STOCKHOLM

Den:2010-08-31 Kl:@ 23:47:54 | Resor | Kommentarer: 0
Nu har vi varit hemma över ett dygn, men jag har varken haft lust eller tid att skriva ner något här. Men nu så, är vi fit for fight. Vi har haft alldeles underbara dagar i Stockholm hos Benjamins farfar och bonusfarmor. Rejält bortskämda med god mat. Jag fick massage och det kan nog ha varit den bästa massagen någonsin, du var grym på det du gjorde Sussi. Riktigt bra var det. 

Som jag hade sagt gjorde vi ingenting på söndagen, tog dagen som den kom och hade ingenting planerat. Vilket var otroligt skönt. Det blev en vända in till stan och hämta Fredrik från båten. Jag & Mattias (fredriks halvbror) åkte cab, kallt ja. Fredrik hade haft skoj på kryssningen med jobbet och var lagomt bakfull/full när vi hämtade honom. 
Till kvällen dukade vi långbord på altanen och Sussi var grill kock och gjorde mat för ett helt fotbollslag. Hur många blev vi runt bordet? 12 va? eller 13 med Benjamin. Vi höll på och dividera och räkna, men plats fick vi allihopa och det var en trevlig höstkall kväll

När vi skulle åka hem till Järvsö ville inte riktigt jag eller Fredrik hoppa på tåget, vi hade haft det så jäkla bra och helgen har gått fort. På tåget fick Benjamin två beundrare, två kärringar. Det började med att vi hade tagit deras plats. Men det var okej, för vi hade gonat in oss. Fredrik med datorn, jag med en bok, Benjamin i bilbarnstolen. Vi fick sitta kvar och dom satte sig bakom mig. Benjamin satt framför mig och såg tanterna bakom och började titta och flina mot dom, och dom lekte titt ut och Benjamin höll på att skratta ihjäl sig och trivdes att få så mycket uppmärksamhet. Fick han inte nog med det i helgen? Tydligen inte då.

Bada i världens minsta badrum. Hade du väl tagit dig in fick du backa ut. Ungefär =)

Farfar och Benjamin


Grabb häng


Deras hus på 50 kvm, som håller på att byggas till 100kvm


Yvonne


Grill mästaren




Mina underbara pojkar ♥


Jag läste lite recept i tidningar Sussie hade, men orkade inte skriva av så jag fotade istället







RÄNNA RUNT. DET ÄR VI BRA PÅ

Den:2010-08-29 Kl:@ 00:51:43 | Resor | Kommentarer: 3
Nu kommer mina nattliga inlägg. Ja, jag är nattmänniska och älskar att vara vaken på nätterna, då det är så tyst och det är bara jag som hörs. Vi har haft två fullspäckade dagar här i Stockholm. Igår började vi dagen med att åka till Farsta centrum och shoppa. Lilleman fick en drös med kläder och kommer knappast frysa i vinter. Det blev tre byxor, en lång ärmad tröja, en grå cardigan, vantar, mössa, jacka och ett par täckisar. Nu är det bara ett par skor som fattas, sen jäklar är vi redo för vintern. Brr, jag längtar inte! Vi käkade lunch på ett sushi ställe, mysigt att bara strosa runt bland affärerna.
Sen åkte vi hem och gjorde oss redo för Gröna Lund med Farfar och Sussie. Åkband och hela baletten blev det och karusellet åkte vi. Jag och Fredrik började med bergochdalbanan och direkt efter ville jag åka mer, jag blev barn på nytt och köpte sockervadd och brände 230 kr på chockladhjulet. Tror du jag vann något? Nix! Men kul vare och det är väl huvudsaken? Benjamin fick också åka karusell, om Kärleks tunneln räknas som karusell? Vi åkte runt i den och Benjamin bara satt där, alldeles tyst och tittade på alla konstiga grejer där inne. Men det var så mysigt. Fredrik lurade upp mig i nya karusellen Insane. När vi kom till grönan var jag helt säker på att den skulle jag inte åka. Men tji, den åkte jag och ja.. jag överlevde. Men jäklar vad läskigt det var. Benjamin blev lite kinkig mot kvällen och var övertrött som sjutton. Parkeringtiden var slut så åkte vi hem. Fredrik lämnade vi kvar med Patric.
Att få ihop en barnsäng är ett mysterium. Efter ca 20 min och vänt den upp och ner var alla sidor upprättade.
Suuuushi
Kärlekstunneln
Den där konstiga galna karusellen åkte vi
Fredrik Graaf & Patric Graaf. Man skulle kunna tro att dom är släkt, men icke!
Veronica Maggio spelade
Dom åkte frittfall, men där bangade jag faktiskt
Idag åkte vi bort till Patrics jobb, han jobbar på en gocartbana ute vid Gärdet. Tror jag? Jag och Stockholm går inte riktigt ihop. Det var iallafall nere vid värtahamnen bland alla båtar och terminaler och allt vad det var. Men innan vi hittade dit är en historia för sig. Men iaf, innan vi åkte dit hämtade vi upp en barndomsvän till Fredrik, Jonas från Falkenberg. Återigen till gocarten, Fredrik och Jonas åkte gocart och jag drog precis innan dom satte sig i gocarten för jag skulle minsann på Blondinbellas bok signering. Jag har köpt boken, och den är så jäkla bra och jag skulle vilja att alla tjejer ska läsa den. Buss in till stan, dessutom reser man gratis när man har barn i barnvagn. Perfekt. Signeringen skulle hållas i PKhuset, mitt emot Kungträdgården. Jag hittade inte dit, så det blev minsann inget. Bussen åkte mot Hötorget och hela stan, men inte klev jag av eller. Nä, jag fortsatte tills jag kände att nä. Nu har jag åkt för långt och klev av och gick över till andra sidan och hoppade på bussen igen och åkte till Hötorget. Klockan tickade på och signeringen var säkert slut så att försöka stressa och hitta dit kändes som nja. Äh, vi åkte ut till fältan där Camilla jobbar. Klockan var fyra och Benjamin hade inte ätit på antal timmar så det var dax för lite krubb. Vi fick låna personal rummet och Benji fick mat och var mätt och belåten.
När Camilla slutade gick vi till ett fik och käkade surdegsbröd med kyckling och hallouimi. Efter fika-häng tog vi ett varv på stan, runt Stureplan.. Jag gick mest runt och letade kändisar. Men ingen såg jag. Jag såg iaf idol bilen och lyxfällan bilen nere vid värtahamnen. Alltid något! Farfar kom och hämtade oss på centralen, när vi kom käkade vi grillat. Benjamin slocknade efter lite lek och bus med oss vid matbordet. Vi andra har kollat på film, bröllops fotografen.

Fredrik drog iväg på kryssning med jobbet idag, så jag ligger här helt solo i 160cm säng. Snacka om lyx när man är van vid 120cm på 2 pers.
I morgon ska vi inte göra nånting, bara vara hemma hos farfar och bonusfarmor. Inte ränna något, bara vara.. Dessutom ska jag få massage, lyxigt. Sussie är utbildad massör. Tänkte passa på och snylta lite. Har otroligt ont efter karusellerna från igår. 

Ja, orden bara rinner ur mig. Men jag ska avrunda här nu och faktiskt lägga mig och sova nu. Men jag saknar Fredrik här brevid..
Jonas och Fredrik laddade för gocart
Mäh, får pappa åka vill jag också..

HUVUDSTADEN

Den:2010-08-26 Kl:@ 23:53:10 | Resor | Kommentarer: 1
Nu är vi i Stockholm hos farfar & bonusfarmor. Tågresan gick jätte bra hit och Benjamin satt på golvet i x-2000 tåget och lekte. Han somnade precis innan Gävle och vaknade på perrongen i Gävle, somnade sen i 5 min i farfars bil. Inte allt för mycket sömn för herren, men inte ett ljud i från sig. Jag är så stolt! 

I morgon ska vi till Farsta centrum och kolla efter vinter kläder till ungen. Overall, skor och hela baletten. Sen blir det Gröna Lund och massor med karuseller.

GYMNASTIK

Den:2010-08-25 Kl:@ 00:03:19 | Bara Marie | Kommentarer: 2

För att jag saknar allt som har med gymnastik att göra, jag saknar att känna den där illa luktande mattan vi slog volter på, som är dränk med tusen tals svett droppar, jag saknar den här känslan att komma in i hallen, dra fram alla redskap, jag saknar att springa kring älven, springa över hängbron. Jag saknar att sitta hemma och vänta på skjutsen till träningen. Jag saknar att få blåsorna på handen som man fick i barr, blåsorna sprack och det sved som sjutton. Jag saknar den här känslan man har inför en tävling, kommer jag trilla från bommen, kommer jag göra helt fel i fristående. Kommer jag vägra på hoppet, och står jag inte på avhoppet från barr.

Jag saknar att sitta i redskaps rummet med alla vänner och käka våra frukter som vi sedan kastade så långt in i rummet vi kunde. Bakom alla madrasser. Stackars den som fick städa efter oss. Jag saknar gemenskapen vi hade. Få plinga i klockan när man hade klarat av en ny övning.

Jag saknar allt som har med gymnastik att göra

 

Sedan barnsben har gymnastik alltid varit en del av mig, jag har både hatat och älskat den sporten. Jag var en av dom mest lovande gymnasten i Dalarna. Vilket gjorde att jag ville träna mer, jag ville bli duktigare. Tillsammans med laget åkte vi ner till Skåne på träningsläger. Vi tränade med dom bästa gymnasterna i landet. Staffan Söderberg (Veronica Wagners tränare) fick upp ögonen för mig. Han såg att mina tränare inte var tillräckligt duktiga för min framgång och tillsammans han och jag hade vi en privat träning i barr. Vi försökte oss på att göra jättar, jag snurrade och snurrade, men jag vågade aldrig själv. Även fast jag hade ett helt hav av skum gummi under mig. Jag var alldeles för feg. Men jag hade bland dom bästa somrarna nere i Skåne

 

Jag började med gymnastik när jag var 6 år, en sån där lek gymnastik. På somrarna var det alltid gymnastik skola i Domnarvet. Syster Sofie var tränare. Jag blev uttagen till ett AG lag, artistisk gymnastik. Vi blev ca 10 tjejer som tränade 2 dagar i veckan. Vi åkte runt på tävlingar runt om i Dalarna. Vid tio års ålder var jag uttagen till miniorlandslaget, uttagningen var i Falun och lilla sportspegeln var där.

-96 Hade jag en kinesisk tränare, hon var alldeles för sträng för min del, stod och tröck ner i spagat och vi fick varsin tröja av henne, och den lukten av tröjan klarade jag inte av. Haha! Två veckor stod jag ut av hennes träning, sen var jag tillbaka i vanliga laget

 

I tonåren började jag med trupp gymnastik, resten av laget hade också börjat där. Vi började tävla mer och mer runt om i Sverige. Göteborg, Ängelholm, Stockholm. Gävle och diverse små byar. I truppen var vi ett riktigt team, vi peppade varandra och körde gärnet.

Tillslut sa min kropp ifrån, och jag tröttnade på att gymnastik snurrade runt mitt huvud 24/7 Jag ville hellre umgås med vänner än att åka på träning.

Ryggen kändes inte okej, knäna började värka. Jag slutade med flaggan i topp, men det var nog en av dom värsta beslut jag gjort. Något som jag växt upp med i 9 år, skulle jag helt plösligt lämna. Jag hade gjort mitt bästa och jag kände att jag kunde inte utvecklas mer. Jag var nöjd med det jag hade visat för svenska folket.

 

Som när vi var i Karlstad och tävlade, och när jag gjorde min frivolt på trampetten och hela publiken drog efter andan för att den var så hög och fin. Jag kan än idag höra hur det lät

 

Tack mamma och pappa som alltid ställt upp och skjutsa på träningar, köpt dom finaste dräkterna. Ni har alltid funnits där för gymnastiken.

 

Två DGK-segrar

Domnarvet/Leksand

 

Domnarvets gymnastik klubb vann båda klasserna vid helgens individuella ungdomstävling "Projekt 2000" som genomfördes i Leksand

 

Bland 20 tjejer i äldsta klassen nivå 2 vann DGK löftet Marie Eriksson med 1,20 poäng tillgodo på tvåan Hanna Gustafsson. Lite jämnare i nivå 1 med 32 deltagare där det också blev seger till DGK, Maria Rosell vann med 0.55 poängs marginal

 

 

 

Gymnastik skolan i Domnarvet


Leksand -97

KAN ALDRIG BESTÄMMA MIG

Den:2010-08-24 Kl:@ 23:33:39 | Bara Marie | Kommentarer: 1
Jag byter design som jag byter trosor. Men typ, ja lite oftare byter jag trosor iallafall. Jag är snyltare och tar gratis design och det finns en del att ta. Nu har jag hittat en som passar mig perfa. Eller vad tycker ni?
Med tanke på min fina tatuering jag gjorde i Thailand -08

Gammal bild, så ni inte tror jag är på tjocken igen!

VÄGA & MÄTA

Den:2010-08-24 Kl:@ 23:06:10 | Benjamin 6-9 månader | Kommentarer: 1
Bvc idag och lill-korven har vägts och mäts. 

7 MÅNADER
LÄNGD: 71,5
VIKT: 8250 gram
HUVUD: 44cm

Min mat hade gjort susen och har gått upp ett halv kilo på en månad. Växt 3 cm. 

Vi tillbringade våran kväll hemma hos farmor som hade bakat bullar, så det slank en och annan bulle och kaffe för oss. Benjamin fick tag i min kaffekopp och tog sig en klunk, och skulle promt ha min bulle. Han är fullkomligt galen och ska ha allt. 

I morgon blir det packning inför våran resa på torsdag, vi ska ner till huvudstaden och hälsa på farfar och bonusfarmor. Ska bli spännande å se deras nya hus! Men innan vi åker ska vi försöka hinna med bil-bingo i Ljusdal i morgon kväll.

Ska glutta vidare bland alla tusentals bloggar. Skepp och hoj

SNÄLL IDAG

Den:2010-08-23 Kl:@ 19:39:10 | Allmänt | Kommentarer: 3


Nu när jag har kommit på hur man lägger in filmer från youtube kommer det dyka upp lite filmer på Benjamin vare sig  ni vill eller inte!

PAPPA

Den:2010-08-23 Kl:@ 18:46:05 | Benjamin 6-9 månader | Kommentarer: 1
Han kanske inte bokstavligt talat menar pappa, men det låter som han säger så!

Kyrkis hade inte ens öppnat för säsongen. Jag och Benjamin stod som två fån där, men nästa måndag börjar det. Då är vi på väg hem från Stockholm och missar det helt. Måndagen därpå, 6 september får bli premiär för oss. Vi får sällskap av kusinerna Teodor och Vilgot med mamma Elsa. 

Vad har vi haft för oss idag? Eftersom kyrkis var stängt tog vi oss en promenad i det sköna sensommar vädret förbi strandvallen och bvc, bokade tid för vägning och mätning kl 9 morgon. Nu hoppas jag min hemlagade mat har gjort susen på vikten. 
När vi kom hem var Fredrik på bästa städhum höret och höll på att städa ur våran garderob som är full i skit och man kunde knappt komma in och fick backa ut. Nu kan man faktiskt vända sig om, har utrymme för fötterna. Jag hängde upp kläder och skaffade mig egen walk in closet. 

Om en timme börjar Fångarna på fortet, det ska vi titta på ikväll!

DEN EVIGA RUBRIKEN

Den:2010-08-22 Kl:@ 23:13:41 | Benjamin 6-9 månader | Kommentarer: 3

Den här helgen har bara svichat förbi
. Igår var en typisk dag "vad i helskotta ska vi hitta på?" ingen hade tid för oss, inte allt för mycket pengar på kontot å bara dra iväg någonstans, det blev grill häng med en vän till Fredrik. Idag blev det en spontan tur till farmor och bonusfarfars stuga i Söderhamn med F moster Doris. Vi blev där i några timmar, fikade och grillade och återigen fikade. Maten satt upp i halsen på hemresan. Benjamin provgungade farmors gunga på altan och tvärslocknade. Jag glömde kameran hemma och tog istället kort med mobilen. Men kan inte hitta sladden nu, bara för det. Vi köpte bingolotter i Söderhamn och kom hem lagomt tills det började och Fredrik blev 100:- rikare.

I morgon blir det premiär på Kyrkis för höstsäsongen. Äntligen har jag några timmar att slå ihjäl en dag i veckan och Benjamin får leka med massor av leksaker. Kan inte påstå att vi har mycket leksaker hemma. Men nu kan jag lägga ner han på golvet där och han kan leka fritt. När vi var där i våras var han inte mer än 3 månader och inte så road av gymet eller leksakerna där utan trivdes i min famn. Påtal om något helt annat blir Benjamin sju månader i morgon. Han är närmare sin 1 års dag än sin födsel. Min bäbis som inte är en bäbis längre. Ibland kan förlossningen kännas långt bort, men det finns fortfarande kvar färskt i minnet och jag skulle inte kunna gå igenom en till förlossning. Bara av att titta på en förlossning på tv får mig att spricka mellan bena, samtidigt som lyckotårarna rinner på mig.


VILL INTE SOVA, FAST KLOCKAN SNART ÄR TOLV

Den:2010-08-20 Kl:@ 23:37:53 | Benjamin 6-9 månader | Kommentarer: 1

FINAST I VÄRLDEN

Den:2010-08-20 Kl:@ 16:58:36 | Benjamin 6-9 månader | Kommentarer: 2
Att leka med pappas filmer är bland det bästa jag vet

FREDAGS MYS

Den:2010-08-20 Kl:@ 15:48:39 | Vardag | Kommentarer: 0
Ikväll blir det rejält fredags mys. Ikväll ska det bara vara vi, familjen. God mat, bra film och massor med mysa. Grodan sover men när han vaknar ska vi gå till affären och inhandla kvällens mat.
Igår var vi barnfria och hade lite fest här hemma med vänner till Fredrik. Dom firade att dom var klara med Torön och vi gick till Condis, trubadur spelades. Grodan sov hos Doris, och det hade gått jätte bra och man ser på Benjamin hur glad han blir när Doris kommer och hämtar honom. Det känns bra i mitt mammahjärta också.

SLÅ IHJÄL TIDEN

Den:2010-08-18 Kl:@ 14:17:24 | Benjamin 6-9 månader | Kommentarer: 3
Benjamin har nyss badat och ligger med rumpan i vädret på golvet. Det var väl sådär att sätta ner han i badkaret (han kan sitta själv nu) det kom lite tårar men gick snabbt över när han insåg att det gick att plaska och typ hela jag blev dränkt.
Vad ska vi slå ihjäl tiden med idag? Pappa jobbar långa dagar, ihop plock av Torön. Regnet öser ner. Jag skulle vilja baka bröd, men måste då till ica och då blir vi blöta. Fast vad gör det egentligen?
Benjamin är underhållande att titta på, han ställer sig på alla fyra och gungar sig fram, i armhävs ställning. Hans utveckling går snabbt och han har lärt sig otroligt mycket på bara 2 veckor.
  • Sitta själv
  • Ta sig från liggande till sittande
  • Från sittande över till krypställning
  • Ålar som bara den
Nu kör jag bara på hemlagat mat, igår gjorde jag korvstroganoff med spagetti. Det blev 6 burkar med mat och han åt. Han äter allt den ungen, förutom den där gången han fick pasta med broccoli. Det var inte gott. Men annars tycker jag han äter det jag har bjudit på. Vi gör havregrynsgröt på Fiber havregryn och äter 1,5 vuxen portion.

BORLÄNGE

Den:2010-08-17 Kl:@ 19:59:08 | Resor | Kommentarer: 4
I fredags åkte jag och Benjamin till Borlänge, tidigt på fredag morgon och vi var framme till lunch i Falun. Vi gick till Sandras jobb och fikade, mormor kom och hämtade oss senare. Hemma hos mormor & morfar stod nya vagnen som vi köpt, den är så fin och vi är jätte nöjda med den. Benjamin älskar att åka vagn, han bara sitter där och tittar och är knäpp tyst. Sen så fort man kommer hem blir det liv i luckan, då ska det skrikas och donas. Sötpropp till unge!
Fredags  kvällen gick jag hem till kusin Pia, där bjöds det på mat och vi satt och tjattrade å Benjamin lekte på golvet med gosedjuren. Senare till kvällen var jag och Jenny ut på stan och drack cider. Mycket trevlig kväll!
Lördag förmiddag gick jag, mormor och Benjamin upp till stan och tittade på morfar som var glassgubbe å delade ut glass till barnen, Borlänge energi hade familjedag. Sen tog jag bussen till kusinen igen och min moster Siw var där, med sig hade hon sina barnbarn Isac och Elin. Vi åt mosters goda pannbiff och Benji fick egen tallrik med moster goda mat och han åt massor. Senare till kvällen åkte jag och Benjamin hem till Sandra och Johan på tacos. Ja, vi gjorde inge annat än att åt hela helgen. Men gött var det. Vi avslutade med princess tårta och garvade åt Benjamins tokerier. På söndagen åkte vi till Dala-Floda och tittade när Emmy spelade fotbolls match, siwan och ungarna var där också och min morbror leffe och britta kom och tittade. Emmy och dom fick spö med 3-1
Vi åkte vidare till Mockfjärd hem till morbror och fikade. Vi spelade bingolotto på kvällen, mamma och pappa har spelat i alla år, varenda söndag.
Tokig morfar




Moster Siw


Hjälpe Pia att diska


Sen blev det bad för skit ungen


Finaste Pia


Taco middag


Puss moster

Lånade morfars peruk

Ätit mormors goda mat hela helgen

Puss till er alla

HEM TILL LILLA JARSE

Den:2010-08-16 Kl:@ 10:50:57 | Resor | Kommentarer: 0
Nu har vi varit i Borlänge sedan i fredags och det är dax att åka hem till Jarse snart. Vi saknar pappa så mycket och han längtar efter oss. Har haft underbara dagar här, och jag vill inte riktigt åka hem än. Men men! Vi åker buss upp igen från Falun, med nya vagnen. Gud vad jag är nöjd över den.
Kommer skriva om våra dagar när jag kommer hem.

VISSTE NI DETTA?

Den:2010-08-12 Kl:@ 20:24:10 | Bara Marie | Kommentarer: 1
♥Jag hade napp tills jag var 8 år
♥Jag har varit med i lilla sportspegeln med gymnastiken
♥Jag hatar ljudet av när någon annan borstar tänderna
♥jag hatar att visa mina tår
♥jag tycker egentligen inte om kramar
♥jag dricker inte öl eller vin
♥jag var på Backstreet boys -97 i globen
♥jag hånglade första gången i ett tält
♥jag äger skor från Kenza by flower
♥jag är livrädd för sjöar och hav
♥jag är en riktig godis & chips råtta
♥jag tycker inte om ojämna tal, det får aldrig vara ojämt på radion eller tvn
♥jag skrev ett kärleksbrev till en kille när jag gick i tvåan (8år) till en kille som gick i sjuan.

Jag behöver bli trött, tänkte att detta kanske var en bra grej för det?

 

1. Hur gammal är du om fem år? Om fem år, alltså 28 år
2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Fredrik & Benjamin
3. Hur lång är du? På passet står det 170cm så jag är väl kring det
4. Vem ringde du senast? Mor min
5. Vem ringde dig senast? Det ringer aldrig någon nuförtiden så jag minns faktiskt inte. 
6. Hur löd det senaste sms:et du fick? Kommer snart, möte med Margit
7. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Ringa faktiskt
8. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta i 27 år snart
9. När såg du senast din pappa? 31 juli
10. Vilken ögonfärg har du? Typ..blå/grå.
11. När vaknade du i dag? 07,30
12. Vilken är din favoritjulsång? Hej mitt vinterland
13. Var tror du att du befinner dig om tio år? Jag hoppas jag och Fredrik lever lyckliga med våran tio åriga son, bor neråt i landet och vi båda jobbar med något vi trivs med. 
14. Vad skrämde dig om natten som barn? Spöken under sängen
15. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
Benjamins konstiga miner han har för sig
16. Hur stor är din säng?
120cm, men vi är på gång att köpa en ny
17. Har du stationär eller bärbar dator?
Bara bärbar.
18. Sover du med eller utan kläder på dig? Utan
19. Hur många kuddar har du i sängen? Fyra.
20. Vilka städer har du bott i? Borlänge, Åre och Järvsö
21. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Skor. 
22. Är du social? Det vill jag hoppas.
23. Vilken är din favoritglass? Piggelin
24. Vilken är din favoritefterrätt? Cheescake
25. Tycker du om kinamat?
Mer än thaimat iaf
26. Tycker du om kaffe?
Oh ja
27. Vad dricker du till frukost? Äter väldigt sällan frukost, men té eller kaffe
28. Sover du på någon särskild sida?
På alla tänkbara sidor
29. Kan du spela poker? Det kan jag
30. Känner du någon med samma födelsedagsdatum som dig?
Han jag skickade kärleksbrevet till, vi fyller samma dag och har samma efternamn
31. Kan du några andra språk än svenska?
Halv dålig engelska
32. Har du någonsin åkt ambulans? Inte vad jag vet
33. Föredrar du havet eller en bassäng? Bassäng, då har jag koll på botten
34. Vad spenderar du helst pengar på? Kläder, resor & nöjen
35. Äger du dyrbara smycken? Nej.
36. Vilket är ditt favoritprogram på teven? Har direkt inge favorit, men Idol kanske? Det måste jag se varje fredag under hösten
37. Sover du med gosedjur? Nä, det får Benji göra istället
38. Vad har du för ringsignal?
Nån orginal från Ericson
39. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Hm, får kolla i helgen
40. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Benjamins filt
41. Kan du byta olja på bilen?
Hm, nej?
42. Har du fått fortkörningsböter någon gång?
Ge mig ett körkort först så kanske det händer
43. Läser du dagstidningen?
Njae, inte ofta.
44. Vilken radiostation lyssnade du till senast?
Äger ingen radio, så jag har ingen aning
45. När var du i kyrkan senast?
30 juli i Järvsö kyrka tillsammans med mamma och pappa
46. Hur länge har du campat som längst i ett tält? Gills gräsmattan hemma på gården? En hel sommar svarar jag isåfall

 

 


HEMLAGAT

Den:2010-08-12 Kl:@ 16:35:08 | Mat & potatis | Kommentarer: 0
Jag som älskar att laga mat har börjat med att laga egen mat till Benjamin. Enklare, billigare och inge onödigt krusidull. Idag blev det curry kyckling med ris.
Ingredienser:
Kyckling
Morot
Purjolök
Curry
Maizena
Ris



Allt kokas och sen körde jag allt i matberedaren. 4 burkar blev det, vanliga barnmats burkar.
Benjamin åt som han aldrig sett mat förut, och det gjorde mig glad att han åt min mat. det blev faktiskt gott, och jag kunde inte hålla mig från maten heller.




NY BARNVAGN

Den:2010-08-12 Kl:@ 09:11:05 | Benjamin 6-9 månader | Kommentarer: 1
Igår var vi till Lill-Babs café och fikade med My, vi har inte träffats på ett tag så det var himlans trevligt.
Benjamin fick testa på att krypa/åla sig i gräset, och lockbetet fick vara leksaken. Fram tar han sig
Eftermiddagen spenderade vi med Maja, vi tog en lång powerwalk med vagnen runt strandvallen och byn.
Hängde senare på Condis i någon timme. När vi kom hem sten slockande Benjamin, och jag tvär slocknade strax efter och vaknade först av alla idag. Vilket aldrig har hänt. Fast Benji vaknade 15min senare, men ändå.
Funderar även på att åka till Borlänge i helgen, såg att man kunde åka med x-trafik Järvsö - Falun, och gissa vad det kostar.. 80 kr. Istället för 255kr som jag annars betalar när jag åker Järvsö - Gävle - Borlänge
Fredrik ska ändå jobba hela helgen, så vi åker nog ner i helgen. Och enligt rykten har jag hört att Moster Siw ska ner till Borlänge i helgen.
Mormor och morfar var och köpte en ny vagn åt oss igår. Emmaljunga Scooter, sittvagn. Vi fick den för bra pris och jag kunde inte riktigt motstå den.
Jag är faktiskt urless på våran då den är stor och klumpig.

VI ÄR TILLBAKA

Den:2010-08-11 Kl:@ 14:15:15 | Benjamin 6-9 månader | Kommentarer: 0
Jag har haft dåligt samvete sen jag bestämde mig för att lägga bloggen på is. Det är väl klart ni ska få följa våran vardag och Benjamins utveckling. Kände mig allmänt elak som "bara sådär" stängde ner bloggen.
Jag skrev även att jag skulle fortsätta blogga, fast utan läsare. Men hur gick det med det? Absolut noll motivation. Typ som "Varför ska jag skriva det här, ingen som läser ändå" Nu har jag iallafall bestämt mig för att fortsätta, och hur det blir med uppdateringar är en annan femma. Jag ska försöka så gott jag kan.
Vad har hänt dom senaste dagarna?
Fredag, åkte jag till Edsbyn och hade en barnfri kväll. Kändes hel skumt att åka tåg/buss helt själv. Jag, Sandra och Johan var på Småstadsliv live föreställning. Jag & Johan fick det i present av Sandra nu när vi fyllde år. Klart bästa kvällen på länge, och Småstadsliv kan få vem som helst att skratta. Toppen kväll och underbart umgänge
Lördag, Jag och Benjamin begav oss bort till lekparken, premiär gungade och han gillade det stark och skrattade rejält.
Till kvällen var vi ut till Torön och åt på Pappa Fredriks jobb med Faster Angelica, Hans & Oliver, och farmor och bonus farfar. Det var grill bufé och vi (jag) åt tills vi nästan sprack. När Angelica tog upp Oliver från vagnen började jag gråta, av någon konstig anledning. Det är så fantastisk med barn, lyckan.. Hela grejen. Ja, jag är en riktig kärring och gråter över minsta lilla.
Det finaste man har sätter man på bordet

Söndag, var som vilken söndag som helst och vi gjorde inte många knop
Måndag, Var vi hem till farmor och Angelica med familj var där. Benjamin skulle pussa massor på lille kusin Oliver. Men man fick hålla i händerna på honom så att han inte far runt med dom över hela ansiktet på Oliver
Tisdag, tvättade och tvättade. Fredrik jobbade, så jag och Benjamin hade mys kväll.

BYE BYE

Den:2010-08-09 Kl:@ 15:33:01 | Allmänt | Kommentarer: 0
Jag har bestämt mig för att ha en paus här i bloggen, men jag kommer fortsätta blogga för min egen skull. Utan läsare. Blir min hemliga dagbok. Jag har även sagt upp mitt konto på Facebook, dels för att nu förtiden vet man allt om sina vänner där, så det blir inte ens roligt när man ses längre. För man vet precis vad den har gjort eller ska göra. Jag vill få tillbaka det här gamla sättet, att man faktiskt ringer till varandra, ja eller ses.
Bloggen kommer lösenord skyddas igen, men ingen kommer få tillgång till någon lösenord. Sorry!
Vill ni ha bilder på Benji boy går det bra att maila mig; [email protected]

MINI GOLF

Den:2010-08-05 Kl:@ 21:10:18 | Vardag | Kommentarer: 0
Dagen har gått i rasande fart, ibland hinner jag inte riktigt med och klockan bara tickar på. Vi började dagen med att åka ut till Torön med en gammal klass kompis till mig Joakim Olsson, vi gick hela grundskolan ihop med. Jocke har träffa tjej här uppe och var också på The Baseballs igår så vi träffades där. Vi har inte setts på flera år, vi hade mycket att ta igen och prata. Iaf, Torön hamna vi på och käkade lunch. För ovanlighetens skull åt jag faktiskt fisk, röding med färskpotatis och romsås. Det var verkligen jätte gott. Man beställer aldrig fisk när man äter "ute" sådär. Men ibland måste man bryta mönstret.
Till kvällen åkte vi in till Ljusdal och spelade minigolf med Jockes tjejs föräldrar. Ingen av oss hade spelat mini golf på flera år så vi var lite ring rostade. Jocke vann, och jag kom sist. Jag fick tröst pris, en godis klubba och han i kiosken sa "Tappa inte suget" och Jocke fick en glass som vinst. Men det var jäkligt skoj, och kul att få komma iväg i någon timme och bara göra något. Kanske börjar trivas lite mer? :D
Golf morsan


Jocke & Angelica


Benjamin fick också testa golften


Nu är han faktiskt riktigt duktig på att sitta


Pappa Fredrik



ROLIGHETER

Den:2010-08-05 Kl:@ 13:39:21 | Allmänt | Kommentarer: 1
Kvällen igår var grym, vi var och tittade på Pistvakt och The Baseballs som spelade på Stenegård här i Järvsö. Fredrik hade biljetter kvar från hans event, som lottpris och ingen hade hämtat ut dom, så vi tog dom själva.
Att se Pistvakt live var riktigt roligt, och The Baseballs var inte så dumma heller.
Benjamin låg och sov i vagnen en stund med hörselkåporna.
Mysig kväll med hela familjen!

HEMMAVID

Den:2010-08-03 Kl:@ 21:27:02 | Allmänt | Kommentarer: 2
Fika daten i Ljusdal var mycket trevlig, och äntligen fick jag häva ur mig litegrann. Det var skönt och behövligt. Vi satte oss på nya fiket Hemmavid och åt en grym kyckling sallad (det gjorde du bra Emma), och tjabblade på. Adele låg i bärselen hela tiden och Benjamin satt i stolen brevid och sen blev det en tupplur i vagnen. Vi satt väl där i säkert två timmar, som vi hade sagt. Solen sken en liten stund, men sen börja regnet. I början var det okej, men sen blev vi för blöta och traskade vidare på byn och tillslut spöregna det.
När vi kom hem till Järvsö kom det riktiga regnet, även åskan också.  Ganska små mysigt men ett tag trodde jag att det skulle regna in.
I morgon ska jag försöka skicka iväg Fredde och Benji boy på äventyr, och jag ska göra en hel makeover här hemma. Det behövs tvättas, rejält också. Fan, är så trött på att tvättstugan ligger i andra huset. Lagomt drygt. Jag vill ha en tvättmaskin, och det finns plats i badrummet och kontakt. Skötbordet ska bort snart ändå, för Benjamin far som en vobbler på bordet. En tvätt maskin, tack!

TÄVLING

Den:2010-08-03 Kl:@ 21:03:53 | Allmänt | Kommentarer: 0
http://www.lindapauline.se/2010/august/tavla-med-din-basta-sommarbild.html
Min härligaste sommar bild
Vill du också vara med och tävla. Gå in på http://www.lindapauline.se/

GRÖT MONGO

Den:2010-08-03 Kl:@ 10:52:47 | Allmänt | Kommentarer: 1
Precis ätit gröt, och gröten ska inte bara placeras i munnen utan på hela kroppen. Händerna åker in i munnen hela tiden, men jag försöker hålla dom en stund men det är inte lätt.
Benjamin ligger nu och sover brevid pappa sin, det tar på krafterna att äta gröt för trött var han minsann.
Om ca en timme ska jag och Benjamin åka in till Ljusdal för en fika date med AnnCatrin och dottern Adele. Mysigt, kanske blir en fika på nyöppnade Hemmavid. Som faktiskt ringde idag och frågade om jag ville jobba där idag. Blev tyvärr inte så eftersom jag inte har någon barnvakt. Har faktiskt stort sug efter att få börja jobba igen.

MITT I NATTEN

Den:2010-08-02 Kl:@ 01:20:52 | Allmänt | Kommentarer: 3
Jag och Fredrik låg nyss i sängen med datorn och kikade på rea-sidor på internet, och hör i sängen brevid hur någon vaknar till och ser Benjamin tittandes mellan gliporna. Han fick komma upp en stund och kika lite på datorn och han kröp sig fram till datorn och skulle trycka på tangenterna. Man märker tydligt vilken personlighet han har och vilken han har ärvt den av. Min nyfikenhet och Fredriks tålamod. Nu ligger han i sin säng och har somnat om

HEJ AUGUSTI

Den:2010-08-01 Kl:@ 21:22:18 | Allmänt | Kommentarer: 7
Tänk att det redan är Augusti och sommaren är snart över. Tiden bara rinner iväg och snart får man pulsa i snö. Lite mera sol vill jag ha innan det blir höst. men jag längtar faktiskt ganska mycket till hösten också, kurra ihop sig i soffan med en bok och en kopp té. Men nu ska vi njuta av den lilla sommartid som är kvar.
Livet är härligt just nu, och jag mår väldigt bra. Eller ja, till och från. Ibland vänder det på en sekund och jag vill bara skrika efter hjälp. Helst av allt skulle jag behöva gå och prata med någon, jag måste få reda ut mitt liv, mitt gamla liv som jag bara vill glömma, förtränga bort. Då man var ung & dum.
Många gånger saknar jag ha den där vännen att kunna ringa när jag vill, och bara få vräka ur mig allt. Bara få rensa bort skiten.
Ända sedan vi flyttade hit har jag fått frågan. Trivs du i Järvsö? I början var svaret Sådär, vi flyttade hit i Januari utan att knappt känna någon. Efter två veckor kom Benjamin och första tiden var vi hemma, mest för att det var -30 ute. Men när våren kom och Fredrik höll på med eventet och jobbade tillsammans med tjejerna träffades vi nästan varje dag, då börjades känna okej att bo här. Sommaren kom, eventet tog slut och alla började jobba. Kyrkis har sommar uppehåll, vad ska man hitta på? Iofs har vi varit på resande fot konstant, men varje gång man ska återvända hit så känns det aldrig "borta bra men hemma bäst"
Jag och Fredrik har pratat om att flytta till Borlänge, men jag vill inte bo i en betong lägenhet på Bullermyren eller något liknanade. Jag vill ha ett radhus med gräsmatta, och bo i mitt gamla kvarter. Men samtidigt vill jag inte tillbaka till Borlänge heller. Vi pratade lite idag om det, och prata om att flytta till en ny stad där ingen av oss är ifrån. Det blir mer rättvist. Vi får helt enkelt se vart vi hamnar och hur länge vi bor kvar i Järvsö

RSS 2.0