PEACE & LOVE

Den:2010-06-29 Kl:@ 18:59:00 | Resor | Kommentarer: 2
Nu befinner vi oss i Borlänge. Vi kom hit i söndags efter våran vistelse i Hanna & Adams sommarstuga utanför Hofors. Det var skönt att äntligen få gå på en riktig toalett, tvätta händerna när jag vill, dricka hur mycket vatten jag ville. Men samtidigt är det tjusningen när man befinner sig ute i ödemarken.
Vi har hunnit med besök hos gammel mormor i Vansbro. Hon bjöd på fantastisk lunch och äppelpaj till efterrätt.
Idag fick Benjamin premiär bada utomhus, i poolen jag och Sandra köpte idag. Med lite varmvatten i bassängen trivdes Benji rejält och plaskade på som aldrig förr. Den knycker jag med till Järvsö och sen kan vi bada hela sommaren.
I morgon börjar mina pass, onsdag torsdag fredag & lördag kväll kommer jag befinna mig i något utav öltältet inne på peace & love. För mig blir det premiär, då jag aldrig har varit på peace & love. På torsdag kl 15 spelar Hoffmaestro och det vill jag inte missa. Hoppas hoppas jag får se dom.
Ska försöka få med mig Fredrik ut ikväll och kika runt på området och campingen. Men han verkade inte sådär jätte sugen!

Midsommar

Den:2010-06-25 Kl:@ 13:23:07 | Resor | Kommentarer: 0
Nu är vi misann ute på resande fot, som vanligt med andra ord. Känns det som. Igår packade vi in oss rejält i Hanna & Adams bil. Semestefirare, oh yes. När vi handlat på Willys i Bollnäs såg bilen ut som en zigenar bil. Totalt fullsmockad.
Vi kom fram strax efter elva till Hannas sommarstuga. Jätte fin och stranden precis intill. Benjamin somnade efter en stund, och vi satt ute vid elden och grillade korv, men blev mer som kolbitar.
Vi bor i en egen liten stuga på gården, och det luktar verkligen sommarstuga. Mys mys!
Idag blåser det rejält och inte allt för mycket sol. Men jag är inte bitter..
På söndag sticker vi på nya äventyr. Ner till Borlänge. Jag och Fredrik ska jobba på peace & love. Jag i baren, och Fredrik som vakt. Nice!
HA EN TREVLIG MIDSOMMAR GOTT FOLK!

Kors och tvärs

Den:2010-06-25 Kl:@ 13:04:00 | Benjamin 3-6 månader | Kommentarer: 0
Jag har en konstig unge som promt ska sova sådär, varje kväll. Hur mycket jag än lägger honom till rätta vänder han sig om igen!

Lill fisen

Den:2010-06-23 Kl:@ 00:36:50 | Benjamin 3-6 månader | Kommentarer: 2
Sluta väx nu, och var alltid såhär liten!
5 månader går alldeles för fort.
Men idag är det din dag, och det ska vi fira med mormors kalops från 5 månader.

Järvsö Winch Contest

Den:2010-06-22 Kl:@ 00:22:08 | Allmänt | Kommentarer: 0
Lite dåligt med uppdatering från min sida, typ som vanligt. Men tiden räcker inte alltid till, och i helgen var det äntligen dax för Fredriks tävling. Järvsö Winch Contest.


Tävligen började i fredags, regnet öste ner och åkarna körde gärnet ändå. Vi led med åkarna som typ frös ihjäl. Det kom tyvärr inte allt för mycket folk och tittade, men vad ska man begära när det regnar? Några kom iaf, och det får vi nöja oss med.
Kvällen avslutades med middag på Condis. Potatis sallad och rostbiff. Det satt som ett smäck. Fredriks moster var barnvakt, och strax före tio hämtade jag lill-plutten. Traskar hemmåt och öppnar dörren och i hela hallen står det fullt av skor. Hela ligan hamnade på fest hos oss. Benjamin ville absolut inte sova nå mer, ville vara vaken och med och se vad som hände. Tillslut, när grabbarna åkte vidare till Alpbyn på efterfest kunde Benjamin somna om, och sov till halv nio dagen efter.
Lördag förmiddag kom mormor & morfar till Järvsö för att titta på tävlingen. Dagen började med regn, igen.. Men tillslut kom solen fram och värme våra blöta kläder. Tävligen var grym, åkarna körde så sjukt bra. Det kom mer folk och tittade och allt var perfekt.
Mormor & morfar tog med sig Benjamin till deras hotell och han fick sova där. Lyx bäbis som får sova på hotell i sin egen by!
Sista kvällen hölls efterfesten ute på Torön. Vi fick åka räkbåten ut dit. Mysigt och få puttra runt på älven. Ute på Torön var det tacobufé och åkarna åt mat som om dom aldrig sett mat förut.
Småstadsliv körde live, vilket var så jäkla häftigt att se. Ja, jag har blivit helt torsk på dom och jag bara älskar dom.. Agneta och Johanna tog hand om prisutdelningen. Jag höll på att skratta ihjäl mig. Dom är för roliga dom!
Prispengar delades ut, blommor delades ut. Pussar på kinden från Agneta, och Jeremia fick en fin puss mun på kinden.
Fredrik höll ett tack tal, det blev tjockt i halsen. My höll ett tal, det blev för mycket för mig och tårarna rann på mig. Ja, jag är blödig och typ gråter för minsta lilla. Men alltså, tävlingen är slut. Som dom har kämpat med det här eventet och gjorde det så jävla bra. Poff pang, borta. Inget mer.
Jag och My stod och grinade ikapp efter allt tal.
Vi var kvar på Torön tills det stängde, och åkte med bussen hem. När jag kom hem(Fredrik hoppade av vid campingen för att hämta mera öl), bröt jag ihop igen.. Ingen Benjamin hemma, sängen hans var obäddad, hans kläder låg i soffan. Det var första natten utan honom i lägenheten. Det blev bara för mycket.
Jag måste nog ta och växa upp tror jag, haha!
Nu längtar jag till nästa år och hoppas tävligen kommer bli av igen!
Nästa tävling är i Åre slutet på juli, är väldigt sugen på att åka dit då.

AMERICAN PANCAKES

Den:2010-06-14 Kl:@ 03:05:18 | Mat & potatis | Kommentarer: 0


Recept:
6 dl mjöl
2 ägg
2 msk bakpulver
1 tsk salt
3 dl mjölk
1 dl turkisk yoghurt (eller fil, naturell yoghurt, creme fraiche...)
1 msk vaniljsocker
+ smör till stekning

Serveras med turkisk yoghurt, glass eller grädde, upptinade eller färska bär, lönnsirap...


Det fick bli våran lunch idag!

Hejhopp!

Den:2010-06-14 Kl:@ 02:59:20 | Vi har besök | Kommentarer: 0
Klockan är på tok för mycket nu, och jag borde sova för längesen! Men.. Jag somnade på soffan en liten stund ikväll, och kan verkligen inte somna om. Jaja nog om det. Mår ni bra? Haft en bra helg?

Här i Järvsö har det mest regnat hela helgen, och vi har knappt varit utanför dörren, mer än att gå till affären och handla. I lördags fick vi besök av Brorsan, Karin, Emmy och Zigge. Vi käkade god mat, jag gjorde en stek på fransyska och så hade vi färskpotatis och svamp sås till. Kan vara huuur gott som hellst.
Var super skoj att dom kom och hälsade på oss här. Dom har ju aldrig varit här. Synd nog regnade det hela tiden så det blev ingen tur runt Järvsö. Som tur har vi hela sommaren på oss.


Zigge fick ärva sin "kusins" napp och gillade den rejält


Benjamin har kommit in i en rulla runt period och är som en riktig virvelvind. Far och flänger överallt.
Kan ju säga att Benji har fått en idol, eller en förebild. Sin kusin Teodor. När vi var hos farmor i torsdags var farbror Nicklaz och kusin Teodor där. Teodor sjöng och lekte med Benji, och Benji skrattade och skrattade. Äntligen var det någon i hans egen "size" och han trivdes rejält med Teddan, och så fort Teddan sprang iväg följde Benji honom med blicken. Det var så roligt att se dom tillsammans.






En halv mil

Den:2010-06-09 Kl:@ 23:20:04 | Vardag | Kommentarer: 0
Fina Järvsö kyrka


Idag har jag och Benjamin gått en halv mil, eller han låg i vagnen och kikade på mig mest, medans jag gick & gick. Vi gick hem till Gun i ett par timmar, vi satt ute i trädgården och drack kaffe och tjattrade. Min blekfisa kropp fick faktiskt lite färg, även ansiktet också. Benjamin varvade med att ligga i vagnen och sova eller vara med oss, det var verkligen varmt och jag hade ingen keps med mig och solen lös han rakt i ögonen.
Den fina jordgubbs mössan hittade jag här i Järvsö på secondhand för ynka 10:-
Jag hade själv en när jag var liten, och hade den i flera år


Mys

Gun är ängla massör, vilket är gör häftigt. Masserar och får energi från kroppen hon maserar. När jag var hit i oktober och kollade lägenheten var jag och Farmor hem till Gun
Gun kände mig på magen och frågade om jag visste vilket kön det var. Och det visste vi ju, men jag bad henne säga vad hon kände
-En pojk va?
-Stämmer bra det
-Du kommer få en fantastisk son, som kommer vara snäll med er
Tårarna bara rann på mig när hon berättade allt. Kommer tyvärr kommer jag inte ihåg allt, jag blev helt tagen. Från ingenstans kom det tårar och snoret bara rann på mig. Haha, jag var förmodligen överkänslig när jag var gravid också.
I morgon ska jag förmodligen tillbringa all min vakna tid i tvättstugan! Å, jag längtar.. inte!

Sista minuten

Den:2010-06-09 Kl:@ 00:11:28 | Allmänt | Kommentarer: 0
Drömmer mig bort till en härlig solsemester, kollar sista minuten. Men att det ska bli av, kan vi stryka direkt.
Låt mig få titta lite till, och längta ännu mer.. SOOOL!

HJÄLP!

Den:2010-06-08 Kl:@ 22:03:39 | Allmänt | Kommentarer: 0
Nu är det dax för en design på den här fula bloggen! Jag gör vad som hellst om någon snäll liten själ vill och kan göra en fin design. Please! Den behöver inte vara avancerad, bara den är fin..
PUSS!

Kreativ

Den:2010-06-08 Kl:@ 21:18:26 | Mat & potatis | Kommentarer: 1
Jag slog på stort idag, och blev någon slags hemma fru och ägnade ett par timmar i köket. Det bakades kardemumma skorpor och tekakor. Tekaka recept är min moster och jag ärligt säga att dom blev super goda, och jag ska försöka baka så ofta jag kan.
Lilleman låg och sov i 3 timmar så det gick smidigt att baka, utan att behöva passa upp på honom.
När skorporna torkar klart gick vi hem till farmor och bjöd på nybakat, jag hade faktiskt inte ens smakat på bröden, men det blev helt klart godkänt.

En fråga

Den:2010-06-08 Kl:@ 20:48:17 | Bara Marie | Kommentarer: 7
Wiho! Såg nu att jag faktiskt fått en fråga i min lilla frågestund jag hade för någon vecka sen!
Fråga:
Jag undrar om det finns något som du tycker folk borde ha berättat för dig .. om graviditeten, förlossningen, tiden efter, bebisar eller så :p

Svar: Jag läste överallt om graviditet, följde varje vecka med familjeliv och kände mig trygg. Pratade ofta med mamma om jag funderade på något, då hon själv har varit gravid 4 gånger. I stort sett frågade jag varenda kvinna som varit gravid hur det mesta skulle kännas, ska det vara så?
Jag läste förlossnings berättelse väldigt mycket, och kände mig trygg med det. Man vet att det ska göra förbaskat ont, som att föda ut en hel soffgrupp. Men, att det ska göra så jävla ont som det faktiskt gör. Det går inte att förklara. Tiden efter, att ingen berättade att det faktiskt skulle göra så ont i muttan så lång tid efter förlossningen hade jag inte en aning om, att man skulle ha problem att gå på toaletten. Jag kunde inte kissa ordentligt på flera dagar, det sved så jävligt.
Vi hade turen att få en fantastisk son, som redan från början bara vaknade 3 gånger på natten, och sov med 3-4 timmars mellanrum. Och redan från 10 veckors ålder sov hela natten, från 19 till 07
Likaså amningen, det gjorde ont, för ont för mig då jag är väldigt känslig på det området och avslutade amningen redan när Benjamin var ca 6 veckor. Han äter nu ersättning och majs & potatis är en stor favorit.
Många har skrämt upp med att "livet tar slut när man fått barn"
Glöm det, det är nu livet precis har börjat. Att få se ett litet mirakel växa dag till dag, och få vara mamma till en oerhört snäll, nöjd glad liten kille.
Hela tiden får man höra " Men snart blir det värre, det kommer..
Jag väntar och väntar, Benjamin blir snart 5 månader. Jag kan inte ens minnas när han var riktigt ledsen sist så tårarna rann.
Hej jag heter Benjamin och har lite smått damp


Strålande sol

Den:2010-06-05 Kl:@ 19:26:58 | Vardag | Kommentarer: 1
Vilket väder det har varit idag. Vi har gjort massor med roligt idag. Dagen började med lunch på Sibylla med Hanna & Adam. Senare begav vi oss upp till nya Järvsö bergcykel park som har preimär öppnat. Det var massvis med människor som cyklade och lite Åre folk var där och cyklade.
Det känns skönt att få se downhill cyklar i byn så man kände sig lite hemma iaf.
Vi gick hem efter en stund, dona lite och stack vidare med Sara & Simon till Järvsö baden där det var studentbal
Sara har bf 13 juli
Benjamin kollade in alla snygga bilar
!
Perfekt dag verkligen. Nu ska vi hem till farmor, som inte är hemma och låna lägenheten ikväll. Sara och & Simon ska vara barnvakt till lilleman och jag & Freddan ska ner på Condis, och hänga med lite folk. Tur att farmor bor ovanför Condis.

Kärlek

Den:2010-06-03 Kl:@ 23:21:29 | Benjamin 3-6 månader | Kommentarer: 1
Jag älskar dig till månen och tillbaka


Givande dag

Den:2010-06-02 Kl:@ 23:15:16 | Vardag | Kommentarer: 0
Dagen har bjudit på trevligheter. Jag och Benjamin följde med pappa & My på jobb ut till Torön för att prata om efterfesten som ska vara där ute på lördagen på eventet. Vi blev bjudna på "affärs lunch" av Margit som äger restaurangen där. Det tackar vi för! Dom bestämde drinkar, tider, och allt som ska ske där under lördags kvällen. Det kommer verkligen bli en toppen kväll där. "Småstadsliv" från Bollnäs kommer att komma dit och underhålla gäster. Småstadsliv har gjort tre filmer, och ja det handlar precis om Småstadsliv. Jag har själv bara sett ettan, men jag gillar det starkt. Dom kommer även gästa under själva tävlingen på konsum parkeringen, klädda som städtanter.

När vi kom hem fick det bli ett bad för skitungen. Det hade hamnat lite glass i håret på han igår. Jag skulle leta nappen i vagnen och satt glasspinnen i munnen på mig, lyfter upp ungen och stryker glassen i håret på han. Lyckat.
Efter badet tog däcka han i baby sittern
Ikväll fick vi besök av Simon, vi spelade monopol och jag trodde jag skulle vinna den här gången. Men tji fick jag.. Fredrik vann överlägset. Vi avslutade kvällen på balkongen med yatzy och slå ihjäl myggen
Skepp & hoj!

Charmören

Den:2010-06-01 Kl:@ 23:40:29 | Benjamin 3-6 månader | Kommentarer: 1

Charmören Sören!


Vi provade nya sommarkläderna som satt som ett smäck.


Dagen har tillbringats i solen, springandes till tvättstugan och besök på föräldraträff i Ljusdal.
Idag pratade vi mat.
Benjamin har hunnit smakat det mesta, potatis & majspuré, potatis & morötter, blåbär, mango, och mild havregröt. Han äter med stor aptit och man måste vara snabb med att mata, annars skriks det efter mer mat.

En tripp

Den:2010-06-01 Kl:@ 23:13:58 | Resor | Kommentarer: 0
Igår blev det en tripp till Gävle för att hälsa farbror Nicklaz, svägerskan Elsa och kusinerna Teodor och Vilgot. Vi hade en fantastisk dag med strålande sol, grym terass och vi slog till på stort och grillade. Dagen var grym, och vi bara satt där, och blev själv grillade av solen. Benji boy hade väl lite smått damp till och från med sitt skrikande, men annars var det lugna bananer. Åh, lille Vilgot var ju bara så fin och så go.. och så liiiiten. Det skiljer 2 månader mellan han och Benjamin.
Elsa & Nicke hade fixat efterrätt och vad passar inte mer än glass, jordgubbar och färsk ananas en varm dag. Mums. Vi blev där ett par timmar men sen så var det dax att åka hemmåt.

Tåget var försenat med 40 minuter så vi kom inte iväg förens kl åtta. Pricken över i fick åka buss från Vallsta till Järvsö, för att tåget skulle tjäna in lite tid och fortsätta ner till Gävle och bussen kom med resenärer. Kvart över tio kom vi hem. Hej & hå! Benjamin sov till och från hela resan, men skötte sig utmärkt.

 

 

Jag & Teodor sprang runt och busade

 

Gofis!


RSS 2.0