bra, och barnmorskan är helt fantastisk.
Vi satt där 4 st tjejer med putande magar, och stolta pappor brevid oss. Killarna fick gå iväg till ett annat rum, och vi tjejer stannade kvar och pratade massa. Allt från barnvagn till namn, förlossning. När grabbarna kom tillbaka var vi ett rejält avslappnat gäng och alla pratade i mun på varandra.
Fredrik ville starta en pappagrupp, så han bad barnmorskan om att nästa gång få lite papper och sen skulle han hålla i gruppen. Mycket tok han har för sig. Men jag blir samtidigt väldigt glad inombords, att han verkligen ser fram emot allting. Han tar det stora på allvar och försöker verkligen.
Nu till kvällen kom Lisa och plockade upp mig, vi åkte bort till Åre glashytta och dom hade kvälls öppet. Dom blåste ett jätte stort hjärta som ska vara i Kärleks parken i Duved. Hjärtat blev jätte fint och maffigt. Det var jätte mycket folk som var där och tittade. Men något som saknades var Camilla.
Jag hittade en jätte fin skål som jag köpte.
Vad kan det vara?
Dom har så mycket fint där. Kommer nog bli en hel del julklappar därifrån anar jag. Dom har andra hands sorteringen löne helgen i november. Är det något ni behöver så är det bara att hojta till.
Min amigos jakt går sådär. Har underbara vänner i grannbyn Järpen iaf. Fick mms av söta Simona härom kvällen på en bild på chockladen "Only for you" Huuuur glad blir man inte då? Tack Simona!
Skrev till PG som jobbar på macken i Järpen, och frågade om dom hade några Amigos kvar. Det hade dom, det ligger 700gram chocklad till mig. HAPPY FACE!
Men det har minsann inte dykt upp något i brevlådan, om inte brevbäran ätit upp dom.
På tal om något helt annat. Tror Freddan har gått och blivit knäpp. Han ska börja blogga. Hör och häpna. Det var han som sa det själv. Jag är jätte posetiv till det. Ska bli kul och se vad han egentligen har för funderingar kring att bli pappa. Då killar har en tendens att inte prata om det.

Pucko!

Den:2009-10-18 Kl:@ 23:27:49 | Allmänt | Kommentarer: 0
Helgen är över, och här sitter man och har söndags ångest. Nej inte riktigt, men ändå. Helgen har varit smärtfri. Vi var till Duved och käka på matlådan igår kväll. Jag, Fredrik, Lisa, Tess, Abbe, Baggen och Pigge. Camilla och hennes Stockholms pinglor var också där. Camilla var uppe för att packa ur lägenheten, och flytta ut för gott! Snyft snyft. Min trygghet här i Åre har lämnat mig. Det jobbiga är att vi inte vet när vi ses nästa gång.

Efter Duved åkte vi hem till oss, grabbarna spelade backgammon. Jag och Tess satt i soffan och hade tjej snack. Fick mig en behövlig massage av henne också. Det var nog den bästa massagen på länge. Jag kände mig totalt avslappad, och det var inte den där hårda bestämda massagen. Nej, den var verkligen perfekt. Fick massagen i svanskotan också, bländ ryggen eller vad det nu hette. När jag la mig på magen var det som att lägga sig i en vatten säng, haha jag svävade i soffan. Fick mig ett ordentligt skratt iaf.
Sen jag blev gravid har jag varit ett stor fan av chocklad, som ni kanske märkt. Men något som jag särkilt har fastnat för senaste dagarna är PUCKO, chocklad drycken ni vet. Jag kan hälla i mig en sån på 5 sek. Helt guddomliga. Beställde några extra nu med beställningen jag gjorde för en stund sen, så ska jag ta hem och ha lite i kylskåpet, hihi.
Får se om jag har några snälla läsare den här veckan, om det kanske dyker upp en amigo i brevlådan. HOPPAS HOPPAS! Fredrik var på ICA idag, så han frågade om dom hade några kvar, men alla var slut. FUCK!
Så, nu är det upp till er.. Hårda bud!

Att bli mamma

Den:2009-10-16 Kl:@ 22:20:39 | Allmänt | Kommentarer: 1
Om 3 månader kommer jag bli mamma. Jag vet inte om jag har tagit in det riktigt, även fast jag varit gravid i snart ett halvår så känns det fortfarande ofattbart. Jag sa senast för ett år sedan, att jag minsann inte skulle ha något barn eller någon förhållande på flera år. Jag var inte alls redo. Är jag det nu då? Jag vet faktiskt inte. Man har så mycket tankar och funderingar. Kommer jag orka att ta hand om ett barn 24 timmar om dygnet?
Har läst mycket där blivande mammor är livrädda att dom inte kommer orka, dom är rädda att inte älska sitt barn.
För mig, är det en självklarthet att jag kommer älska mitt barn. Utan att tveka. Vad är det då jag är rädd för? Förändringen kanske?
Jag ser verkligen framemot att bli mamma, till min älskade knodd inne i magen. Jag undrar hur han har det, och vem han är lik av mig och Fredrik. Om det kommer ut en liten rödtott eller om det blir en blond filur. Oavsett hur han kommer se ut så är han lika värdefull. Kommer han få mina långa fingrar eller Fredriks prinskorvar till fingrar. Kommer han få stjärthakan efter mig? Nej, nu är det dax för dig att komma ut.
Vecka 27

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer. 
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.
Egna anteckningar/bild:
Sparkar får jag hej vilt, men det gör absolut inte ont. Jag hade mitt första läckage i tuttarna härom morgonen. Det var lite blött när jag vaknade. Eh jaha. Vad nu då? Men insåg ganska snabbt att det var vätska som rann ur dom.
Drömmer gör jag så nå fruktansvärt. Drömde härom natten att Jenny fick trillingar, men gav dom till sin syster. Drömmer hur sjuka drömmar som hellst.

Dåliga nyheter

Den:2009-10-16 Kl:@ 21:52:26 | Allmänt | Kommentarer: 2
Igår fick jag dåliga nyheter. Marabous amigo utgår från sortimentet nu och går inte att beställas nå mer. Jag fick panik, och köpte upp hela mackens amigos. Det vill säga, 4 st chocklad kakor. Vanligtvis äter jag ungefär en kaka i veckan, okej då.. kanske någon mer. Den är ju helt fantastisk.
Jag vill be er mina underbara läsare en tjänst, kan ni inte gå till närmsta butik, kolla om den finns. Skicka den till mig. Jag skulle bli så glad, och jag betalar gärna för den också. Vad jag vet är det inte många som tycker om den, så engentligen borde jag få aaalla chocklad kakor som finns kvar i Sverige.
Varenda en som kommer skicka en till mig, ska jag ge en stor blöt puss. Eller okej, det beror på vem. Men jag kommer älska er livet ut!
Min adress är iaf
Slalomsvängen 1
83013 Åre
Jag hade 4 st från början. Men en ligger redan i magen. Hihi

AAAHHH!

Den:2009-10-15 Kl:@ 23:26:13 | Allmänt | Kommentarer: 0
Aaaaahh -jenz röst-
Haha! Bara jag och Lovisa som fattar. Har haft en grym dag för mig själv. Vaknade strax efter elva, mest rädd att Fredrik inte tagit sig iväg till jobbet, men det hade han minsann. Utan att väcka mig. Mycke snällt av honom!
Surfade runt lite på datorn, kollade på tv. Det vanliga skit görat man gör. Väntade på att förlossnings kliniken skulle börja, och när det väl gjorde det var jag på tok för rastlös. Diskberget lockade mer, så jag började diska, städade sovrummet. Tvättade x antal maskiner. Gick iväg till ICA och handla mat och ingridienser till vaniljbullar. Ringde Lovisa och hörde om hon ville komma och baka bullar med mig. Givetvis!
Lovisa kom, och vi slängde ihop en bull deg, snackade massa skit. Det måste vara världens skönaste brud. Hon kan få en att skratta iaf. När bullarna var klara var det dax att göra taco gratäng.
Jag gjorde en helt fantasisk gratäng. När den var klar, var jag tveksam. Men när vi satte tänderna i maten var det riktigt grymt.
Recept
Taco gratäng
6 personer
800g köttfärs
2 taco kryddmix
1 Purjolök
5 dl creme fraiche
1 philadelphia ost
1 påse riven ost
Blanda creme fraiche och philadelphia osten, häll det i botten på ugsformen. Stek köttfärs med en gul lök, häll i kryddmixen. Häll över köttfärsen i formen. Lägg purjolöken över och avsluta med riven ost. In i ugnen på 200 grader tills osten fått fin färg
Servera med natcho chips, taco sås och en sallad.
Enkelt och super gott!
Grymt sa grisen!
Grym dag också, jag har fått så mycket gjort idag. Känns super bra! Kan man sova med gott samvete. Har börjat blivit sådär trött igen. Som jag var i början av graviditeten. Jag får ju iaf sova hela nätterna än, peppar peppar.
En bok på det här, sen sover jag inom 30 min!

...

Den:2009-10-14 Kl:@ 17:58:49 | Allmänt | Kommentarer: 3
Det gick jätte bra hos barnmorskan i morse. Vi pratade genom allt, och från och med december kommer jag förmodligen bli sjukskriven. Det var skönt att få prata med någon som förstår och lyssnar. Att få det svart på vitt att jag inte blir rättvits benhandlad. Jag höll på att börja gråta mitt upp i allt, men det var bara att försöka se framåt. Jag fick lyssna på hjärtljuden och genast kändes allting så mycket bättre. Lille vännen inne i maghotellet har ett hjärta som slår för fullt, 160 slag. Förra gången var det 150. Vi mätte magen och allt såg bra ut. Spelade även in hjärtljuden med mobilen så nu kan jag lyssna på det när jag vill. Mys!
Förmodligen kommer jag sluta jobba tidigare, jag och Fredrik pratade om det idag. Jag har jobbat nog nu, hela sommaren och mycket i höst. Nu ska jag bara få vila och tänka på Benjamin. Kommer kanske gå av i mitten på november.

100 dagar

Den:2009-10-13 Kl:@ 18:56:52 | Allmänt | Kommentarer: 2
Du är på dag 180 av 280. (64,3%).
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 4 fulla dagar (v25+4).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Beräknat förlossningsdatum Tors 21 jan 2010
Du har 100 dagar kvar till beräknad förlossning


Yes, äntligen "bara" 100 kvar. Nu börjar magen bli lite i vägen, och det sparkas hej vilt där inne. Så mysigt. I morgon blir det besök hos bm. Jag hoppas jag får höra hjärtljuden igen.

Idag fyller Fredrik 25 år, stora pojken. Han är hemma och förbereder tårta, för det kommer massvis med folk hem till oss ikväll.

Lägenhets frågan, ja du. Vart ska vi ta vägen? Kommer jag bli av med Sibylla till 1 januari? Mycke som spritter runt i huvudet på mig just nu. Hittade iaf en lägenhet i Järvsö som är ledig från å med 1 Januari. Vilket hade varit super bra. Måste anmäla mig på den, sen får vi se hur vi gör. Om vi ska försöka bo hos någon i Januari här i Åre.

det löser sig

Tillbaka till verkligheten

Den:2009-10-12 Kl:@ 22:07:46 | Allmänt | Kommentarer: 3
Är tillbaka i Åre efter en grym helg i Stockholm. Vi har bott hos Fredriks pappa i Skogås. I lördags var det frontline railjam på plattan i Stockholm. Camilla kom dit, men vi gick och tog en fika istället för vi var alldeles frussna efter ha stått i snön. Vi kom tillbaka lagomt till finalen och det var riktigt grymt kört av allihopa.
Efterfesten höll till på München Bryggeriet, det var mycke folk och fulla dalmasar (brorsan och cg) Det fanns ingenstans att sitta så mina fötter värke rejält kl 3 på natten. Vi haffade världens skönaste taxi chaufför. Han påminde om Ipren mannen, haha! Det blev driven på donken, sen somnade vi gott!
På söndagen vaknade man upp sympati bakfull. Vilket typ alltid händer om jag varit ut på krogen, men givetvis inte druckit, såklart. Men jag blir trött, har ont i bihålorna, törstig, hungrig hela dagen. Märkilt det där.
Vi åkte bort till IKEA och shoppade massa nödvändigt skit. Spy handdukar till lille Benji, och filtar. Sängkläder och lite annat trams.
Igår kväll tog vi natt tåget tillbaka till Åre. Jag var lite valet och kvalet om jag skulle kliva på. Åka upp hit ville jag verkligen inte. Allt känns bara skit av att vara här, tråkigt men sant. Jag trivs ju jätte bra här annars.. Men nej. Nu har jag fått nog!
Tack för alla fantastiska kommentarer. Ni är guld värda allihopa. Det kommer gå bra allting, det vet jag. Och några 30 tusen kommer jag aldrig punga fram. Det finns inget avtal/kontrakt skriver att en deposition ska betalas. Han kan inte komma ett och halvt år senare och kräva det. No way! Nu jävlar är det jag som ska stå på mig!
Nog om det, känns som jag bara skriver massa dravel. Ska göra lite nytta, gå och lägga mig om en stund. Fredrik fyller 25 i morgon. Så det blir frukost på säng, mys!
Hörs

Världen är upp och ner

Den:2009-10-07 Kl:@ 22:13:22 | Allmänt | Kommentarer: 6
På bara några timmar har hela världen vänts upp och ner för mig. Det känns som rejäla slag mot ansiktet, gång på gång. Lägenheten vi hyr kommer vi vara tvugna att flytta ur den 1 januari. Vart ska vi ta vägen? Jag har beräknad förlossning 21 januari. Jag vet att Peter och Anna vill oss väl, och jag skyller inte på att det är deras fel, för det är deras lägenhet. Vart ska vi ta vägen? Vem vill hyra ut till ett par som precis ska få/fått barn. Och, om vi lyckas bli av med Sibylla tidigare kommer vi flytta till Järvsö med en gång. För just nu orkar jag inte med den där jävla byn.

Kontraktet på Sibylla är till 30 april. Men vi försöker få det uppsagt tidigare, hellst 1 december. Nu har jag fått veta att jag ska lämna en deposition på 30.000 :- Vilket jag tycker är helt sjukt. För städning, att allt ska bli rent och snyggt ska jag behöva ta ett lån på trettio tusen kronor. Det känns som det är uppenbart att jag ska bli blåst. För det har jag blivit under den tiden jag drivit Sibylla. För inte har det gått rätt till. Hur mycke käppar i hjulen ska man sätta. Sen jag tog över har det varit ett helvete, och det var nog planerat. Ibland vill jag bara spola tillbaka tiden och aldrig ha skrivit på kontraktet. Det var meningen att jag skulle bli blåst. Hur tänkte jag? Med noll erfarenhet av företag. Många sa att jag inte skulle ta över på Sibylla, men jag ville visa att jag kunde. Så jag gjorde det. Mitt livs misstag! Borde man inte bara låta mig lämna över det, bli av med mig, gå vidare. Nej bara fortsätta göra det svårare.

Fan, jag orkar inte.. Det är vid såna här tillfällen man önskade att man kunde fly och aldrig mer komma tillbaka. Tycker att det är så tråkigt att Fredrik blir inblandad. Att jag förstör för honom. Hade vi aldrig träffats hade han varit omedveten om det här och hade sluppit allt. Men nu är han också indragen i det här. FAN!

Samtidigt nu ligger farfar på sjukhus, 92 år. Även det jag fick uppleva idag gjorde ont i mitt hjärta. Jag vet att han är gammal och inte har den orken han hade för 10 år sedan.

Jag blir inte klok på mina tankar och funderingar. Just nu vill jag aldrig mer tillbaka till Åre..

Rättvik

Den:2009-10-07 Kl:@ 01:13:54 | Allmänt | Kommentarer: 0
Jahapp, då befinner man sig på Dalarnas mark. Jag kom hem till brorsan strax före sex och då stod det middag på bordet, fläskfilé gryta med ris. Karin hade bakat så vi smällde i oss bullar och drack kaffe. Mätt mätt!

Vi tittade igenom filmer från när Emmy var 2 år, och hon var ju helt guddomligt söt och vi skrattade åt hennes tokigheter. Är det något jag ska skaffa sen när Benji är född så är det en videokamera.

I morgon blir det en fika med A-K nere på Fricks, sen tar jag tåget ner till Borlänge vid ett snåret.

Känns så konstigt att vara ifrån Fredrik också. Jag gillar det inte alls, men det ska bli skönt att få sakna varandra också. Nästa gång ses vi i Stockholm, på lördag. Hans pappa har bjudit ner oss över helgen. Fredrik tar natt tåget på torsdag kväll, och är framme sju på fredag morgon. Jag åker antagligen dit på lördag, om jag lyckas hålla mig ifrån honom. Vilket förmodligen INTE kommer gå. Sen på söndag tar vi natt tåget tillbaka till Åre. Så jag slipper jobba hela veckan, och det känns så jäkla bra. Slippa stressen och allt det där.

Men efter den här resan är det minsann slut på vårat resande, fenito.

Annars då? Benji sparkar på för fullt där inne, hellst efter jag ätit något eller när jag ska sova. Fredrik kände första sparken i söndags kväll. Och sen när vi lagt oss såg vi på magen hur den rörde på sig. Mysmys!

Det är en dag i morgon också..

Impuls resa

Den:2009-10-05 Kl:@ 20:45:11 | Allmänt | Kommentarer: 0
I morgon sticker jag ner till Borlänge på en impuls resa. Blev bestämt idag. Åker med en tjej från Rättvik som skulle hem. Så det blir ett litet stopp hos brorsan i Rättvik, och sen tar jag tåget ner till Borlänge. Ska försöka hinna träffa lite vänner, umgås med mamma & pappa.
I lördags var vi ju på Charlie Caper, och jäklar vad grym han var. Helt sjukt. Absolut värt. Vi fick tre rätters middag. Kräftstjärtsröra på bröd. Hel stekt oxfilé med potatis gratäng och kladd kaka till efterrätt. Jag var så mätt efteråt att jag trodde jag skulle spricka. Senare till kvällen blev det Black sheep och Beefalo. Var mycke folk ute!
Nej nu ska jag stoppa i mig lite mat, och fortsätta titta på färjan!

Tidig present

Den:2009-10-03 Kl:@ 18:16:54 | Allmänt | Kommentarer: 1
Fredrik fyller ju 25 år om 10 dagar, men ikväll ska jag fira honom lite tidigare. Vi ska iväg till Continental inn på middag och underhållning av Charlie Caper, han som vann talang 2009. Ska bli så mysigt, bara få göra något jag och Fredrik

RSS 2.0