Uppsagt

Den:2009-07-23 Kl:@ 23:20:01 | Allmänt | Kommentarer: 2
Hej och hå! Jag är tillbaka igen.. Även fast inte blogg lusten inte finns där riktigt. Men jag måste ju uppdatera er lite grann. 
Det har hänt en del på ett par dagar. 

Sibylla kontraktet är uppsagt, och den sista april 2010 gör jag min sista dag där, för alltid. Vilket känns så äckligt jävla skönt. Från början skulle jag driva det till 30 april 2011. Men skulle jag fortsätta skulle jag hamna på Säters dårhus. Det här har varit tufft för mig. All skit man fått tagit, alla timmar man slitit som ett djur. En hyra på 21 250:- som ska betalas varje månad. Man ska finnas tillgänglig dygnet runt. Händer det något ska man rycka in på en gång. 
Dom 9 månaderna som är kvar på kontraktet kommer förmodligen vara tortyr. Det är väl nu helvetet börjar. Idag började första omgången. 
Jag var nära på att stänga igen, jag orkade inte mer. Men samdigt vill jag inte vara den svaga och ge upp direkt. Hur mycket ska man orka ta? När ska dom börja se mig som en vuxen kvinna. Ingen hade behandlat mig så om jag var över 40 år. Och varför är det bara jag som ska få ta skiten? Det finns fler anställda i samma hus.
Jag hade turen med mig idag att Fredrik följde med mig till jobbet, vilket annars aldrig händer. Han fanns där och stöttade mig. Det var nog ödet, hade han inte varit hos mig idag när allting inträffade hade jag nog stängt igen skiten och aldrig mer återvändt. Fredrik kommer vara med mig på jobbet varje dag hädanefter. Så länge han är där kommer jag inte tordas vara själv. Man vet aldrig vad en italienare får för anfall.

Att säga upp det här kontraktet är det bästa jag gjort. Vilken lättnad. 


Snart bär det av till Rättvik på världens bästa vecka, classic car week. Jes, äntligen hela fem dagars semester.


Annars då, magen växer litegrann. Jag mår hur bra som hellst. Tröttheten har börjat avta. Men nu börjar man kissa på nätterna. Antingen vid kl 3-4 eller 7-8 på morgonen. Jag är så trött att jag knappt minns att jag varit uppe. Annars, inget illamående eller någonting. Känner mig så sjukt ogravid.

Just nu KRYLLAR det av poliser i byn, det går inte att åt något håll utan att se en snutjävel. Politik folket har nå Toppmöte på Holiday och det sägs att det är ca 700 polisen i den här lilla byn. 

Förövrigt har Juli varit en riktigt bra månad försäljnings mässigt. Kassorna ligger bra till. Det gillar vi. Äntligen rullar pengarna in som ska nu.. 

Har precis laddat ner två filmer, nya Wallander filmen och en dans film med Jessica Alba. Honey. Vet inte vilken jag ska välja.. Fredrik är och jobbar så jag får bre ut mig en hel del i sängen, ett tag iaf. 


Det var allt för mig den gången.. 






Förlåt

Den:2009-07-15 Kl:@ 00:30:47 | Allmänt | Kommentarer: 2
Jag ber så mycket om ursäkt för den usla uppdateringen. Jag har helt enkelt inte haft tid eller ork. Mycke jobb, för lite ledighet, överaskingar. 

Vet ni vad? I lördags efter jag kommit hem från jobbet så plingade det på dörren. Hm, vem kommer nu? Går och öppnar och vilka står inte där?! Stefan och Emmy.   Jag blev rejält överraskad. Fredrik visste om det, han och stefan hade kontakt hela dagen. Jag blev så jäkla glad. Det tog mig säkert en timme innan jag verkligen förstod att brorsan var här! 

Stefan och Fredrik hällde i sig ett par folköl, jag och Emmy körde alkoholfritt. Sen begav vi oss bort till Holiday, vi satt ute på terassen och mojja oss. Kom innan för dörren vid tolv, lite mat i magen somnade vi gott. 

På söndagen kallade jobbet, Emmy fick agera i köket och vi flippade på rejält med burgare, hon tog betalt i kassan, fixade och donade. Putsade fönstren 2 ggr på en dag. Sen tog hon rast på 2 timmar och drog å bada på Holiday.

Vid sex tiden annlände äntligen Camilla till byn efter ha varit hemma i Fjollträsk i 2 ½ månad. Vi bestämde oss för att äta på matlådan i Duved. Eller som det nu heter Surjämten. Maten var grym, som alltid.. Åkte sen bort till Holiday och spelade bowling en timme. Grymt roligt. Men det gick väl sådär, inte en enda strike. Camilla var mest imponerad på Stefans kast med klotet. 

Vi tackade och åkte hem och kollade på film. Emmy och Stefan somnade ganska direkt, men jag och Fredrik höll ut och kollade klart på "Hund pensionatet" Haha, ganska bra film faktiskt. 

Emmy testar Fredriks XXL t-shirt

Brorsan chillar i soffan

Igår var vi bort till chocklad fabriken och inhandlade lite gott. Som jag kom på nu kan ligga kvar i Stefan bil. Skicka med det med Emmy i helgen är du bussig. En strut med nå äh kommer inte ihåg, men sen min vita chocklad med fryst hallon i. Pööörfäkt.
Sen åkte vi bort till Glashyttan och kollade när Camilla och Annica blåste glas. Grädd kannor. Vi blev nog kvar en timme där, men det är svårt att slita sig när man väl har börjat kollat när dom blåser. 

Hur söt kan man va?




Tillslut åkte vi iaf in till byn och käkade på MAX. Göttans! Mätta och belåtna lämnade Stefan och Emmy oss för den här gången. 
MAX


Igår hade jag och Camilla grill premiär på min balkong. Jag vet att man inte får grilla på balkong, men det är flera av balkongerna här som har grillat så då tänker jag faktiskt också göra det. 
Vi grillade hel fläskfile och hade egen gjord potatis sallad och tsatiski till det. Åh så gott det var

Idag efter jobbet kom Camillus och plockade upp mig så åkte vi bort till Björnen och handlade tacos. Ja, vi gör inge annat än att äter. Men det är ju såå gott. Fredrik skickade jag upp till Abbe så det blev en girl kväll med film. Bröllops duellen. Ganska rolig film faktiskt, men i slutet rann tårarna. Haha, vi satt här som nå jävla lipsillar. 

Ska lägga mig och läsa en stund nu, har börjat å läsa Asyl igen, dom böckerna är ju så bra. Finns inge bättre än å läsa innan man somnar, för man blir så trött av att läsa så man bara lägger ifrån sig boken (om ens det ibland) sen vips så sover man.

Gäsp gäsp.. Gonatt!


Rekord

Den:2009-07-08 Kl:@ 22:13:43 | Allmänt | Kommentarer: 0
Idag minsann var det full rulle på jobbet. Helt plötsligt tänkte alla att Sibylla mat vore gott, och gick in till mig och handla. på 1 timme drog jag in 2644 kr. Det är nog rekord. Först kom det in 12 norrmän, och det skulle vara Åre meal, super meal och jumbo meal. Sammanlagt 12 st. Hej å hå. Allt eftersom strömmade det in folk. Jag blev så förvånad, vart kom alla ifrån? 
Precis när det lugnat ner sig litegrann, kommer det in en gubbe och beställer 10 st Åre meal. Jag tittade på han, och sa Driver du med mig? Nej det är sant. Katjing, 820 kr in i kassan.
Räknade sen på alla bongar och såg att det blev 36 burgare på en timme. Jisses.. 

Hela dagens kassa slutade på 6541 kr. Jes, äntligen rullar cashen in. 

Håller på och gör mig hästkorvs macka till kvällsmat, på lingongrova med tomat och gurka. Har precis kokat ett ägg som jag väntar på att ska svalna lite. Mums. Iskall mjölk till det. Fö jävla fint 

Nästa helg kommer mamma och pappa upp igen, dom trivdes här sist tydligen. Haha! Nej men dom vann en weekend på Holiday club. Sen tar dom Emmy med sig också, som ska bo hemma hos mig och Fredrik. Hon ska jobba med mig på Sibylla. Hon blev alldeles överlycklig när jag ringde och berättade att hon skulle få komma hit, och att få jobba lite hos mig. Åååh, då får jag äta massvis med strips, dina är så goda. Haha söt unge

Nej nu borde väl ägget ha svalnat, vi hörs då

Äta bör man

Den:2009-07-07 Kl:@ 22:18:16 | Allmänt | Kommentarer: 2
Gratängen igår blev riktigt smarrig, fast jag hade kryddat lite väl dåligt. Men annars super gott! Precis när jag skulle till å börja med maten insåg jag att det inte fanns någon grädde hemma. Happ, det var bara att kuta upp till macken och införskaffa det. 


Idag var det meningen att jag vi skulle åka bort till "Surjämten" och äta. Har varit sugen på det så länge nu. Asiatisk mat. Bestämde att vi skulle åka med Lisa när hon stängde igen på Sibylla kl åtta och sen försöka hinna med bussen från Duved klockan nio. Halv nio ringde Lisa och sa att hon var klar. Fredrik tyckte det skulle vara onödigt att åka dit. Så vi blev hemma istället. Jag blev självklart skitsur, för jag ville verkligen käka där. Jag sex strejkar ett år sa jag till Fredrik. Haha!
Men vi kan väl äta sallad, som vi skulle gjort igår. Kyckligen var tinad och allt, men jag ville fan inte ha nån sallad. Det blir man inge mätt på. 

Jag började googla på kyckling med ananas, eftersom det fanns kvar ett par ananas ringar från gratängen igår. Men det skulle vara riven ingefära, och jävla massa krusiduller i den söt sura såsen. 
Men jag slog ihop mitt huvud och komponera en egen sötsur sås. Som blev helt fantasisk

Recept?
1 köttbuljong
3 dl vatten
1 msk kycklingfond
1 tsk socker
3 dl ananan juice
1 tsk sambal
Maizena. Ha i efter behag. Tills såsen tjocknar

Koka upp allt i en kastrull

Skär kycklingfilen i bitar
Stek den i wokpanna och pressa i 4 vitlökar, skär en halv lök och ha i. Ej finhackad lök, utan mer båt liknande. Svårt att förklara
Peppa och salta kycklingen. Ha i skurna ananas bitar och stek dom en stund. Häll över såsen och låt koka en stund. Smakar det för lite ananas, häll i lite till.

Servera med ris

Super enkelt, och riktigt gott


Min fina riskokare jag köpte i Thailand


090706

Den:2009-07-06 Kl:@ 15:39:10 | Allmänt | Kommentarer: 1
Äntligen har det blivit lite svalare i luften, och det går att vara ute. Inatt, efter jag sovit någon timme på soffan vaknade jag, då blixtra och åska det rejält. Mys. Jag och Fredrik satt ute på balkongen och tittade. 

Hela helgen har jag haft full rulle på jobbet, äntligen rullar cashen in som dom ska.. Det går bra nu. Det blev lite kämpigt imellanåt, men det var bara att hinka i sig vatten, andas, ta det lugnt. Jag fick stickningar i livmoden. Blev lite nervös, ifall det är farligt att jobba när det blir mycke. Ringde mamma och hon sa att det inte var någon fara. 

I fredags var jag och Fredrik bort till Black sheep och åt. Ni vet dit vi var med mamma och pappa. Vi åt köttet som man steker på stenen. Åh, det är ju såå gott. 
Sen drog Fredrik upp till Glasberget på fest hos Abbe och Tess. Men ja, trött och tråkig som jag är följde jag inte med. Jag kom på mig själv att jag måste vara den tråkigaste flickvännen nu förtiden. Jag orkar ingenting, vill inte göra något, bara sover och sover hela tiden. Så i lördags efter jobbet gick jag bort till Black sheep där Fredrik jobbar, hängde där i antal timmar. Sen gick vi bort till Holiday där det var Club mosquito. Dom spelade grym musik ute på terassen och det var lagomt med folk. Det var skönt att äntligen få träffa lite folk.

Idag kl 8 var vi upp till barnmorskan, pratade igenom allt, tog blodtryck och tydligen var jag en låg blods tryckare. Konstigt?! Det har jag aldrig varit förut
Vägde mig också, prick 58 kilo. Hon sa att man kommer gå upp 11 till 17 kilo. Hujedamig!
Fick gå ner på labbet och hon tog väl sisådär 4-5 rör med blod. Kände mig rejält svim färdig där.

Gick ner på bageriet och åt frukost, mysigt. Sen blev det en vända på ICA för att inhandla dagens lunch och middag.
På matlistan för idag står det
Lunch :Kassler gratäng med ris och ananas
Middag: Ceasar sallad med kyckling (till freddan) och kräftstjärtar till mig

Ja, när vi kom hem. Vem somnar inte då i 3 timmar? Fan, när ska man sluta vara så här trött?

Nej jag ska väl ta och laga våran sena lunch nu. Magen kurrar rejält. Har ätit massvis med jordgubbar när vi kollade på Extreme home makeover. 
Tårarna bara rann på mig, Gripande, handlade om en 8 årig tjej med cancer. Hon kändes så mogen och så fantastisk. 

Nej maten var det ja.. Måste ju ge mannen i huset mat nu!

Jag längtar så mycke dit. Kan vi inte sticka på en gång?

Mage

Den:2009-07-03 Kl:@ 16:56:17 | Allmänt | Kommentarer: 1
Vecka 11
10+0

Puh!

Den:2009-07-02 Kl:@ 19:09:46 | Allmänt | Kommentarer: 1
Nu när det är så varmt gnäller man att det är så jäkla hett, och hit och dit. När det är kallt, ruggit ja då är det fel det också. Men när man varit på utlands semester, kommer hem och folk frågar hur man haft det. Strålande solsken varje dag, inge gnäll alls om att solen stekt i 40 graders värme. Nej, det är ett jävla gnäll på svenskar, och mig.

Jobba inne på grillen är fanimej en pina, acn står på så det gör det lite bättre iaf. Men det är varmt ändå.

Men det var väl inte det här jag skulle kludda ner? Det var ju våran lilla mini semester till Söderhamn som skulle berättas. Om det är någon som är intresserad?!

Vi begav oss i torsdags kväll. Nu när jag tänker efter lite, så är det en vecka sen idag. Sjukt. Det går alldeles för fort nu märker jag. Jaja, nog om det. Jimmy agerade chaufför och vi styrde kosan till Östersund där vi gjorde ett stopp på donken. Sedan begav vi oss på älgsafari, jag såg 5 st. En  stod längs vildstängslet, och två stod på vägen men Jimmy lyckades köra mellan och vi klarade oss galant. Sen stod det 2 st på en åker. Coolt som bara den

Strax före 3 på natten var vi framme i Söderhman, där möttes vi av en trött och nyvaken Fia. Vi åkte ut till sommarstugan och la oss och sov med en gång. 
Vaknade upp vid åtta och det var strååålande solsken. Hela dagen spenderades i solen, nere vid havet.  Käkade och bara hade det allmänt mys. Till kvällen var vi ut med båten och tittade i skärgården. 

Fan, jag orkar inte summera hela helgen. Kommer ta alldeles för lång tid. Jag kan göra allting väldigt kortfattat 
Lördagen kom Elsa, Teodor och Nicklaz på besök. Jag och Elsa satt nere på bryggan och pratade massor, riktigt grym och trevlig tjej. 

Kort och bra, helgen var riktigt grym. Jag vill dit så snart  som möjligt.

Vi hann med en liten visit i Järsvö också. Var meningen att vi skulle bara stanna över dagen men det blev en natt där också. Jimmys växel låda fick bara i 1, 2 & 3.
På måndagen var vi runt överallt, tog en glass på Sibylla och umgicks med Fredriks vänner. Såg Malin Berghagen på stationen där nere. Shit vad liten den människan är.
Sen åkte vi ut till en affär, där vi shoppade loss. Fredrik handlade jeans och tshirt, och jag hittade short och lite trosor. Det gillar vi. Sen fick vi oss en guidad tur av moster Doris. Käkade lunch på hotellet. Men det var på tok för varmt att äta, så jag fick knappt i mig nå mat.
Efter Fia slutat gick vi ner på Condis, där blev det en kycklignsallad till middag, sen satt vi där med Freddans vänner i 2 timmar. Mycke trevligt!

Vid tio åkte vi tillbaka till Åre. Ville verkligen inte tillbaka, inte när man vet att det är jobbet som kallar.
Btw, Lovisa hälsar!
Hon kom in här en vända, och sa.. Hälsa från mig i bloggen!

Planer som det ser ut just nu, så kan det finnas möjlighet att flyttlasset går till Järvsö 2011.

Nje det här inlägget har tagit mig alldeles för många timmar att skriva ner. Så jag avslutar här.

Men jag vill tacka alla som gjorde våran helg till den bästa helgen någonsin!


Grym helg

Den:2009-07-01 Kl:@ 00:35:03 | Allmänt | Kommentarer: 2
Den här helgen i Söderhamn var den absolut bästa helgen någonsin. Jag har nog aldrig kännt mig så lugn, noll stress.. Bara njutit av underbara människor och fantastisk miljö. Det är något med havet som gör en lugn.. Vi planerar redan ett besök dit i augusti. 

Jag slänger in lite bilder från helgen, så får ni lite mer detaljer i morgon

  

Nya finklänningen

Lille Teddan, så otroligt jäkla söt!

RSS 2.0